Нове лажи лидера Народне странке: Вук измислио да је у борду директора

Вук Јеремић, лидер Народне странке, купа се у парама и трошкари их по разним светским дестинацијама (Мексико, Њујорк…), али упорно избегава да објасни њихово порекло. Када је пукла брука са хапшењем његовог ортака Патрика Хоа, бившег гувернера Хонгконга, није желео да открије зашто су на рачун његове организације ЦИРСД уплаћивани Хоови милиони и новац са разних других дестинација. Ипак, прексиноћ је у ТВ дуелу на Н1 са Чедомиром Јовановићем (ЛДП) након уочљивог изврдавања и неколико пута поновљеног питања од чега живи морао нешто да каже.

Скандал: ХРТ емитовао изјаве бранитеља испред натписа „Убиј Србина“

– Ја добро зарађујем као члан борда швајцарског инвестиционог фонда који је други по величини у свету – рекао је Јеремић.

Ту је хтео и да се заустави, али када је његов саговорник наставио да инсистира, Јеремић, ком је било видно нелагодно, морао је да открије да се ради о инвестиционом фонду “Партнерс груп”. Проблем за њега, међутим, настаје када се погледају јавно доступни подаци о управљачкој структури швајцарског фонда. Ту, наиме, од Јеремића нема ни трага ни гласа.

Крај последњег диктатора: Порука кружи Подгорицом

СВЕ НАПИСАНО

Педантни Швајцарци објавили су комплетан списак свих чланова борда, као и шерхолдера, људи који имају деонице (погледајте документа у прилогу). Ту лидера НС једноставно нема иако је у емисији био изричит да је баш члан борда. Нема га, такође, ни у једном другом руководећем сектору ове велике компаније (извршни одбор, глобални извршни борд, партнери, директори, руководиоци сектора…).

Матић: Надлежни органи морали би да испитају све сумњиве детаље везане за финансирање Јеремића и његових организација
Једина информација која се о Јеремићу може наћи у подацима фонда “Партнерс груп” је од прошле године. Тада је објављено да је компанија покренула инвестициону стратегију под називом “ПГ лајф”, која ће се фокусирати на УН циљеве у области одрживог развоја. Јеремић је у том пројекту именован за члана међунардног већа саветника, које се, како је наведено, бави стратешким питањима.

САД и ЕУ припремају стратегију за борбу против Русије на Балкану

Занимљиво, пошто се ради о циљевима УН, јасно је да је ово још један начин на који Јеремић наплаћује своју некадашњу функцију председника Генералне скупштине Уједињених нација. Невезано за то, потпуно је јасно да саветничко место никако, чак ни у најширем тумачењу, не може да се назове “члан борда”.

Трампова порука за Вучића: План за решење Косова у 5 тачака

Спасић: Чињеница да лаже шта ради довољно је сумњива да доведе у питање све остало

Имајући у виду да је Јеремићев сарадник и бивши политичар Патрик Хо недавно проглашен кривим пред судом у Њујорку за прање новца, а да је Јеремић од њега примао донације, и то 1,7 милиона долара на рачун, јасно је да се ниједна ставка у његовим приходима не може узети здраво за готово, кажу саговорници Српског телеграфа.

Марио Спасић, генерални секретар Савета за мониторинг, људска права и борбу против корупције “Транспарентност”, тврди да у свему има много тога сумњивог.

Станковић: У демократском друштву мора бити чистих рачуна између приватног бизниса и политике

– Чињеница да лаже шта ради довољно је сумњива да доведе у питање и све остало. Једноставно, зашто би лагао, а и на основу чега добија толике паре? То је потпуно неприродно и, ако већ прима паре, какве онда он овде циљеве има у Србији? – пита Спасић.

ЗАКОН ШТО ПРЕ

Марко Матић из медијске мреже Антидот поручује за наш лист да Јеремић мора домаћој и међународној јавности да каже од када је и на којој тачно позицији запослен у швајцарском фонду, на основу којих референци и стручних квалификација је добио то радно место, које тачно послове обавља и колико износи надокнада коју прима.

– Такође би надлежни органи морали да испитају све сумњиве детаље везане за финансирање Јеремића и његових организација, како оне који се односе на финансијска средства која је добијао од осуђеног Хоа и компаније којом је руководио контроверзни Емилио Лозоја, тако и оне детаље који се односе на његово најновије запослење – истакао је Матић.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже да је неминовно да као актер у политичком животу Јеремић објасни у каквом је статусу у фонду “Партнерс груп”.

– У демократском друштву мора бити чистих рачуна између приватног бизниса и политике. Прикривање информација о приходима буди оправдану сумњу и само по себи призива хитност доношења закона о пореклу имовине политичара – сматра Станковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СХВАТИЛИ КОЛИКУ ГРЕШКУ СУ НАПРАВИЛИ ПА ПОДВИЛИ РЕП! БЕЏЕТ ПАЦОЛИ: Таксе ће бити укинуте следеће седмице!

ЦРНО НА БЕЛО: Ево како је Приштина убила дијалог и отворила нову опасну фазу

ПОЛИЦИЈА СЕ СЛЕДИЛА ОД ПРИЗОРА У КРЕВЕЦУ Мајка открила детаље који леде крв: “Ставила сам детету папучу на нос и уста, а онда…”

ПУТИН ЧУВА РУСИЈУ: Нови РАДИКАЛАН ПОТЕЗ руског председника представља ПРСТ У ОКО Западу

ЂИЛАС И ЗЛОЧИНАЦ ИЗ КЛЕЧКЕ ИСТУ ПЕСМУ ПЕВАЈУ! Фатмир Љимај поновио Ђиласове речи: Срби, Вучић је крив за све!

ЈУТКА МЕ СТЕЖЕ И ЉУБИ ДОК МИ РУКЕ КРВАРЕ, ОВА НОЋНА МОРА МЕ ПРАТИ… Очајна Марија Лукић: Сви ми причају како сам храбра

Србија НИКАДА НЕЋЕ ПРИСТАТИ на УЛТИМАТУМ из Приштине! Сада су на потезу ВЕЛИКИ ИГРАЧИ

НОВО ВЕШТАЧЕЊЕ РЕШАВА ЗЛОЧИН НА НАСИПУ! Мистериозни возач оставио свој ДНК на лешу певачице?!

СВАКОГ ЈУТРА: Најежићете се над тужном сценом, Јелена неутешна на Дивнином гробу ради ОВО и јеца!

(ВИДЕО) ПЉУШТАЛЕ ОПТУЖБЕ У СТУДИЈУ! Чеда напао Јеремића: Глумиш патриоту, а уопште те не занима Косово!

Приштина управо отела „Трепчу“

ДИВНА ЈЕ МОГЛА БИТИ СПАШЕНА? Јеленина мајка ПРЕКИНУЛА лечење усред терапије, ево ШТА ЈЕ РАЗЛОГ

ВУЧИЋ, БРНАБИЋ И ДАЧИЋ СЕ У НЕДЕЉУ САСТАЈУ СА ПАТРИЈАРХОМ! Тема је ситуација на КиМ!

извор: Republika

фото: N.Mandic/Public/Tanjug

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.