Ниш постаје војни центар на Балкану: Аеродром Константин велики добија комплекс за војну авијацију

Ниш ће ускоро постати страх и трепет на Балкану јер се на нишком аеродрому “Константин Велики” гради хангар који ће чувати српску војну авијацију. Своје место добиће и неки од 17 авиона орао, чија модернизација убрзо почиње, а који ће после ремонта имати нове вођене ракете ваздух-земља, али и супергалеб Г-4, који ће такође добити ново рухо.

Естрада у паници: Пореска удара по певачима!

Облио ме неки зној, никад нисам видео толико новца на једном месту… А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ШОК!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月26日周二

Војни коментатор Мирослав Лазански истиче да ће српска авијација уз све ово и добијене руске и белоруске мигове (погледај оквир) доживети пуну ренесансу.

– Спасли смо авијацију као вид оружаних снага да не потоне. Овим смо јој обезбедили да буде у корак са модерном авијацијом још 15-20 година – оцењује Лазански и подсећа да треба да стигну и два ан-26 као донација из Русије.

БАЛКАНСКО ЧВОРИШТЕ

Говорећи о значају изградње војног комплекса у Нишу, Лазански истиче да је такав потез био неопходан како би се додатно оснажила одбрамбена моћ државе.

– У Нишу је део наше војне авијације, део 98. ваздухопловне бригаде са седиштем на аеродрому “Лађевци”. Ту је и команда Копнене војске и јасно је да ту мора бити јака ваздухопловна компонента. Ми доле у Нишу немамо хангар за војне ваздухоплове. Зато је то стратешки веома важно – додаје Лазански.

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月26日周二

Пензионисани официр ЈНА Веселин Шљиванчанин наводи да је Ниш због географског положаја идеалан за изградњу војног комплекса.

– На таквом је положају да омогућава да свака снага из тог дела може брзо да се употреби и да се нађе било где. Води право према Црном мору преко Бугарске, долином Мораве према Егејском мору и према сада Северној Македонији, а најважнији положај је према Косову и Метохији – наводи Шљиванчанин.

(ВИДЕО) Ухапшена мајка шесторо деце из Лознице: Иде у затвор јер није платила казну за невакцинисање

ПАНИКА АМЕРА

Објашњава да је то разлог што су Американци страховали да Руски хуманитарни центар у Нишу не постане војна база јер је тај град важно стратегијско место на Балкану.

– Због тога се Американци и буне толико због руског центра јер, ако је нешто стратешки у центру Балкана, онда је то Ниш и њима то, нормално, смета – каже Шљиванчанин.

Пали полицајци разбојници, наоружани извели пљачку какву Србија НЕ ПАМТИ!

И генерал Владимир Лазаревић додаје да је “геостратешки положај читавог нишког региона још у време старе Југославије био важан са аспекта одбране земље”.

– Ако се то гради, то без икакве сумње има своје оправдање и није без разлога – поручује Лазаревић.

Од Путина стигло шест авиона

Србија је 2016. од председника Русије Владимира Путина добила шест авиона миг-29, вредности око 150 милиона евра. Мигови су, уз четири наша, и ремонтовани у Русији и подигнути на ниво “4 плус генерације”, какве имају Немачка, Француска, Велика Британија и Италија.

Чак и тада, са десет мигова, према речима стручњака, имали смо моћније ратно ваздухопловство не само од земаља бивше Југославије већ и од Бугарске и Аустрије.

(ФОТО) Уживо у студију Милица Заветница почела да се откопчава и поручила без ,,блуровања“: Нема предаје!

БЕЛОРУСКИ МИГОВИ И ЗВАНИЧНО СРПСКИ

Четири белоруска авиона миг-29 и формално су постала власништво Србије јер је у ваздухопловном заводу у Барановичу јуче обављена и званична примопредаја. Ипак, они ће у Србију стићи пошто буде завршен ремонт који је почео у белоруском ремонтном заводу 22. фебруара. Министар Александар Вулин истакао је да Србија није могла ни да сања оволики број мигова.

– Ово су четири авиона која су власништво државе Србије. Можемо слободно да кажемо да ми од сада располажемо са 14 мигова-29 на нивоу генерације 4+, што значи да су једни од најсавременијих авиона на свету. То је број који нисмо могли да сањамо 2012, када је председник Вучић постао министар одбране. Његови лични односи са председником Лукашенком су се показали. Наше Ратно ваздухопловство деценијама није било снажније, а наше небо и наша Србија ће бити сигурна, слободна и независна – рекао је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нема ништа од чланства Србије у ЕУ? “Као пријатељи смо дужни да вам кажемо истину” Горка пилула из Француске!

ПОКУШАЛА ДА УБИЈЕ КОЛЕГЕ ТРОВАЊЕМ КАФЕ ЈЕР СУ ЈЕ ОГОВАРАЛИ, А САД ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЊЕНИМ МУЖЕМ ДЕЈАНОМ! Бура око брачног пара из Смедерева се не стишава!

ТАТИЦЕ НАШ, КАЖУ ДА СИ ОТИШАО НА ПУТ, ЧЕКАМО ТЕ… Деца се потресним речима опраштају од убијеног Бутулије! ЧАК 84 ЧИТУЉЕ УБИЈЕНОМ ПРЕДСЕДНИКУ АМСС

(ФОТО) ГОДИНАМА СЕ ЗНАЛО ДА ТРАЖИ МИТО: Ово је лекар који је уцењивао пацијенткиње да би их порађао са епидуралом!

БЕЗ ФАСАДЕ И СКРОМНОГ ИЗГЛЕДА Ово је кућа Шабановог ванбрачног сина! Сузе ће вам кренути на очи када видите ОВАЈ ПРИЗОР!

(ВИДЕО) ПАНИКА У ВАШИНГТОНУ! РУСИ ОБЈАВИЛИ МОГУЋЕ МЕТЕ У АМЕРИЦИ: У случају напада, ово су циљеви ПУТИНОВЕ ХИПЕРЗВУЧНЕ РАКЕТЕ ЦИРКОН!

НОВО ПРАВИЛО ЗА ВОЗАЧЕ: Сви аутомобили ће имати граничник брзине и више нећете моћи да возите брже од 130 км/х

ПОЧИЊЕ ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ: Ђаци поново у школским клупама, а ОВАКО ЋЕ СЕ НАДОКНАДИТИ ЧАСОВИ!

НЕКА ГОРДАНА КАЖЕ ЗАШТО ЈЕ ШАБАН ИШАО ПРЕКО ДИСЕЛДОРФА! Проговорио Шаулићев менаџер ког су оптужили за певачеву трагедију!

“Даље руке од Косова, оно је у саставу Србије!” Из Москве Албанцима стигла ОПОМЕНА! ПУТИН ОДБРУСИО РАМИ!

“НИЈЕ ВИРУС ЈАЧИ, ПРОБЛЕМ ЈЕ У НАМА” Наш инфектолог о томе зашто нас је грип ове године ПОКОСИО КАО НИКАД ПРЕ!

извор: Republika

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име