НОВО ПРАВИЛО ЗА ВОЗАЧЕ: Сви аутомобили ће имати граничник брзине и више нећете моћи да возите брже од 130 км/х

Сви нови аутомобили који се буду продавали на територији Европске уније имаће граничник брзине, најавила је Европска агенција за безбедност саобраћаја (ЕТСЦ).

ПОЧИЊЕ ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ: Ђаци поново у школским клупама, а ОВАКО ЋЕ СЕ НАДОКНАДИТИ ЧАСОВИ!

Уживо у јутарњем програму!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月24日周日

Они намеравају да ову новину, којом би се спречило прекорачење брзине на путевима Старог континента, уведу у наредне три године, а предлог су усвојили посланици Европског парламента.

Ограничење мотора

Граничници брзине, чије пуно име је “интелигентна асистенција у брзини” (ИСА), користе софтвер за препознавање саобраћајних знакова, као и ГПС податке да одреде максималну дозвољену брзину на одређеном делу пута. Ако возач јури брже него него што је дозвољено, аутомобил ће га прво на то упозорити, а онда ће ограничити моћ мотора и сам смањити брзину. То значи да, ако и Немачка испуни обећање и уведе ограничење брзине на ауто-путу, аутомобили више нигде у Европи неће моћи да иду брже од 130 километара на сат.

НЕКА ГОРДАНА КАЖЕ ЗАШТО ЈЕ ШАБАН ИШАО ПРЕКО ДИСЕЛДОРФА! Проговорио Шаулићев менаџер ког су оптужили за певачеву трагедију!

– Овај сет правила представља велики корак напред за безбедност на путевима Европе и могао би да се спасе од 25000 живота за 15 година. Ипак, он ће се односити само на нова возила, па је важно да буду усвојена и имплементирана што пре. Правила сигурности на путевима у ЕУ последњи пут су мењана 2009. и више немамо времена за губљење – рекао је Антонио Авеносо, извршни директор Европске агенције.

“Даље руке од Косова, оно је у саставу Србије!” Из Москве Албанцима стигла ОПОМЕНА! ПУТИН ОДБРУСИО РАМИ!

Трећина несрећа

Према истраживањима ЕТСЦ -а, за чак трећину судара са смртним исходом крива је недозвољена брзина.

– Уколико би се просечна брзина на путевима смањила само за један километар на сат, годишње би било спашено 2100 живота у ЕУ. Чак 59 одсто возила на ауто-путевима иде брже него што је дозвољено, а на њима се дешава осам одсто свих несрећа са смртним исходом – наводи се у истраживању.

“НИЈЕ ВИРУС ЈАЧИ, ПРОБЛЕМ ЈЕ У НАМА” Наш инфектолог о томе зашто нас је грип ове године ПОКОСИО КАО НИКАД ПРЕ!

Осим граничника брзине, нови сет правила увео би и обавезу уградње аутоматских кочница са детекцијом пешака и бициклиста, као и уградњу система за праћење саобраћајне траке. Успостављају се и нова правила безбедности за аутобусе и комбије.

НЕМА разграничења, НЕМА поделе!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月19日周二

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОВОЈ ЗИМИ НЕМА КРАЈА! Данас се поново смрзавамо, а временска прогноза за МАРТ баца у депресију!

ШАБАНОВ ВАНБРАЧНИ СИН ТЕШКО БОЛЕСТАН, МОРА ДА СЕ ВРАТИ У БОЛНИЦУ! Ево на који начин прикупља новац за лечење!

КОБНА ИГРА СУДБИНЕ! ШАБАН ПОГИНУО ГРЕШКОМ МЕНАЏЕРА? Породица краља фолка огорчена, Дервишевић није послао возача по Шаулића!

ОБРТ – ЈА САМ ВОЗИО ШАБАНА После менаџера јавио се СВЕДОК који зна шта се десило ПРЕ ТЕШКЕ НЕСРЕЋЕ

(ФОТО) Уживо у студију Милица Заветница почела да се откопчава и поручила без ,,блуровања“: Нема предаје!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име