Представници Града Прокупља у Горњој и Доњој Стражави: Мештани села сами да изаберу која ће улица да се асфалтира

Након обиласка и разговора са мештанима Доње Трнаве, начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и градоначелник Прокупља Александар Симоновић са сарадницима данас су обишли и разговарали и са мештанима Доње и Горње Стражаве.
У разговору са мештанима ових прокупачких села, Аранђеловић је рекао да ће се започета прошлогодишња акција асфалтирања улица у приградским насељима, наставити и ове године.

-У претходних неколико година, стање у градском буџету је било такво да се није могло много улагати у инфраструктурне радове у граду и сеоским срединама. Захваљујући финансијској дисциплини и стрпљењу грађана, стање у буџету је сада такво да се може улагати у развој локалне средине. Због тога настојимо да, у склопу програма асфалтирања улица у приградским срединама, од самих мештана чујемо коју улицу треба асфалтирати у њиховом селу, рекао је он.

УЖАСНА СМРТ У ЦИГЛАНИ У МАЛОЈ ПЛАНИ КОД ПРОКУПЉА! Вагон пун цигли га смрскао, власник фабрике погинуо на лицу места!

Разговарајући са мештанима, Симоновић је рекао да су нам села изузетно важна, нарочито она у којима живи велики број мештана и младих људи.
Да би задржали младе људе, потребно је градити поједине инфраструктурне објекте. Тако су, током прошле године, асфалтиране четири улице у Горњој Стражави, Бабином Потоку, Доњој Трнави и Ћуковцу.

-Ове године, планирано је да се асфалтира по једна улица у Доњој и Горњој Стражави, Бабином Потоку, Доњој Трнови и путни правац од Микуловца до Новог Села. За асфалтирање ових сеоских улица, у градском буџету планирана су средства у износу од 30 милиона динара, изјавио је Симоновић и додао да је један од стратешких циљева локалне самоуправе да се и у приградским насељима створе услови за живот какви постоје у самом граду.
Он је нагласио да би мештани села сами требало да се договоре која улица треба да се асфалтира.

Говорећи о инвестицијама у овој години, Симоновић је рекао да би крајем године требало да крену радови на ауто-путу Ниш-Прокупље-Мердаре и Индустријској зони.

-Изградњом Индустријске зоне, на површини од 16 хектара, створиће се услови за запошљавање нових радника, не само из Прокупља, него и из других општина Топличког округа, изјавио је Симоновић и додао да већ сада постоји интересовање инвеститора да отворе своје фабрике.

За недељу дана рођено 13 беба

Одговарајући на питања мештана Горње Стражаве о изградњи канализационе и водоводне мреже, Симоновић је рекао да је у плану изградња канализационе мреже од Нове Божурне до Белољина. Вредност ових радова износи 5,5 милиона евра, и то ће обезбедити Министарство за заштиту животне средине и Канцеларија за управљање јавним улагањима.

-Канализациона мрежа Нова Божурна-Белољин имаће пет кракова. Први крак пролазиће кроз Горњу и Доњу Стражаву. Изградњом ове мреже, неће више бити изливања фекалија и отпадних вода у реку Топлицу јер ће се градити и станице за пречишћавање, каже Симоновић и истиче да ће Прокупље и ове године, као и прошле, бити велико градилиште.

-Изузетно је важно што нас је посетио начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и градоначелник Прокупља Александар Симоновић са сарадницима, како би у непосредном и директном разговору чули шта је то што највише недостаје нашем селу, изјавили су мештани Доње и Горње Стражаве.

-Ово није први пут да нас обилазе представници локалне самоуправе. Оно што су до сада обећали, то су и испунили. Данашњи разговори су ме импресионирали због тога што су они предложили да сами мештани одлуче која улица треба да се асфалтира у нашем селу, рекао је председник Савета МЗ Доња Стражава Славиша Стојаковић.

Успешан викенд прокупачких спортских клубова

Председник Савета МЗ Горња Стражава, Вукадин Маринковић, напомиње да је изузетно важно да челни људи Топличког округа и Града Прокупља, у директним разговорима са мештанима, чују шта је то што је приоритет да се уради.

-Идеја да сами одлучимо која улица у селу треба да се асфалтира је за сваку похвалу. Сада је на нама да ми то одредимо, посебно што су средства за ове намене обезбеђена у градском буџету, закључио је Вукадин Маринковић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Подељени пакети са основним животним намирницама мештанима Џигоља и околних села

Сутра у Прокупљу свечано обележавање 102. годишњице Топличког устанка

Прокупачки глумци се подсетили својих почетака

Успешно завршена обука за аранжере цвећа

Златна и сребрна медаља за вина из Топлице

(ФОТО) ПЛАВА ЧЕТА НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ГАЗИ: Убедљива победа одбојкаша Топличанина у градском дербију

(ФОТО) Важна победа рукометашица

Пораз рукометаша у Крагујевцу

5 КОМЕНТАРА

  1. Hvala Bogu da se neka vlast seti i nas Strazavaca. Ranije su umeli samo da dodju obecaju i pokupe glasove. Hvala gradonacelniku sto se misli i na ostala naselja. Prosle godine se dosta uradilo za nasu MZ, nadam se da ce se tako i nastaviti.

  2. Lepo je sto je pocelo da se ulaze i u mestima van grada. Svake godine pomalo da se uradi i za 3-4 godine bice sav posao zavrsen. Decenijama se kuburi sa neasfaltiranim ulicama i kanalizacionom mrezom. Lepo je sto se neko latio i ovog posla.

  3. Ranije su dolazili Zuti i obecavali kule i gradove, a kad prodje glasanje nema nigde nikoga. Kad je prosle godine asfaltirana jedna od najgorih Strazavackih ulica za koju mislim da nema gore u regionu, svi su shvatili da kad se nesto hoce, onda se i moze. Lepo je sto lokalna samouprava misli i na MZ

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име