ПСС Прокупље: Саветодавци у служби пољопривредника

Један од основних начина рада саветодаваца у Пољопривредно стручној служби Прокупље јесте рад са регистрованим пољопривредним газдинствима на кучном прагу и њиховим парцелама, изјавио је в. д. директора ове службе Дејан Тонић и нагласио да су током прошле године реализовани, а у појединим областима и надмашени плански задаци у односу на претходне године.

Саветодавци из области ратарства, сточарства, воћарства и виноградарства и заштите биља, у 2018. Години, на територији Топличког округа обишли су 943 газдинства. Разне видове стручне помоћи саведодавци су пружали и у просторијама службе.

Дневник ратног пролећа 1999. године

-Осим давања савета из области ратарства, воћарства, виноградарства, заштите биља и сточарства, запослени су свакодневно пружали помоћ пољопривредницима у попуни неопходне документације за доделу субвенција за куповину пољопривредних машина и опреме, репроматеријала и по другим основама, изјавио је Тонић и додао да је овај вид помоћи задражило 479 топличких регистрованих газдинстава.

Велики значај придавао се едукацији и стручном усавршавању, како саветодаваца, тако и пољопривредника.

Током прошле године, одржано је 77 предавања, 51 трибина и 27 радионица. Највећи број ових предавања одржан је у сеоским срединама.

Замена старих електричних бројила у стамбеним зградама у Прокупљу

-Без сталног усавршавања и стицања нових знања, нема напретка. Због тога је важна едукација пољопривредника. Нема тржишно одрживе пољопривреде без примене нових научних достигнућа, технологија, истраживања захтева тржишта и свакодневног рада на имањима, воћњацима и шталама, рекао је Тонић и додао да су изузетну помоћ у реализацији стручног усавршавања пољопривредника имали од стране руководства Града Прокупља.

На сајту прокупачког ПСС огласе за продају и куповину пољопривредних производа, машина, домаћих животиња, земљишта дала су 143 пољопривредника.

(ФОТО) ОК „Топличанин“ из Прокупља најбољи на Међународном турниру у Нишу

-Несебичну помоћ у раду имали смо од стране надлежних из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Пољопривредно стручних служби из многих градова и општина Србије, научних установа, фарми и свих локалних самоуправа Топличког округа, закључио је в. д. директора ПСС у Прокупљу Дејан Тонић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одличан квалитет пољопривредног земљишта у Прокупљу и Топлици!

“Сретењски сусрети” следеће недеље у Дому културе

Иницијатива за формирање добровољних ватрогасних друштава

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име