(ФОТО) Дому здравља ново санитетско возило од Општине Житорађа

Општина Житорађа је из сопствених средстава извршила набавку новог санитетског возила за потребе Дома здравља у Житорађи.

Возило је опремљено најсавременијом опремом коју чине: аутоматско санитетско склопиво носило, фиксни сет за кисеоник, дефибрилатор, ЕКГ, монитор, кардиолошка столица, носило политрауме, спирална даска за фиксирање пацијента, имобилизатор за главу, имобилизатор за кичму, крагна, мерач притиска, аспиратор са каишевима за фиксацију пацијента у возилу и платнено помоћно носило.

Како кажу из Општине Житорађа, вредност возила је око 6.000.000 динара, а овом набавком биће побољшани услови рада запослених у Служби хитне медицинске помоћи, док ће пацијенти добијати квалитетније услуге.

-Поред куповине возила, средствима из буџета извршена је и адаптација и санација простора рендген сале у Дому здравља, уградња клизних врата-оператора која прелазе преко наџорног стакла, лекарска врата-заштитна оловна врата, клизна врата за пацијент кабину, инсталиран је и уграђен интерфон, извршени електро-инсталациони радови на командној кабини и пацијент столу, набављено оловно стакло са заштитним рамом, извршени грађевински радови на командној кабини у циљу затварања отвора око рама са оловним стаклом и извршени остали бројни грађевински радови на пацијент кабини у пролазу за лежеће пацијенте, саниран рендген, извршена интерна мерна контрола рендгена и командне конзоле, као и финална службена контрола истог, након чега је Дом здравља Житорађа од стране надлежних органа добио дозволу за рад ове сале и апарата. Вредност ове инвестиције је3.540.000 динара, каже председник општине Житорађа Иван Станојевић.

Током претходне године, извршена је замена столарије у управној згради, те куповина намештаја за интервенције, док се за ову годину планира и адаптација комплетне фасаде, чим крене грађевинска сезона.

-На овој начин, побољшани су услови за пружање здравствених услуга у општини Житорађа, без обзира на чињеницу да се ради о девастираном подручју и веома сиромашној, пољопривредној општини. Ова улагања сматрамо моралном обавезом према грађанима, а у будуће ће се још више инвестиција планирати на пољу здравства, школства и социјалне заштите, закључује први човек општине Житорађа Иван Станојевић.

(ProkupljeOnline.com)

11 КОМЕНТАРА

  1. Ovo su stvarno lepe vesti. Ovim potezom omoguceno je brzo i adekvatno lecenje i prevoz u alarmantnim situacijama, kojih nazalost ima mnogo. Pohvale za predsednika i jedinicu lokalne samouprave

  2. Briga o zdravlju gradjana treba da bude prioritet, a ovaj slucaj je pokazatelj da se opstina Zitoradja odgovorno odnosi prema njenim stanovnicima. Verujem da ce celokupna ulaganja dodatno poboljsati kvalitet zdravstvenih usluga.

  3. Svakako pametan potez lolalne samouprave. Odavno sam tvrdila da su nam preko potrebni bolji uslovi u zdravstvu. Dobro je sto je vlast shvatila potrebu naroda za bolje uslove lecenja u zdravstvenim institucijama..

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име