Расписан јавни позив за финансирање вантелесне оплодње

Начелник Градске управе Никола Копривица расписао је јавни позив за остваривање права на финансирање трошкова вантелесне оплодње. Јавни позив трајаће до 20. новембра ове године, што значи да сви заинтересовани брачни парови (ванбрачне заједнице) имају довољно времена да припреме потребну документацију и поднесу захтев за остваривање овог права.

Представници Града Прокупља у Горњој и Доњој Стражави: Мештани села сами да изаберу која ће улица да се асфалтира

Како објашњава Маја Ранђеловић, члан Градског већа и председник Локалног савета за популациону и демографску политику, право на финансирање једног покушаја вантелесне оплодње могу да остваре брачни (ванбрачни) партнери који су имали три покушаја вантелесне оплодње без живорођеног детета о трошку РФЗО, као и лица која су одбијена од стране РФЗО, при чему и у једном и у другом случају жена у моменту подношења захтева није навршила 45 година.

Годишњица Топличког устанка обележена и у Обилићу и Мачковцу

Истовремено, ово право остварују и брачне (ванбрачне) заједнице у којима жена нема више од 50 година, где је успешно окончан поступак вантелесне оплодње сопственим средствима, под условом да поднесу захтев у року од шест месеци од дана утврђивања трудноће.

-Надамо се да ћемо овим мерама помоћи многим паровима да се остваре као родитељи и очекујемо да крајем године можемо да се похвалимо новорођеним бебама које су дошле на свет захваљујући овим мерама, изјавила је Ранђеловић.

За недељу дана рођено 13 беба

Захтев за остваривање права на једнократно новчано давања за вантелесну оплодњу може се преузети на интернет адреси www.prokuplje.org.rs, или на писарници Градске управе. Све информације и консултације пре подношења захтева за остваривање права на финансирање трошкова вантелесне оплодње могу се добити на бројеве телефона 027/324-862 и 027/ 324-625.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УЖАСНА СМРТ У ЦИГЛАНИ У МАЛОЈ ПЛАНИ КОД ПРОКУПЉА! Вагон пун цигли га смрскао, власник фабрике погинуо на лицу места!

Успешан викенд прокупачких спортских клубова

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име