“ОНИ СУ РОЂЕНИ РАТНИЦИ!” Овако је изгледао БОРБЕНИ СУСРЕТ са руским СПЕЦИЈАЛЦИМА на Косову – ЛОВИЛИ СУ АЛБАНЦЕ ПО ШУМАМА

Елементи руског спецназа су имали задатак да спрече забацивање албанских терориста са територије Косова и Метохије на простор Прешева, Медвеђе и Бујановца (радило се о албанској терористичкој групи ОВПМБ која је настала из ратне ОВК).

Поред руског спецназа на том потезу су биле ангажоване и америчке специјалне јединице познатије као “зелене беретке”, које су са Русима дејствовале “раме уз раме”, пише портал Бог Рата.

МиГ или Ф-16 – ПИТАЊЕ ЈЕ САД! Ево ко има НАЈЈАЧУ АВИЈАЦИЈУ на Балкану

Како је пренео амерички интернет портал Ње Аре Тхе Мигхтy, пре 18 година, тачније 2001.године, Марк Џаконија је суделовао у мисији патролирања у тампон зони између српске аутономне покрајине Косово и Метохија и остатка Централне Србије (тадашња СРЈ). Том приликом је са Американцима у акцији учествовао и руски спецназ – преноси интернет портал РГ. Како се присећа Марк Џаконија, он испочетка није имао појма о каквим људима се ради, све док их није видео у реалним борбеним ситуацијама.

(ВИДЕО) ТРИ ДАНА АЛБАНСКОГ ОРГИЈАЊА НАД ПРАВДОМ: Данас се обележава 15 година НАЈСТРАШНИЈЕГ ПОГРОМА над Србима

Американци су мислили да ће средити Србију за месец дана: Француски обавештајац открива нове тајне

– Треба свима да буде јасно да је “спецназ” саставни део руске војске. Они имају своју посебност као састави за специјалну намену, али се налазе у оквиру јединица ратне морнарице, ваздушно-десантних јединица и ФСБ-а – појаснио је Марк Џаконија. Он примећује, да када се на Западу говори о руском спецназу, обично се мисли на издвојену специјалну јединицу или групу јединица којима је директно надређен Генералштаб руске армије – ГРУ.

СРБИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ТРАЖЕ ЗАШТИТУ: Не можемо више да трпимо милогорски режим који нас ДИСКРИМИНИШЕ!

Овај бивши командос је у својој књизи евоцирао успомене на заједничке операције које су изводили специјалци из Русије и САД, где се посебно освртао на тактику њихове примене. Конкретно, један од примера се десио на Косову и Метохији (Веља глава) где је учествовао руски спецназ и једна јединица “зелених беретки”.

(ФОТО) ХАРАДИНАЈ УЗ БОШКА ОБРАДОВИЋА И ДРАГАНА ЂИЛАСА! Албанци дали пуну подршку ХАОСУ У БЕОГРАДУ!

ХРВАТИ БОДРЕ БОШКА, ЈЕРЕМИЋА И ЂИЛАСА: Сви у напад!

Наиме, циљ те операције је било да се пацификује један објекат у коме су боравили терористи ОВПМБ . Непосредан повод за то је био тежак инцидент када је албански терориста снајперском пушком убио једног руског војника. Недуго после овог инцидента на овај простор је пристигла група руских специјалаца. Они су блокирали одређен број околних насеља и ухватили једног терористу, који је после кратке “обраде” рекао где се тачно налази терористички штаб ОВПМБ. Тај штаб се налазио на локалитету Веља глава, а у њему се налазила група од око 60-ак наоружаних терориста.

ОПОЗИЦИЈА ПОКУШАВА ДА ИЗАЗОВЕ ДРЖАВНИ УДАР! Вучић: Мисле да имају право некога да убију, чекаћу их

Руски специјалци су морали да прођу кроз густо пошумљен сектор, да би се приближили овом објекту. “Они су то урадили на један веома вешт начин” истакао је бивши припадник америчких “зелених беретки”. Ватрену подршку су им том приликом пружили Американци. Они су обасули положаје терориста ватром из аутоматског бацача граната Мк 19 у калибру 40мм.

Дошло је до краткотрајног пушкарања. У паузама између рафала се чула вика на албанском језику. За веома кратко време Руси су из шуме изашли са великом групом разоружаних и свезаних албанских терориста. Током спровода они су са неверицом гледали у америчке војнике

СКАНДАЛ! Погледајте шта је синоћ главна вест била у ПРИШТИНИ!

Нешто касније је српским јединицама (делови Војске Југославије и специјалних јединица МУП-а Републике Србије) дозвољено да запоседну демилитаризовану зону. Захваљујући завидном ратном искуству ангажованих снага, ова операција је експресно завршена. Том приликом су разбијене све крупније терористичке групе, а цела ова зона се нашла под чврстом контролом српских снага безбедности.

СЗС НАЈАВЉУЈЕ КРВОПРОЛИЋЕ! Бошко издао наредбу: Данас мора да буде разбијених глава испред Председништва!

Он се на крају посебно осврнуо на оцену приказаних способности руских специјалаца у реалној борби. Марк Џаконија ту највише истиче одлично познавање борбене тактике коју је демонстрирао руски спецназ. Он је регистровао и урођене особине, као што су изоштрени инстикти за борбу и надпросечни ниво ратне интуиције. “Они су одлични стрелци. Одликује их врхунски степен опште и специјалне физичке припреме и унутрашње дисциплине. Такође, доста пажљиво се односе ка личном наоружању и опреми”- говори се у публикацији.

На крају је бивши амерички специјалац закључио да веома цени и поштује своје руске колеге. Ради о саставима који имају веома високу борбену вредност у пословима за које су специјализовани.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) НЕРЕДИ ИСПРЕД ПРЕДСЕДНИШТВА! Бошкове и Ђиласове присталице кренуле на полицију, избили сукоби!

ЕКСКЛУЗИВНО! ПРОЦУРИЛО СРАМНО ,,РЕШЕЊЕ“ ДВЕРИ ЗА КОСМЕТ: ПОГЛЕДАЈТЕ ЧЕГА СУ СЕ ДОСЕТИЛИ!

Поред укидања “изненадних контролних”, у школе стиже ЈОШ ЈЕДНО ПРАВИЛО! Јавност подељена!

(ВИДЕО) СРПСКА ПУШКА ЗА КОЈОМ ЛУДУЈУ У САД, КАНАДИ и у многим армијама у свету! НАША ВОЈСКА ЈЕ ИЗБАЦИЛА ИЗ УПОТРЕБЕ!

ТУЂМАНОВ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО КАКО ЈЕ СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ ПРЕЖИВЕО АТЕНТАТ! Ево ко је стајао иза њега!

ТРАМПОВА МЕЗИМИЦА ХИТНО НАПУСТИЛА СРБИЈУ: Тифани Трамп са дечком и обезбеђењем стигла на аеродром, а оно што се тамо ДЕШАВАЛО нико није могао да верује

ЦЕО СВЕТ ТРЕБА ДА ЗНА! Ово су људи који стоје иза убиства Оливера Ивановића!

(ФОТО) ОНА НЕ СКИДА ПОГЛЕД СА ТРАМПОВЕ ЋЕРКЕ: Опасна црнка из америчке тајне службе је СРПКИЊА, неколико пута мењала ИДЕНТИТЕТ, а сад је изабрала СТАРО СРПСКО име и покренула МИСТЕРИЈУ

РАДОВАН КАРАЏИЋ СЕ ВРАЋА У СРБИЈУ?! Долази 20. марта и то као СЛОБОДАН ЧОВЕК!

ВОЈСКА СРБИЈЕ НА НОГАМА: КАКО ЈЕ ИСКУСНИ ПОДОФИЦИР ЗАВРШИО У РЕЦИ БИСТРИЦИ И УГУШИО СЕ?! Сахрањен десетар Иван Миленковић!

извор: SrbijaDanas/Bog Rata

фото: Profimedia

Оставите одговор

You have to agree to the comment policy.