Све се може, кад се људи сложе: Грађани и радници “Зеленила” удруженим снагама оплемењују јавне површине

Становници Моравске улице, у сарадњи са радницима Јавно комуналног предузећа „Хамеум“, Радне јединице „Зеленило“, пре неколико дана почели су да оплемењују своје јавне површине садњом дрвећа.

Израђен нацрт Локалног акционог плана за младе: До бољег живота омладине у Прокупљу

Иницијатор и организатор ове акције, мештанин Ивица Перић, рекао је да грађани не би требало да траже да им локална самоуправа уради све послове, већ и да они сами учествују у појединим радовима у местима где живе.

ПСС Прокупље: Предавање о узгоју јагодичастог воћа

-Покренули смо иницијативу да оплеменимо и улепшамо нашу улицу која је асфалтирана пре нешто више од годину дана. Сви мештани су се сложили да би садња дрвећа била најбоље решење. Након обиласка терена и анализе земљишта, запослени у Радној јединици “Зеленило“ предложили су да посадимо украсно дрво-каталпу, рекао је Перић и додао да су они посадили неколико десетина младих садница овог дрвета, а да ће се садња наставити наредних дана.

Вече посвећено познатом јапанском писцу

Заменик директора ЈКП „Хамеум“, Братислав Дуњић, похвалио је ову организацију грађана, да зеленилом улепшају јавне површине у улици у којој живе.

Карате клуб „Прокупље“ наставља да осваја медаље

-Један од циљева наше фирме је тај да јавне површине буду место где ће деца моћи да се играју, а грађани уживају у шетњи и одмору. Спремни смо да подржимо сваку иницијативу наших суграђана који желе да, заједно са нашим радницима, раде на озелењавању и уређењу јавних површина у местима где станују, рекао је Дуњић и додао да они у свом расаднику тренутно имају саднице јасена, јавора и каталпа.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Књиге на поклон Дечијем одељењу прокупачке Болнице

Фудбалери Топличанина положили испит из хуманости

Гимназија у Прокупљу добила нову спортску опрему

Еколози Ћићкове школе чувају природу

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here