Књиге на поклон Дечијем одељењу прокупачке Болнице

Дечије одељење Опште болнице “Др Алекса Савић“ ових дана је, захваљујући дигиталном магазину Топличанка и Арт пабу „Белк фокс“, добило око 200 књига, сликовница и забавника. Они су заједничким снагама, пре три месеца, покренули прикупљање сликовница и књига за децу и маме који бораве на Дечјем одељењу Опште болнице „Др Алекса Савић“.

Фудбалери Топличанина положили испит из хуманости

-Пре неколико дана, књиге су отишле у праве руке и то је била најлепша вест у нашем граду, јер је обрадовала његове најмлађе становнике. Ово никако није била обична вест, па неће тако ни звучати. Прикупили смо велики број књига, сликовница и забавника. Рећи ћемо хиљаду пута хвала свим добрим људима који су поклонили књиге и учинили да се деца, док се лече, и насмеју. Поред сликовница, бајки и басни, поезије за децу, успели смо да прикупимо и велики број наслова и за маме, истакла је уредница магазина „Топличанка“ Србијанка Станковић.

Гимназија у Прокупљу добила нову спортску опрему

Пре самог покретања ове акције, она је нагласила да је управа Болнице препознала идеју као добронамерну и лепу и да су се онда сви, са великим задовољством латили посла, уживајући у томе што ће на овај начин помоћи најмлађима.

-Када смо однели књиге на Дечије одељење, једна плавоока Марта се запањила што је међу великим бројем књига могла да изабере коју ће најпре да прочита. Нема ништа лепше од тога, када детету које се опоравља од болести успете да измамите осмех. Хтели смо да будемо ту за оне који ће наше друштво подићи у неке нове висине–децу. Следеће у плану је „отварање“ једне овакве библиотеке у породилишту, подвукла је наша суграђанка Србијанка Станковић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Еколози Ћићкове школе чувају природу

Дом ученика: Припреме за учешће на Регионалним домијадима приводе се крају

Одбојкашице сигурне у Сурдулици

Рукомет : Топличанин-Планинка 23:22

Рукометашице надиграле Раднички

Фудбалери стартовали силовито

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име