Израђен нацрт Локалног акционог плана за младе: До бољег живота омладине у Прокупљу

Канцеларија за омладину, спорт и физичку културу Града Прокупља израдила је нови нацрт Локалног акционог плана за младе који ће бити јавно представљен грађанима у петак, у 12 сати, у Скупштинској сали Градске куће, саопштили су данас из те Канцеларије.

-Локални акциони план за младе је документ који представља основу за планирање и спровођење активности и пројеката, чија је сврха да допринесе побољшању живота младих људи у нашој средини. Он ће им у будућности омогућити да се на прави начин остваре на професионалном и личном плану, казао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

ПСС Прокупље: Предавање о узгоју јагодичастог воћа

Он је прецизирао да овај стратешки документ представља у најбољем светлу постојеће потенцијале града Прокупља који ће кроз процес стратешког планирања бити искоришћени за потребе младих.

-Младост сама по себи носи велику стваралачку снагу, а на нама је само да направимо план за усмерење, очување и развој те велике енергије и будемо квалитетна заједница која пружа основу и подржку младима да се искажу у областима образовања, спорта, културе, екологије и запошљавања, казао је Симоновић.

-Плану је претходило детаљно истраживање начина живота, стила, потреба и положаја младих на подручју нашег града и поређење са положајем њихових вршњака у другим срединама, како би им се путем дугорочног планирања омогућио што бољи приступ свему ономе што ће учинити њихов живот квалитетнијим, рекао је саветник у Канцеларији за омладину, спорт и физички културу Града Прокупља Дејан Костадиновић.

Вече посвећено познатом јапанском писцу

Он је нагласио да је нацрт Плана реалан, са много података, па је због тога и веома функционалан.

План је подељен у шест области које су распоређене на приоритете и активности, а односе се на унапређење информисања и активизма младих, унапређивање формалног образовања и свих облика запошљавања и запослености младих, унапређивање услова за слободно време и развијање неформалног образовања, развијање социјалне инклузије и повећање мобилности младих, унапређење спорта, здравља и благостања.

Све ове активности интерактивне су једна на другу, односно једна другу условљавају.

Карате клуб „Прокупље“ наставља да осваја медаље

-Оно што је веома важно је то да су млади учествовали у развоју овог Плана и да смо много тога битног за израду нацрта, а што се тиче друштвених истраживања, урадили највећим делом уз помоћ волонтера, средњошколаца који су били од велике помоћи у прикупљању података неопходних за израду ове својеврсне и вредне студије, која ће убудуће бити од велике користи свима онима који ће се, са било ког аспекта, бавити младим људима и њиховим потребама, закључио је Дејан Костадиновић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Књиге на поклон Дечијем одељењу прокупачке Болнице

Фудбалери Топличанина положили испит из хуманости

Гимназија у Прокупљу добила нову спортску опрему

Еколози Ћићкове школе чувају природу

 

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here