Ансамбл „Коло“ одушевио прокупачку публику

После више од неколико деценија, Прокупчани су синоћ по први пут у Дому културе имали прилику да уживају у наступу Ансамбла „Коло“. Њихово прво гостовање у нашем граду, забележено је још пре неколико деценија, када су наступили на отвореном, у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“.

Бесплатна провера слуха у Општој болници у Прокупљу

Овај концерт, Ансамбл „Коло“ одржао је у оквиру своје турнеје „4 годишња доба“. Како се и очекивало, за концерт се тражила карта више, те је тако сала Дома културе била мала да прими све оне који су желели да виде наступ овог, по много чему, посебног ансамбла.

Промоција војних школа у основним и средњим школама Топличког округа

Ансамбл народних игара и песама Србије “Коло”, већ 70 година на високом нивоу негује, чува и презентује српску традиционалну уметност, кроз игру, песму, музику и обичаје. Више од шездесет врхунских уметника, играча који су истовремено и певачи, и петнаест музичара, презентују разноврсну и богату традиционалну уметност Србије. У стварању уметничког репертоара учествовали су наши најеминентнији кореографи, композитори, етномузиколози, етнолози и балетски уметници. Ансамбл “Коло” је стекао изванредну репутацију у земљи и иностранству и носилац је престижних домаћих и међународних награда и признања за високи допринос у култури.

(ФОТО) Бивши функционери ојадили Општину Прокупље за преко милион динара?

(ФОТО) Састанак у Дому ученика у Прокупљу, тема: новине у Закону о ученичком и студентском стандарду

Ансамбл „Коло“ је у досадашњих 70 година постојања приредио више од 5.000 концерата, пред око 10 милиона гледалаца, у најпрестижнијим концертним салама: Метрополитен, Палата Шајо, Карнеги хол, Ројал фестивал хол, Опера у Келну, Театар Фениче, Бољшој театар, Опера у Амстердаму, Кембриџ театар и Гранд казино у Женеви.

Своје данашње име „Коло“, Ансамбл народних игара и песама добија 1953. године, а име су му дали сами играчи.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Топлички рукометни дерби

Рукометашице очекују победу

Стартују фудбалери Топличанина

Превентивно деловање саобраћајних инспектора