ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ВОЈНА ОБУКА ОД 15 ДАНА! Све ће бити плаћено, ЕВО КОЛИКЕ СУ НАКНАДЕ!

Војну обуку од 15 дана ове године проћи ће 600 од укупно 200.000 мушкараца старијих од 30 година који нису уопште или су служили цивилно војску, а бираће се по спосбности, имати дневнице и слободан викенд.

Информација да се поново широм Србије одржавају војне обуке чак и за оне који нису ишли у редовну војску подигла је целу Србију на ноге. Али када се погледају бројке, обавезу да се одазове отаџбини ове године имаће тек сваки 33. резервиста који није уопште служио или је цивилно служио војску.

(ВИДЕО) ОСИЛИЛИ СЕ! Албанци у сред ТУЂЕ ЗЕМЉЕ газе законе и УРЛАЈУ у СЛАВУ ТЕРОРИСТА ОВК

Уосталом, и прошле године је ову обуку прошлу 600 људи који су се вероватно питали зашто су баш они изабрани да се војно оспособе.

– Резервисти који ће проћи војну обуку бирају се по способностима. Битно је да немају криминални досије, да су добри у својим срединама и да се баве нечим што би могло бити занимљиво за војску. На пример, неко је возач, а неко има завршен факултет па би могао бити резервни официр у будућности.

АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Добровољно сам се пријавио за војну обуку

Територијални органи пролазе евиденцију сваког резервисте и дају предлог ко би од њих требало да буде позван на војну обуку – истиче извор.

Сличан систем служења војне обуке постоји и у Швајцарској, с тим што што Србија има знатно мање финансијских могућности.

ПРВИ СЛУЧАЈ ВАМПИРИЗМА ЗБИО СЕ У СРБИЈИ! Петар Благојевић усмрћивао је болесне људе! Кад су мртвацу заболи колац свежа и црвена крв потекла му је на уши и на нос!

– Неће стићи сви да прођу ову обуку. Ако буде пара, планира се да и следеће године војну обуку има 600 људи. Битно је да се војна обука равномерно распореди по целој земљи, а све је то било у много већем обиму и потпуно нормално док није укинуто редовно служење војске – наглашава извор. Војна обука за мушкарце старије од 30 година који нису уопште служили или су цивилно служили војску одржава се у две одвојене фазе од по 15 дана у две календарске године.

У првој фази резервисти пролазе основну обуку да би у другој фази следеће године када буду поново позвани од територијалног органа имали и специјалистичку обуку. У Министарству одбране подвлаче да резервисти пре него што оду на обуку пролазе бесплатни систематски преглед, а имају и дневнице за сваки дан обуке.

(ВИДЕО) РУСИЈА ОЈАЧАВА ОДБРАНУ ОКО КАЛИЊИНГРАДА! Још С-400 система стигло као појачање приотивваздушној одбрани!

– Лица из резервног састава која су у радном односу, а позвана су на обуку сачуваће сва права из радног односа. Њима за време вршења те обавезе Министарство Министарство одбране исплаћује накнаду зараде у висини њихове просечне зараде у претходних 12 месеци пре позвања, док лицу у резервном саставу које самостално обавља делатност, исплата наканаде врши се у висини од које плаћају допринос за обавезно социјално осигурање – објашњавају у Министарству.

Ти си брука за Брус, у минићу долазиш на посао: Марију Јуткини следбеници дочекали на крв и нож

У преводу, за 15 дана у војсци се добије новца колико и 15 дана на свом радном месту. Иначе, незапослени током 15 дана обуке добијају 20.000 динара. Сви који прођу војну обуку биће распоређени у резервни састав војске.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Полицајци спасили дете од пожара: Мушкарац запалио гардеробу своје супруге

(ВИДЕО) РАСПАДА СЕ ЦРНА ГОРА!? Албанци ТОТАЛНО ПОТУКЛИ Мила, остварује се ВЕЛИКА АЛБАНИЈА

Уколико не уклоните графите са зграда, станари плаћају КАЗНУ 50.000, цртачи 10.000 динара, А ОВО ЈЕ РЕШЕЊЕ

ОТКРИВЕН УБИЦА адвоката Огњановића: Могући починилац се после злочина и сам нашао на мети професионалних убица

ТРАГЕДИЈА У НЕГОТИНУ: Мушкарац палио лишће, па настрадао у пожару!

ХАРАДИНАЈ ПРИПРЕМИО 3 КРВАВА СЦЕНАРИЈА! Могући напад на север Косова, РЕАГОВАО ВУЧИЋ

ОВО ЈЕ ИСТОРИЈА! Србија је поносна: Моћна Ивана Шпановић везала и треће ЕВРОПСКО ЗЛАТО!

(ФОТО) СРБИ СА КОСОВА ЗАТЕКЛИ СТРАВИЧАН ПРИЗОР НА ГРОБОВИМА НАЈМИЛИЈИХ! Шиптари поломили споменике наше браће и сестара на Задушнице!

СТРАШНА НЕСРЕЋА КОД СУРДУЛИЦЕ! Мушкарац се удавио у базену за наводњавање!

ПОСЛЕДЊЕ ИНФОРМАЦИЈЕ о увођењу ВОЈНОГ РОКА: Ево како ће изгледати СЛУЖБА ОТАЏБИНИ

“Бушио ми је НОГЕ БУРГИЈОМ, гурао ми љуте ПАПРИКЕ…” Ужасна исповест жене коју су СИЛОВАЛИ муж, кум и пријатељ пред МАЛИМ СИНОМ

ОН ЈЕ БИО ПРВИ СРПСКИ СВЕТАЦ И НОСИО ЈЕ ГЛАВУ ИСУСА У РУЦИ: Верници се плаше и ИМЕ да му изговоре

ВИРУС ГОРИ ОД ЕБОЛЕ СЕ ШИРИ СРБИЈОМ Кад наступи зараза, не постоји конкретан начин да се болест лечи!

(ВИДЕО) Никад масовнији протест у Подгорици, Ђукановићу дани одбројани?! Устала Црна Гора, захтевају ОСТАВКЕ!

извор: Alo

фото: Vojska Srbije

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име