(ФОТО) Бивши функционери ојадили Општину Прокупље за преко милион динара?

Да ли је био љут због коефицијента и плате коју је примао док је био председник општине Прокупље, а која је, како сазнајемо, била већа од законске или је нешто друго у питању, Бобан Лепојевић није желео да прокоментарише актуелну пријаву за злоупотребу положаја одговорног лица која је поднета против њега Основном јавном тужилаштву.

-Не причам са напредњачким порталима, био је кратак Лепојевић.

Подсећамо, он је јуна месеца 2012. године изабран за председника општине Прокупље.

По Решењу тадашњег председника Административно-кадровске комисије, Комице Петровића, против кога је такође поднета пријава, 19. јула 2012. године Лепојевићу је утврђен коефицијент зараде 8,49.

 

-И коефицијент 8,49 није по Закону, обзиром да је највиши коефицијент зараде изабраног лица у општинама до 7,74. Већ у августу месецу, исти је примио лични доходак по коефицијенту 9,76, мимо Правилника о платама изабраних, именованих и постављених лица и наведеног решења, чиме је прибавио себи имовинску корист и оштетио буџет Општине Прокупље, каже наш саговорник, који је желео да остане анониман.

Према обручаунској листи, у коју смо имали увид, Бобан Лепојевић је, по коефицијенту 9,76, имао укупну бруто зараду 148,396.3, а нето 104,964.5.

Овом пријавом, обухваћен је још један бивши председник општине Прокупље, Љубиша Ђурковић, који је изабран на ово место октобра месеца 2012. године, и коме је 25. октобра исте године, Решењем утврђен коефицијент за обрачун и исплату зараде 9,76. По овом коефицијенту, Ђурковићева бруто зарада била је 162,371.2, а нето 114,760.9.

 

-У време док је он био председник општине, Државна ревизорска институција је извршила ревизију финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања Општине Прокупље за 2012. годину, и дала препоруку да се обрачун и исплата плата и додатака за изабрана лица и запослене у Општинској управи врши у складу са Законом о платама у државним органима и јавним службама. На основу извештаја Државне ревизорске институције, као одговорно лице, Љубиша Ђурковић није отклонио недостатке или се обратио надлежном органу да отклони исте, такође није ни покренуо поступке против својих претходника, чиме је злоупотребио свој службени положај, каже извор, познат порталу “Прокупље
онлајн”.

 

-Плату за изабрана лица одређује Административно-кадровска комисија. Нити сам утицао на своју плату, нити сам могао да утичем. Како се то кретало, да ли је коефицијент прекршен или не не знам, ја сам то наследио, истиче Ђурковић.

Било како било, на надлежнима је да утврде шта је истина. Ако су ови наводи тачни, то би значило да су бивши председници оштетили буџет Општине Прокупље за преко милион динара…

(ProkupljeOnline.com / M.DJ.)

14 КОМЕНТАРА

  1. More bre deco da vi istrazite kako je Lepojevic unistio Milan Toplicu, biser Toplice i cele jugoistocne evrope. Kako je moguce da onakav gigant koji je proizvodio najbolju gaziranu vodu u svetu naprosto ode u stecaj brzinom svetlosti i proda se za male pare kada je Lepojevic dosao na celu fabrike e to istrazite.

  2. I sta ocekuju od nas sada da izadjemo na ulicu i protestujemo ? Da izazivamo nerede i napadamo novinare ? A oni sede sa strane i huskaju posten narod i cekaju priliku da se vrate na vlast. Pa zar posle svega ovoga neko ima poverenja u njih i ne vidi da proteste u Prokuplju vode ovi ljudi ? Nikad vise zuta banka na vlast u Prokuplju

  3. Ovo je sitno koliko su krali i krali. Pa ta ekipa na cijem je celu bio Slepi i njegov politicki otac Docko nas je unistila aman bre kakve plate kakvi bakraci stotine miliona dinara je u pitanju.

  4. Jeste jeste zezajte se vi samo ovde lepo a oni zgrnuli milione i milione dinara a mozda i evra i uzivaju u bogatsvu vas gradjana Prokuplja. Jos nas sada pozivaju na “narodne proteste” ? Alo indijanci moza bi se narod i skupio kada vase lopovske face nebi gledao svake subote, pa povraća se narodu od vas.

  5. Koliko bahat neko mora da bude da prvo donese resenje o plati koja je daleko veca od zakonom dozvoljene, pa mu posle i to malo nego prima platu i mimo zakona i mimo resenja koje je sam doneo ?

  6. Da li ovi likovi misle da imamo kratko pamcenje??! Pa svi znaju sta se desilo sa Direkcijom, Opstina bila u blokadi, Milan Toplicom, Filter stanicom Bresnica, Agro bankom itd. Sta Boban i ekipa mogu novo da ponude, sem da nastave gde su stali. Sramota

  7. Sprovedite anketu lepo po gradu i od 100 ispitanika ako pet kaze nesto pozitivno za Docka i Slepita ja dajem kucu nekoj socijalno ugrozenoj porodici. Kakav Docko kakav Slepi kavi protesti. Alo bivse lopurde setite se 96 godine to su protesti, da se to vreme vrati i da krene pravi protest nebiste se vi pojavili tu ni u krugu od 2 kilometra kada narod krene…

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име