ПРИШТИНА УЗИМА ГАЗИВОДЕ И ТРЕПЧУ Шта пише у скандалозној Платформи о дијалогу коју је тзв. косовски парламент усвојио

Након увођења такси на српску робу од 100 одсто, тзв. приштинске власти су данас направиле још једну провокацију усвојивши платформу за дијалог са Србијом.

ЗНА СЕ КО ВРШЉА ПО БАЛКАНУ: Додик СТАО У ОДБРАНУ Руса, па ОТКРИО ПРЉАВЕ ПЛАНОВЕ старих ГОСПОДАРА ЕВРОПЕ

Наиме, платформа, коју је израдила Државна делегација за дијалог са Србијом и која је данас усвојена у лажној Скупштини Косова предвиђа реципрочно признање Косова и Србије унутар постојећих граница, поштовање права албанске заједнице у Србији, решавање свих отворених питања са Србијом, укидање Резолуције Савета безбедности УН 1244.

РАСПАД ДВЕРИ ЗБОГ СзС! Ного званично искључен, зове Бошка на ТВ дуел, ПОБУНА ТЕК ПОЧЕЛА!

– Платформа садржи увод, 11 главних принципа на основу којих ће деловати Државна делегација за дијалог, те поглавља која се односе на значење нормализације, европске интеграције, ратне злочине, нестала лица и жртве сексуалног насиља, као и заштиту права мањинских заједница, сукцесију и сл. – наводи се у Платформи.

Истиче се да је политички приоритет лажне државе Косово да постигне споразум са Србијом, који би Косову омогућио напредак ка универзалном признању и чланству у Савету Европе, Европској унији и Уједињеним нацијама.

(ФОТО) СЕРГЕЈ ВУЛГАРНИЈИ НЕГО ИКАДА! Позивањем на мушке и женске полне органе поручио Чанку: ДОЛАЗИМ У НОВИ САД, ПА ДОЂИТЕ! БУЈРУМ!

– Циљ овог споразума је решавање свих отворених питања, што омогућава двема државама да признају суверенитет једна друге и отварање пута Косова у УН-у и ЕУ – наводи се у документу.

На основу принципа који су истакнути, главни циљ тзв. Косова је да од Србије осигура признање суверенитета и независности, уз правно-обевезујућа обећања да ће Србија прекинути све активности које ометају Косово у области међународног признања, да ће поштовати суверенитет и територијални интегритет тзв. Републике Косово и да ће одустати од супротстављања приликом аплицирања Косова у међународне организације.

ОТКРИВАМО највећи тајни пројекат СФРЈ: Авион моћнији од Ф-16

Наводи се да неће бити никаквих споразума уколико се не постигне општи споразум. Истиче се и да коначни споразум мора да буде у складу са Уставом Косова, који предвиђа да је “суверенитет и интегритет Републике Косова неоспорив, неотуђив и неодвојив”.

Такође, права о природним и осталим ресурсима, која се налазе на територији тзв. Косова, припадају ексклузивно Косову и то питање није отворено за преговоре.

НА НОГЕ ЛАГАНЕ! Ниједан лек не може да замени физичку активност, ево и зашто!

Додаје се да на тзв. Косову неће бити неког другог нивоа власти осим локалног и централног.

Поводом усвајања Платформе, председник Србије Александар Вуић заказао је за сутра седницу Савета за националну безбедност. Директор Канцеларије за Косово и Метохију оценио је да је усвајањем Платформе Приштина послала поруку да је за њу завршен дијалог са Београдом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нежења из околине Блаца обрадовао даме у свом селу! Поклонио им цвеће, а за то има ЈАК РАЗЛОГ!

Приштина управо отела „Трепчу“

Трагедија у Пироту: У кући коју је захватио пожар нађено и угљенисано тело мушкарца!

Хорор у Горњем Милановцу: Дечака (10) у школском дворишту изуједао пас!

ВЕЛИКА ВОЈНА ПАРАДА на 20. годишњицу од НАТО бомбардовања: Нишом ће ГРМЕТИ тенкови, пешадија и МиГ-ови

МРЖЊОМ и МИЛИОНИМА ДОЛАРА разбили Југославију! Бивши оперативац ЦИА открива ко је био на ПЛАТНОМ СПИСКУ Америке

(ВИДЕО) ПЉУШТАЛЕ ОПТУЖБЕ У СТУДИЈУ! Чеда напао Јеремића: Глумиш патриоту, а уопште те не занима Косово!

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име