ТУЂМАНОВ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО КАКО ЈЕ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ ПРЕЖИВЕО АТЕНТАТ! Ево ко је стајао иза њега!

Сумњива саобраћајна несрећа, која се сматра првим покушајем атентата на Слободана Милошевића, десила се 3. јануара 1988, на аутопуту Загреб – Београд, када су на аутомобилу, тада председника ЦК Србије, пукле обе задње гуме, шаљући аутомобил у јаругу.

Милошевић је задобио лакше повреде и већ сутрадан се нашао на послу. СУП Београда је утврдио да су гуме биле „дотрајале и да је нестручно урађена пнеуматика“.

ЦЕО СВЕТ ТРЕБА ДА ЗНА! Ово су људи који стоје иза убиства Оливера Ивановића!

Возач, син Марко и Мира били су, како је рекао доктор, „угрувани“, а Слободан је имао најозбиљније повреде – ране на нози биле су дубоке, али нога није била сломљена…

Јосип Манолић, кључни Туђманов обавештајац тог доба, испричао је детаље тог атентата за хрватске медије.

– У тој причи ми нисмо били главни актери – рекао је Манолић, па додао:

Некадашњи шеф УКП открива: ДБ послао Легију да освети Аркана!

– Био је то план босанских тајних служби, а наше су, само неки њени делови, на одређен начин имале у томе удела, све док Милошевић није осетио да се нешто догађа па је протествовао код Туђмана… Покушај атентата догодио се кад је пукла гума на возилу у којем се налазио. Била је то порука да постоје и снаге које га не желе као вођу… Центар припрема тог атентата био је у Србији, а главни актери су били из радикалне опозиције којој је Милошевић сметао.

СРБИЈО, СПРЕМИ СЕ ЗА ВРЕМЕНСКИ ШОК! После ЦРНИХ ОБЛАКА, тотални обрт! Стижу нам ВРЕЛИ ДАНИ!

– Српска служба је нањушила да се нешто спрема. Као и свака таква служба, бринули су се за шефа и чували га, али нису успели сазнати ко му међу њима тачно ради о глави. Били су то људи из његове најближе околине. Тога дана кад је Милошевићу експлодирала гума на аутомобилу, ја сам био у Загребу. Истим каналима којим сам до тада комуницирао, до мене је дошла вест о покушају атентата. Пре покушаја атентата председник Туђман и Милошевић су разговарали и у том разговору Милошевић је Туђману дао до знања како зна да се на њега спрема атентат. Рекао му је да зна да има непријатеље у својој ближој околини. Туђман му је кратко и јасно узвратио: „Ми не учествујемо у тој акцији!“. Због сазнања које смо имали Туђман ме послао у Грац да кажем Радовану Караџићу и Кољевићу да смо чули шта се спрема. Чекао сам да састанак заврши и, кад смо изашли из зграде, повукао сам Караџића у страну и у четири ока му шапнуо шта ми је наложио председник Туђман. Он је кратко узвратио: „Већ смо обавештени“. Верујем да су после сазнали ко му је и како сместио – присетио се Јосип Манолић ове епизоде.

ОВО ЈЕ СЕРГЕЈЕВ ПРИЈАТЕЉ КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН ЗБОГ НАПАДА НА КСЕНИЈУ: Ако Трифуновић лаже, фотографија не лаже!

О том догађају, писала је и Милошевићева супруга Мирјана у мемоарима објављенима пре три године „Било је то овако“.
– Пре него што је пала ноћ, у неколико километара експлодирале су обе задње гуме на колима којима смо се враћали кући… Аутомобил је слетео с пута, с кровом на земљи. Слободан је с предњег седишта питао мене и Марка јесмо ли живи… Ни онда, ни касније, нисам знала како смо изашли кроз једва отворен прозор. Док стојимо поред слупаног аута, возач и нас троје, поцепани, живи и још нас ништа не боли, све из кофера расуто по снегу, ја гледам своје хаљине и ципеле, у снегу и мраку, и питам Слободана где је мој цвет из косе. Он га тражи погледом и каже ми да је ту и да не бринем. А у ауту још увек ради касетофон, кроз ноћ, над ливадом, у снегу, и даље се чује песма: „Цветови бели, цветови плави, у твојој коси“… Та надреална слика трајала је десетак минута.

Тада је Русија СХВАТИЛА СВЕ! Москва ће КАЗНИТИ НАТО због РАЗБИЈАЊА Србије, један ТРЕНУТАК је доказао БРАТСКУ ЉУБАВ

Мира Марковић потом описује како су породицу Милошевић евакуисали с места атентата.

Мира је покушала да стопира неколико аутомобила, али се нико није заустављао.

Успела је тек с једним аутобусом, који их је одвезао у болницу на Бежанијској коси.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) МОТКОМ ПРОБИО ДЕВОЈЦИ ПЛУЋА, ПОЛОМИО ЈОЈ РЕБРА, НОЖЕМ ЈОЈ ИСКАСАПИО ЛИЦЕ И ИСПЕКАО ЈЕ ПЕГЛОМ! Хорор у Новом Саду!

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ, СЕЛА КОД БУЈАНОВЦА ДВА ДАНА БЕЗ КАПИ ВОДЕ: Славине суве јер се мајстор жени?!

БЈЕЛИЦА И БОГДАН ИМАЈУ ЈАКУ ПОРУКУ ЗА СРБИЈУ! Репрезентација је уживање, идемо на ЗЛАТО!

(ВИДЕО) СТРАХ И ТРЕПЕТ МОРА И ОКЕАНА! Светска премијера МОЋНИХ РУСКИХ ПОДМОРНИЦА

(ВИДЕО) Осећа да му се БЛИЖИ КРАЈ! Погледајте како МИЛОВИ БАТИНАШИ МАЛТРЕТИРАЈУ људе на Цетињу

Откривена мистерија скривана 16 година након АТЕНТАТА: Патријарха Павла су ОТРОВАЛИ ДА НЕ БИ ДОШАО НА САХРАНУ?

Шамарчина за Приштину, Стејт департмент објавио никада бруталнији годишњи извештај о Косову, помињу и Ивановића!

(ВИДЕО) БЛАМ ГОДИНЕ: Репрезентативац такозваног Косова хтео да копира Месија… Смејао му се цео СТАДИОН

ТРАМПОВА ЋЕРКА ПОСЕТИЛА ХРАМ СВЕТОГ САВЕ! Њена реакција на Путинов мозаик оставила свештенике у неверици!

ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ ДОЖИВЕЛИ НАЈТЕЖИ ПАД У ИСТОРИЈИ! Више од 10 сати ове друштвене мреже нису функционисале, ЕВО ШТА СЕ ДОГОДИЛО!

извор: SrbijaDanas

фото: Reuters