Естрада у паници: Пореска удара по певачима!

Естрадне звезде које годинама не плаћају никакав или минималан порез поново су предмет контроле пореских органа, сазнају београдски медији!

Опсежне контроле заједнички спроводе инспектори Пореске управе и инспекције рада, и то на захтев никог другог него Сваеза за естрадно-музичких уметника Србије (СЕМУС).

НИШЛИЈА, ОТАЦ ТРОЈЕ ДЕЦЕ, ПРОНАШАО ТОРБИЦУ ПУНУ ПАРА: Облио ме неки зној, никад нисам видео толико новца на једном месту… А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ШОК!

– Послодавац, односно власник угоститељског објекта дужан је по Закону о рада да потпише типски уговор са естрадним извођачима и музичарима, али инспекцијске службе државних органа то нису довољно контролисале. Ми као самостални синдикат естрадних уметника и извођача Србије захтевамо да се примењује закон и да пореска инспекција и инспекција рада синхронизовано крену у контролу рада привредних субјеката, у нашем случају угоститељских објеката. Обећали смо се Пореској управи и инспекцији рада, и контроле већ иду, а интензивније би требало да крену од 1. марта – каже Драгиша Голубовић, председник СЕМУС и Синдиката естрадних уметника Србије.

УЖАСНА СМРТ У ЦИГЛАНИ У МАЛОЈ ПЛАНИ КОД ПРОКУПЉА! Вагон пун цигли га смрскао, власник фабрике погинуо на лицу места!

Он објашњава да, према колективном уговору, послодавац кад закључује уговор са неким певачем или музичарем, не може да му да хонорар испод минималца у Србији, који од 1. јануара ове године износи 27.002 динара.

– Типски уговор дужни су сви да закључе, а пошто је естрада специфична делатност, постоји и нешто што важи само за естраду, такозвани музички дан, зато што неки извођачи наступају једном, неки два пута недељно, а неки једном у месец дана. Музички дан се обрачунава у износу од пет одсто од минималне зараде у Републици Србији, што је око 1.300 динара за једно вече. Да ли је нека звезда певала за 25.000 динара или 25.000 евра, то треба да утврди Пореска управа – каже Голубовић и додаје да је контрола важна због спречавања нелегалне конкуренције, као и због уплате доприноса за социјално и пензионо осигурање естрадним извођачима и музичарима.

(ВИДЕО) Ухапшена мајка шесторо деце из Лознице: Иде у затвор јер није платила казну за невакцинисање

Певач Радиша Трајковић Ђани каже да не брине због најављене офанзиве порезника.

– Код мене је ситуација оваква. Хоћу да мирно спавам. Свако нека одговара за себе, а ја сам лепо отворио фирму и газда лепо уплати паре на рачун и ја после са тог рачуна могу себи да купим нешто. Откако су увели порез, тачно се зна ко пије, а ко плаћа. Много је боље. Који год наступ или концерт да имам, ја лепо решим порез, па онда певам.

Пали полицајци разбојници, наоружани извели пљачку какву Србија НЕ ПАМТИ!

Министарство рада: Поднето шест прекршајних пријава

У Министарству рада, запошљавање и социјална политика потврђују да је, почев од 21. децембра 2018, у Крагујевцу, Шапцу, Богатићу Инспекторат за рад заједно са Пореском управом преконтролисао 11 послодаваца код којих су проверавали ангажовање извођача етрадно-музичких програма.

(ФОТО) Уживо у студију Милица Заветница почела да се откопчава и поручила без ,,блуровања“: Нема предаје!

– Ванредним инспекцијским наџорима укупно је обухваћено 85 особа. Приликом извршних наџора, инспектори рада су укупно затекли 28 извођача естрадно-музичког програма, од којих четири затечена музичара нису имала одговарајуће лиценце. Приликом наџора, инспектори су затекли 19 особа на раду на црно. Инспектори су донели три решења о отклањању недостатка из области радних односа и поднели шест захтева за покретање прекршајних поступака због прекршаја из области радних односа – кажу у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике и додају да че се заједничка контрола и ангажовање естрадних извођача у угоститељским објектима наставити у наредном периоду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нема ништа од чланства Србије у ЕУ? “Као пријатељи смо дужни да вам кажемо истину” Горка пилула из Француске!

ПОКУШАЛА ДА УБИЈЕ КОЛЕГЕ ТРОВАЊЕМ КАФЕ ЈЕР СУ ЈЕ ОГОВАРАЛИ, А САД ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЊЕНИМ МУЖЕМ ДЕЈАНОМ! Бура око брачног пара из Смедерева се не стишава!

ТАТИЦЕ НАШ, КАЖУ ДА СИ ОТИШАО НА ПУТ, ЧЕКАМО ТЕ… Деца се потресним речима опраштају од убијеног Бутулије! ЧАК 84 ЧИТУЉЕ УБИЈЕНОМ ПРЕДСЕДНИКУ АМСС

(ФОТО) ГОДИНАМА СЕ ЗНАЛО ДА ТРАЖИ МИТО: Ово је лекар који је уцењивао пацијенткиње да би их порађао са епидуралом!

БЕЗ ФАСАДЕ И СКРОМНОГ ИЗГЛЕДА Ово је кућа Шабановог ванбрачног сина! Сузе ће вам кренути на очи када видите ОВАЈ ПРИЗОР!

(ВИДЕО) ПАНИКА У ВАШИНГТОНУ! РУСИ ОБЈАВИЛИ МОГУЋЕ МЕТЕ У АМЕРИЦИ: У случају напада, ово су циљеви ПУТИНОВЕ ХИПЕРЗВУЧНЕ РАКЕТЕ ЦИРКОН!

НОВО ПРАВИЛО ЗА ВОЗАЧЕ: Сви аутомобили ће имати граничник брзине и више нећете моћи да возите брже од 130 км/х

ПОЧИЊЕ ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ: Ђаци поново у школским клупама, а ОВАКО ЋЕ СЕ НАДОКНАДИТИ ЧАСОВИ!

НЕКА ГОРДАНА КАЖЕ ЗАШТО ЈЕ ШАБАН ИШАО ПРЕКО ДИСЕЛДОРФА! Проговорио Шаулићев менаџер ког су оптужили за певачеву трагедију!

“Даље руке од Косова, оно је у саставу Србије!” Из Москве Албанцима стигла ОПОМЕНА! ПУТИН ОДБРУСИО РАМИ!

“НИЈЕ ВИРУС ЈАЧИ, ПРОБЛЕМ ЈЕ У НАМА” Наш инфектолог о томе зашто нас је грип ове године ПОКОСИО КАО НИКАД ПРЕ!

извор: Republika

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.