НА НОГЕ ЛАГАНЕ! Ниједан лек не може да замени физичку активност, ево и зашто!

Дан жена је свакако одличан тренутак да истакнемо значај фижичке активности на здравље сваке жене, како физичко тако и психичко. Пре две године је рађено телефонско истраживање са циљем да нам да одговор колики проценат женске популације у Србији редовно рекреативно тренира…

(ФОТО) СЕРГЕЈ ВУЛГАРНИЈИ НЕГО ИКАДА! Позивањем на мушке и женске полне органе поручио Чанку: ДОЛАЗИМ У НОВИ САД, ПА ДОЂИТЕ! БУЈРУМ!

Са свих страна ћете чути да је вежбање веома здраво, да продужава животни век, да делује превентивно, па чак у неких случајевима и лечи. У чему је уствари бенефит тренинга и спортског начина живота, зашто је вежбање здраво, објашњава Милан Зарић, мастер професор спорта и физичког васпитања.

1. Регулише крвни притисак– нарочито код особа које су гојазне и које воде неактиван начин живота. Смањењем крвног притиска смањићете и могућност добијања можданог удара.

ОТКРИВАМО највећи тајни пројекат СФРЈ: Авион моћнији од Ф-16

2. Смањује холестерол– цео живот се трудите да смањите ниво лошег ЛДЛ холестерола, а да се ниво доброг ХДЛ холестерола повећа. Адекватним вежбањем али и исхраном чистите крвне судове од лошег холестерола и утичете да се ниво ХДЛ доброг холестерола повећа. Тиме такође спречавате појаву атеросклерозе.

Приштина управо отела „Трепчу“

Трагедија у Пироту: У кући коју је захватио пожар нађено и угљенисано тело мушкарца!

3. Спречава лома костију– јачањем мускулатуре утичете на издржљивост целог локомоторног апарата. Ломови су најчешћи код деце и код старијих особа, главни разлог за то је слаба мускулатура која недовољно подржава екстремитете. Ако су мишићи слаби, чак и скок са висине од 30 цм може бити погубан за неке од костију ногу. Остеопороза је један од здравствених проблема на које вежбање има позитиван ефекат.

Хорор у Горњем Милановцу: Дечака (10) у школском дворишту изуједао пас!

4. Регулише телесну масу, а то директно утиче на квалитетнији и дужи живот. Није исто цео живот носити 100 килограма или 60 килограма, разлика је велика, човек се троши, смањите своју телесну масу и продужићете живот.

5. Здрава исхрана и физичка активност смањују ризик од појаве рака дебелог црева, по неким ауторима ризик се смањује за чак 40 одсто.

ВЕЛИКА ВОЈНА ПАРАДА на 20. годишњицу од НАТО бомбардовања: Нишом ће ГРМЕТИ тенкови, пешадија и МиГ-ови

6. Здравије срце– ако тренирате своје срце учинићете да оно буде јако и здраво, а живот срећнији и дужи.

7. Спречава појаву инсулинске резистенције– можемо рећи да је инсулинска резистенција један од проблема модерног друштва, болест за коју смо само ми криви, наш начин исхране и неактивни стил живота.

МРЖЊОМ и МИЛИОНИМА ДОЛАРА разбили Југославију! Бивши оперативац ЦИА открива ко је био на ПЛАТНОМ СПИСКУ Америке

Наравно да има још позитивних ефеката тренинга, као што су побољшање функционалне способности и стабилности ендокриног система, снижавање ризика од формирања тромба, превенција и отклањање психоемоционалне напетости, повећавање толеранције и отпорности на стрес, повољан утицај на вид и слух…

Иначе, у Србији рекреативно тренира мање од 10 одсто жена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПЉУШТАЛЕ ОПТУЖБЕ У СТУДИЈУ! Чеда напао Јеремића: Глумиш патриоту, а уопште те не занима Косово!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име