Волонтери Црвеног крста настављју дружење са ученицима ОШ “Свети Сава” у Прокупљу

Волонтери Црвеног крста у Прокупљу настављају са интензивним активностима посвећеним ученицима Основне школе „Свети Сава“.

Одбојкашки дерби

Иако је више од годину дана прошло од реализације „Заједничког програма за инклузију ромске и маргинализоване деце у образовни систем“, петнаесторо младих волонтера редовно посећује ову Школу и организује радионице, како би ова деца што чешће била укључена у разноврсне активности и друђила се са вршњацима.

-Циљ нам је да кроз вршњачку едукацију, деци приближимо програме Црвеног крста, а то су промоција здравих стилова живота, прва помоћ, промоција хуманих вредности, борба против трговине људима. Уз подршку Црвеног крста који нам обезбеђује материјал за радионице, једном недељно дружимо се са децом, каже координатор програма Марија Лазић.

Одбојкашице фаворити у Сурдулици

Како истиче, деца су веома задовољна и срећна када их посећују волонтери Црвеног крста, а оно што их највише радује је најављени пролећни излет у некој од оближњих бања.

Иначе, ОШ „Свети Сава“ у Прокупљу похађа укупно 29 ученика, од тога 18 из градског подручја, и 11 из сеоске средине.

Програми које за ове малишане организују волонтери Црвеног крста, помажу им да се социјализују и осећају као равноправни чланови друштва, а у њихову реализацију укључени су и родитељи, стратељи, као и партнери из Школе, дефектолози и наставници разредне наставе.

Координатор програма је Марија Лазић, сарадник за програмске активности Ирена Антонијевић, док су вршњачки едукатори Милица Андрић и Игњат Аџић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Састанак у Дому ученика у Прокупљу, тема: новине у Закону о ученичком и студентском стандарду

(ФОТО) Бивши функционери ојадили Општину Прокупље за преко милион динара?

Топлички рукометни дерби

Рукометашице очекују победу

Стартују фудбалери Топличанина

Превентивно деловање саобраћајних инспектора

 

 

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име