ОШ „Светислав Мирковић Ненад“ међу првима у Србији почела да примењује електронски дневник

Основна школа „Светислав Мирковић Ненад“ из Мале Плане прва је школа у Топличком округу, и међу првима у Србији, која је старе папирне дневнике потпуно избацила из употребе и почела да примењује електронски дневник.

Како је данас изјавио директор те Школе, Горан Марјановић, са применом електронског дневника почело се у другом полугодишту, одмах након зимског распуста.

(ФОТО) Бивши функционери ојадили Општину Прокупље за преко милион динара?

-Наша искуства су добра, обзиром да се ради о иновацији која још увек није заживела, казао је Марјановић и подвукао да су учитељи и наставници са одушевљењем прихватили нови начин рада.

-Очекивао сам да ће можда бити проблема јер од 14 истурених одељења, колико их је у околним селима, неки немају уредан интернет сигнал, али на моју велику радост, проблема није било, казао је Марјановић.

ПСС Прокупље: Почело подношење захтева за подстицаје у биљној производњи

Према његовим речима, и деца су се већ навикла да наставници више не долазе на час са дневницима већ да часове, оцене и изостанке уписују у лаптоп и таблет рачунаре или смарт телефоне.

-За оне наставнике и учитеље који немају свој рачунар, обезбедили смо неколико рачунара којима могу да се послуже, а свима је на располагању централни рачунар у нашој зборници, подвукао је Марјановић.

Представници Града Прокупља на Сајму пољопривреде у Блацу

-Поносни смо што је код нас заживела нова електронска евиденција часова и оцењивања ученика, а како је најавило Минстарство просвете, од наредне школске године, овај систем почеће да се примењује у свим основним и средњим школама у нашој земљи, подвукао је директор.

Кроз овај нови електронски систем рада, убудуће ће и родитељи са својих кућних рачунара, користећи специјалну апликацију, моћи да уђу у електронски дневник и имају увид у оцене своје деце, као и у њихове изостанке са часова, казао је Марјановић.

Наставља се градња цркве Светог Ђорђа у Прокупљу

Како додаје, електоника у школству односи се само на дневнике, док ће се сведочанства, ђачке књижице и друга уверења, ученицима издавати искључиво на старим папирним обрасцима и у ђачким књижицама.

Основна школа у Малој Плани има 120 ученика у осам разреда матичне школе и 63 у истуреним одељењима у околним селима.
Наставу у нижим и вишим разредима, ђацима држи 40 наставника и учитеља.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Максимална победа и успешан реванш

(ФОТО) Одбојкаши сјајни и у Плеј-офу

Одржана презентација активних мера запошљавања за 2019. годину

Концерт Ансамбла „Коло“ у четвртак у Дому културе

Почео упис у регистар пољопривредних газдинстава и обнова регистрације

(ФОТО) Дому здравља ново санитетско возило од Општине Житорађа

Обука за резервисте за оне који нису служили војни рок у Војсци Србије

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here