Прокупачка Болница добила најмодерније санитетско возило и медицинске апарате

Прокупачка Општа болница “Др Алекса Савић” набавила је најмодерније медицинске апарате и санитетско возило, комплетно опремљено за пратњу пацијената са медицинском екипом, вредно 4.785.228 динара, саопштили су из те здравствене установе.

Како је изјавила Натали Николић, у Болници задужена за односе са јавношћу, то возило значајно ће унапредити и побољшати свакодневне активности Одељења за пријем и збрињавање хитних стања и Службе за болничко-санитетски транспорт, а пацијентима ће се обезбедити да што пре и најсигурније буду транспортовани до клиничких центара у Нишу и Београду.

Први прелиминарни резултати истраживања последица бомбардовања показали: Пораст учесталости малигних обољења код деце!

Према њеним речима, за Одељење ортопедије набављен је најсавременији систем за хирургију костију вредан 2.190.000 динара, који ће побољшати квалитет операција и смањити упућивање пацијената из Топличког округа на Ортопедске операције у клиничке центре у Нишу и Београду.

Такође је нагласила да је Болница набавила и савремени ултразвучни апарат чија је вредност 3.014.400 динара и који ће значајно унапредити рад на Одељењу радиологије.

“Овим апаратима осавремењен је рад лекара, а пацијентима омогућено да у најкраћем року добију правовремену и стручну лекарску помоћ”, рекла је Натали Николић.

Уручени сертификати полазницама обуке за геронтодомаћице

Прокупачка Болница, једина стационарна установа за све становнике Топличког округа, ускоро ће бити пресељена у најмодернију зграду у 30.000 квадрата сада незавршеног Дома здравља у Прокупљу.

У току су припремне радње за увођење енергетске ефикасности на постојећем објекту прокупачког Дома здравља, а како је планирано, радови ће почети са првим лепим данима у марту месецу ове године.

Ова инвестиција, вредна две и по милијарде динара, у потпуности ће бити финансирана из буџета Републике Србије.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПСС Прокупље: Саветодавци у служби пољопривредника

Дневник ратног пролећа 1999. године

Замена старих електричних бројила у стамбеним зградама у Прокупљу

(ФОТО) ОК „Топличанин“ из Прокупља најбољи на Међународном турниру у Нишу

Одличан квалитет пољопривредног земљишта у Прокупљу и Топлици!

“Сретењски сусрети” следеће недеље у Дому културе

Иницијатива за формирање добровољних ватрогасних друштава

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име