Ако купујете сувомеснате производе на овим местима, ПРЕСТАНИТЕ! Можда је заражено афричком кугом

Људи купују – не питају одакле је. Само да је јефтиније, кажу продавци на пијацама.

НИЈЕ НИ ТРЕПНУО ДОК ЈЕ СЛУШАО ПРЕСУДУ Монструм из Косјерића заклао Јелену пред троје деце, док је тешко претучена клечала на коленима!

Облио ме неки зној, никад нисам видео толико новца на једном месту… А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ШОК!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月26日周二

(ВИДЕО) ПАКИСТАН ОБОРИО ДВА ИНДИЈСКА АВИОНА! Две велике земље су – НА КОРАК ОД РАТА!

Ветеринарски инспектори појачали су наџор над прометом хране из земаља захваћених афричком кугом свиња у складу са наредбом Министарства пољопривреде о спречавању и сузбијању ове болести.

Према писању “Блица”, највећа опасност прети од шверцованих месних прерађевина из Мађарске и Румуније које се продају највише у пограничним деловима земље, око пијаца, на импровизованим тезгама, вашарима… Све то важи за илегално увезену робу, која се може купити и широм Србије. Највише се продају кобасице, шунке, сланине, разне саламе и друге месне прерађевине. Међутим, чак ни превентивне мере које су на снази како би се сузбило ширење афричке куге нису обесхрабриле све трговце да продају ове намирнице.

– Један познаник је изнео нешто хране на тезгу испред пијаце у нади да ће је се решити док је још у року трајања. Људи купују – не питају одакле је. Само да је јефтиније. Међутим, када је дошла инспекција џаба су му била сва оправдања. Те да је робу набавио пре забране, те да је купио у Србији али је препродаје. Ништа му није помогло и платио је дебелу казну. Ја с тим не желим да се играм и зато сам престао да продајем месне прерађевине – прича један од трговаца са новосадске Футошке пијаце.

Надлежни из Управе за ветерину кажу да ветеринарски инспектори предузимају све неопходне мере. Те мере спроводе и други надлежни државни органи, као што су Управа Царина, МУП и друге инспекције Министарства пољопривреде.

“Уљудно дође и легне поред мене!” ЖЕНА ИЗ БОРА ПРИЈАВИЛА ВАМПИРА, ПОЛИЦИЈА ШОКИРАНА!

Без јаке војске, нема јаке државе!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月26日周二

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ХРВАТСКУ: Колинда примала новац од бившег председника Динама?! Постоји и СНИМАК

– Ветеринарска инспекција врши појачани наџор на свим местима где има промета хране животињског порекла, како на одобреним местима тако и на местима на којима се може очекивати да се таква храна нелегално ставља у промет – кажу у Управи за ветерину.

С друге стране, ветеринарске организације у Републици Србији интензивно раде на едукацији власника, односно држалаца свиња, како би се ниво биосигурности на фармама и газдинствима са свињама подигао на што виши ниво и на тај начин спречио ризик од појаве болести код домаћих свиња.

У ловиштима се у протеклих годину дана врши активан и пасиван наџор над популацијом дивљих свиња и свака угинула дивља свиња се подвргава дијагностичком испитивању на присуство узрочника афричке куге свиња.

Подсетимо, Афричка куга кренула је са североистока Европе. Појавила се у Литванији, Летонији, Пољској, Чешкој, Белгији, Бугарској, Украјини, Румунији и Мађарској. Управа за шуме недавно је издала наређење за одстрел дивљих свиња да би се њихова популација свела на биолошки минимум. Досадашња штета у Европи од афричке куге процењује се на две милијарде евра.

ТУГА И БОЛ НЕПРИЗНАТОГ СИНА: Стајао на Шабановој сахрани сам, једино су му ЊИХ ДВЕ изјавиле саучешће!

Казна и до три милиона динара
За оне који не поштују прописе, било да се ради о производњи или промету, казне су прописане Законом о безбедности хране.

– Висина казне зависи од тога да ли се ради о привредном преступу, прекршају или физичком лицу, односно о врсти учињеног казненог дела, а коначну казну прописује суд. Казне за правна лица износе од 300.000 до 3.000.000 динара, за предузетнике од 250.000 до 500.000 динара, а за физичка лица од 30.000 до 50.000 динара – прецизирају у Управи.

ДИВЉАШТВО!

Прокупље Онлине 发布于 2019年2月26日周二

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Харадинај поново УДАРА НА ПУТИНА! “Све је план РУСИЈЕ”

Америка пребацује војску у Порторико, све је спремно за ИНВАЗИЈУ на Венецуелу

Естрада у паници: Пореска удара по певачима!

Пали полицајци разбојници, наоружани извели пљачку какву Србија НЕ ПАМТИ!

(ВИДЕО) Ухапшена мајка шесторо деце из Лознице: Иде у затвор јер није платила казну за невакцинисање

(ФОТО) Уживо у студију Милица Заветница почела да се откопчава и поручила без ,,блуровања“: Нема предаје!

Нема ништа од чланства Србије у ЕУ? “Као пријатељи смо дужни да вам кажемо истину” Горка пилула из Француске!

ПОКУШАЛА ДА УБИЈЕ КОЛЕГЕ ТРОВАЊЕМ КАФЕ ЈЕР СУ ЈЕ ОГОВАРАЛИ, А САД ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА ЊЕНИМ МУЖЕМ ДЕЈАНОМ! Бура око брачног пара из Смедерева се не стишава!

извор: Telegraf/Alo.rs/M.Ž.

фото: Alo!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име