ЈУТКА МЕ СТЕЖЕ И ЉУБИ ДОК МИ РУКЕ КРВАРЕ, ОВА НОЋНА МОРА МЕ ПРАТИ… Очајна Марија Лукић: Сви ми причају како сам храбра

Уцене, претње, психичко и физичко малтретирање… Све је то преживела једна мајка, супруга, ћерка.

Марија Лукић је била жртва Милутина Јеличића Јутке, председника Општине Брус. Две године Јеличић је на најбедније начине покушавао да је уцени да спава са њим. Одупирала се, борила као лавица, пролила много суза, али није посустала. Поднела је против њега кривичну пријаву за полно узнемиравање и показала да бахатост једног јавног фунцкионера не може трајати довека.

СТРАВИЧНО УБИСТВО: Због ЉУБОМОРЕ жени ПРЕРЕЗАО ВРАТ?!

Марија је за портал Еспресо.рс испричала да је након наводне оставке коју је бахати Јеличић поднео, остетила неку врсту олакшања, те да је у том моменту помислила да ће бити равноправнији, да неће моћи да врши притисак на суд, да неће имати толики ауторитет као што је имао до сада. Међутим, каже она, чак и на првом рочишту, које је одржано 5. фебруара, Јеличић је поново показао да његова страховлада и даље траје.

– Знате, не могу ја да наредим неком да искључи струју у Културном центру, зна се ко може. Као што не може било ко судији или председници суда да каже потпиши да не могу ти и ти новинари да присуствују суђењу. Не могу та и та лица у ствари, не новинари. Јер, они нису дошли у својству новинара. Док ове друге његове који су били присутни, нико није легитимисао и питао шта су по професији. Рачунала сам, да ће мање моћи да врши притисак, али нажалост, није тако – каже Марија.

Србија НИКАДА НЕЋЕ ПРИСТАТИ на УЛТИМАТУМ из Приштине! Сада су на потезу ВЕЛИКИ ИГРАЧИ

Она наводи да јој је значи то што су људи видели ко је заправо Милутин Јеличић Јутка.

– Помогло ми је у психолошком смислу што су многи почели да ме подржавају јавно након моје исповести, јер су ми до тад прећутно давали подршку. Након искључивања кабловске, сви су схватили докле је спреман да иде. Било ми је драго кад сам видела да су људи почели да реагују и да схватају какав је он човек у ствари.

Лукићева објашњава да су на мети сви који је подрже, а да Јеличићеви људи не бирају средства.

СВАКОГ ЈУТРА: Најежићете се над тужном сценом, Јелена неутешна на Дивнином гробу ради ОВО и јеца!

– Пријатеља мог оца су напали путем друштвених мрежа, јер је стао у моју одбрану. Почели су да прозивају човека јер му се отац обесио. Писали су му да ће и он да се обеси, чак су му ударили и на дете, сина јединца. То је толико јадно и бедно, да ја немам речи – прича она.

Наводи да су међу најхрабријима у Брусу, они људи који без обзира на уцене и притиске, свакле суботе излазе на улице овог малог града и протестују.

– На протесту у Брусу сам се једном обратила кратко, пре отприлике две недеље, јер ме је замолио Александар Грбић, који је организатор. Искрено, мени протест против Јутке траје већ годину дана. Против тог апарата који он држи у својим рукама и којим диригује. Јер нико не поштује институције, нико не поштује закон, ама баш ништа, као Дивљи запад.

НОВО ВЕШТАЧЕЊЕ РЕШАВА ЗЛОЧИН НА НАСИПУ! Мистериозни возач оставио свој ДНК на лешу певачице?!

Људи који се скупе на тим протестима овде су изузетно храбри људи. Послао ми је поруку један дечко који је у СНС-у, и био је код њих на листи. Чланови СНС, председници месних одбора и неки одборници, летос су правили петицију за његово искључење и послали Дарку Глишићу. Наравно, нико није реаговао. Између осталог и тај момак који ми се јавио је потписао петицију. Његова жена је тад радила у вртићу, под неким уговором и звао га је Јуткин помоћник Милош Аздејковић, и рекао да оде у СУП и пријави да је потпис фалсификован, иначе ће жена да му добије отказ. Човек није хтео то да уради, зато што је стварно потписао и жена му је добила отказ. Јутка тако ради и тако функционише.

ДИВНА ЈЕ МОГЛА БИТИ СПАШЕНА? Јеленина мајка ПРЕКИНУЛА лечење усред терапије, ево ШТА ЈЕ РАЗЛОГ

Марија додаје да има и оних који јој се јаве да јој кажу да су уз њу, али да не смеју да јој пруже подршку јавно, јер се плаше да ће им бити угрожена егзостениција.

– Звао ме је један пријатељ коме жена ради као медицинска сестра, и на два месеца јој се продужују уговори, да ми каже да ме подржава максимално, јер зна целу причу, и жене које је спопада, јер је пола болнице спопадао, али не сме ништа да каже пред другима, јер његовој супрузи значи тај посао. Буквално оставља људе на улици, да немају од чега да живе, ако се усуде да стану на моју страну.

Лукићева објашњава да се Јеличић већ изгубио у својим лажима.

– На првом рочишту 5. фебруара, и он и ја смо имали испитивање. Он се тад погубио. Оно што је причао у Тужилаштву и оно што је причао у полицији и на суду се ништа не слаже. На наредном рочишту, 10. априла као моји сведоци ће се појавити остале жене које је узнемиравао, а сведочиће и његови сведоци, који су иначе сви функционери. Три директора јавних предузећа, општински правобранилац, један одборник и не знам кога је још предложио. Рачунам да ће сви они појавити, јер Јутка други адут за одбрану нема, осим да пошаље те лажне сведоке, који ће да кажу да је телефон био код њих, а не код њега или тако нешто. Не верујем да ће се он појавити, јер је већ сведочио, али видећемо. Мада, њему је у интересу да дођу, јер су му ти лажни сведоци једина одбрана која му је остала.

Вучић: Бандо из Приштине, сиктер са тим папиром!

Наводи да јој нико од колега из општине није помогао док се све то дешавало, иако су знали све.

– Ја сам њима причала док сам радила, мислећи да ће неко да му каже, да му скрене пажњу, али не. Надала сам се да ће бар неко реаговати, али та реакција је изостала. Након што су сазнали да сам била у полицији, а уосталом ја сам то и јавно рекла и било је у медијима, сви су престали да ме зову, плашећи се да ће он сазнати, да ми се прислушкује телефон. А и боје се, јер им је он претио свима. И са једне стране их разумем, али с друге стране их и не разумем. Шта сад, да ли треба да кажем, „морала сам да спавам с њим“. Нисам, јер не мора се ништа.

Током разговора Маријин глас је подрхтавао. Сваки пут када је поменула Јеличићево име, на лицу јој се видело гађење. Наводи да јој ни једном тренутку није било лако, и да последица има…

– Нисам више могла да трпим. Анксиозна сам, имам те депресивне епизоде. Ја вриштим у сну, имам ноћне море константно. Сањам како ме стеже за руке и прилази ми да ме пољуби, а мени почињу да крваре руке. То је катастрофа, не знам када ће све то престати да ме опседа. Остале су последице. Ако има правде, он ће након свега завршити у затвору. Притом, ово није једино кривично дело за које се терети. Надам се да ће бар за нешто одговарати. Он је и хапшен, осуђиван два пута. Чак је у оној изјави када одговараш да ли си осуђиван написао да није, а јесте. На питање, да ли се води неки други кривични поступак протв њега, такође је написао не. А извучено је из казнене евиденције да је осуђиван. Све што каже лаже. Колико глуп треба да будеш и кажеш да ниси осуђиван, када знаш да ће се извадити извод из казнене евиденије где ће се видети да јеси.

(ВИДЕО) ПЉУШТАЛЕ ОПТУЖБЕ У СТУДИЈУ! Чеда напао Јеремића: Глумиш патриоту, а уопште те не занима Косово!

Докле иде Јеличићев безобразлук, показује и то што је он поднео пријаву против Марије.

– Пре него што је подигнут оптужни предлог, он је поднео кривичну пријаву против мене за лажно пирјављивање, али то је пало, самим тим јер је Јавно тужилаштво из Крушевца подигло оптужни предлог против њега по службеној дужности. Ја сам ту само оштећена.

Никада неће заборавити гадости које јој је слао и приређивао, али поједине сцене довеле су је до тога да се осећа бедно.

– Кад ме је на силу пољубио и стегао. Гурала сам га, није хтео да се склони. Јачи је од мене, стезао ме је. Посвађала сам с њим, почела сам да плачем. Он је изашао, залупио је вратима. Слошило ми се у тренутку, исповраћала сам се. Тад ми је стигла порука од њега у којој ми се извињава што ме је на силу пољубио. И онда сам стално гледала да не остајем сама с њим. Тад сам се осећала најбедније. И кад ми је рекао за сестру, да би она добила посао, да сам ја спавала с њим. Ми смо тад били с децом на мору. Сестра ми је послала поруку да су сви примљени сем ње. Ја сам тад њему послала поруку и питала га што уопште није узета у обзир, а притом су примљене девојке које немају радног искуства и које нису завршиле школу коју је она завршила. У суштини, ако је она квалификованија од њих, зашто није добила прилику. Написао ми је тад да он нема обавезу према мени, јер га „не волкам и не желкам, да сам непроменљива према њему и да сам дрска и безобразна. Након тога сам причала са председником скупштине Панићем, мислећи да ће он да стане мало на моју страну, да ће имати неког утицаја на њега, међутим, он ми је рекао да би требало да знам како то функционише.

Приштина управо отела „Трепчу“

„Или му дај или немој ништа да очекујеш“ – рекао ми је Панић тада. Све ми је било јасно… Тад сам се већ спремала да га пријавим, а све се само нагомилавало. После је почео да ме уцењује. Причао ми је како сам образована и паметна и да треба да радим негде другде, али ако спавам с њим. Толико ме је малтретирао тиме и уцењивао. Питао ме је, „што ти нећеш да те ја обезбедим, да радиш лепо“. Ја сам му рекла да тако не могу и да не желим да спавам с њим, на шта ми је одговорио: „А што не можеш, шта, твоја је златна, па ти не можеш?“

Имала сам све написмено, па је било лакше за пријаву, јер да је било само овако реч на реч, не би ми нико веровао. Неки не верују ни сад кад имам доказе, па причају да сам сама себи слала, као што је он причао.

ВУЧИЋ, БРНАБИЋ И ДАЧИЋ СЕ У НЕДЕЉУ САСТАЈУ СА ПАТРИЈАРХОМ! Тема је ситуација на КиМ!

Сви ми причају како сам храбра, али ја дођем кући и распаднем се. Ломим се. На ивици сам суза стално. Кад сам сама и кад сам код куће, стигне ме та слабост – каже наша саговрница, очију пуних суза.

Чланови Јеличићеве породице су знали како се према Марији опходи и шта од ње тражи.

– Његова сестра је све знала. С једне стране не могу да кажем да је лоша, јер сваки пут кад сам је звала, она је долазила и била ту да не будем сама с њим. Ја сам однела у Тужилаштво 50 порука мојих према њој и њених које је слала мени. Ја сам јој тад писала, „дођи, дошао је Јутка, дођи молим те“ и она је долазила стварно и знала је за целу ситуацију. Њу је такође ставио за сведока, а пошто му је сестра, вероватно ће сведочити у његову корист. Када сам причала с њом отворено, рекла ми је: „Добро човече, што не одеш, напијеш се, даш му и нека се откачи од тебе, па није то сапун да се истроши“. И онда ми прича њену ситуацију. Радила је у Данској код неког Турчина и он је њу спопадао. Она је спавала с њим, и каже ми, „па шта сад, није то толико страшно“.

Нећу да моралишем, али мени је страшно. Ако се деси нека хемија или страст, све то разумем. Али да неко уцењује на такав начин због посла и да ме тера на тако нешто, ја то стварно не могу. Па, не бих могла себе да погледам у огледало.

Марију страх обузима и када хода улицом. С обзиром да зна на шта је Јеличић спреман, она објашњава да јој често црне мисли падају напамет.

– Дешава ми се да изађем са децом и сестром увече да прошетамо, и све време сам у страху да ли ће неко да искочи да ме упуца, ако пролази ауто, да ће да ме разнесе. Једноставно, плашим се. Не знам да ли ће тај осећај икад проћи.

Подсетимо, Јеличић је Марију узнемиравао годинама. Оптужен је за полно узнемиравање, али да ће га овај случај „закопати“, остаје да се види. Јеличић као д аје био недодирљив, али његова бивша секретарица је доказала да није тако.

Лукићева је једина скупила храброст да Јутку пријави, а након ње су и друге две жртве изашле у јавност и испричале како их је Јутка малтретирао. Међу њима је и Снежана Бојић, која је испричала своју потресну причу. Ипак, има оних које из страха и даље ћуте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШАНСЕ РАВНЕ НУЛИ: Због платформе НЕМА ДОГОВОРА са Приштином, откривен СЛЕДЕЋИ КОРАК ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ

Лондон се враћа у игру: „Откривају“ суштински заокрет у ставу Приштине

ПРИШТИНА УЗИМА ГАЗИВОДЕ И ТРЕПЧУ Шта пише у скандалозној Платформи о дијалогу коју је тзв. косовски парламент усвојио

ЗНА СЕ КО ВРШЉА ПО БАЛКАНУ: Додик СТАО У ОДБРАНУ Руса, па ОТКРИО ПРЉАВЕ ПЛАНОВЕ старих ГОСПОДАРА ЕВРОПЕ

РАСПАД ДВЕРИ ЗБОГ СзС! Ного званично искључен, зове Бошка на ТВ дуел, ПОБУНА ТЕК ПОЧЕЛА!

НА НОГЕ ЛАГАНЕ! Ниједан лек не може да замени физичку активност, ево и зашто!

(ФОТО) СЕРГЕЈ ВУЛГАРНИЈИ НЕГО ИКАДА! Позивањем на мушке и женске полне органе поручио Чанку: ДОЛАЗИМ У НОВИ САД, ПА ДОЂИТЕ! БУЈРУМ!

ОТКРИВАМО највећи тајни пројекат СФРЈ: Авион моћнији од Ф-16

Трагедија у Пироту: У кући коју је захватио пожар нађено и угљенисано тело мушкарца!

Хорор у Горњем Милановцу: Дечака (10) у школском дворишту изуједао пас!

ВЕЛИКА ВОЈНА ПАРАДА на 20. годишњицу од НАТО бомбардовања: Нишом ће ГРМЕТИ тенкови, пешадија и МиГ-ови

извор: Kurir

фото: Marina Lopicic/Filip Plavcic

1 КОМЕНТАР

  1. Tom liku se izgleda ne može ništa. Možda će ga optužiti, ali taj u zatvor neće sigurno! Ovo je bruka i sramota! Pa taj čovek, čelnik jednog gradića , treba da bude uzor, a on je po svemu sudeći, bolestan! Gadim se na takve bolesnike! Navikao da ucenama dobije sve što želi! Fuj! Taj će dobiti spor na kraju, garant. Ja pljujem na to govno! Fuj, fuj, fuj!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here