Возачи, не можете бити кажњени на основу СНИМКА! “Рупа у закону” за коју нико не зна!

Пријаве за кршење саобраћајних прописа на основу снимака са друштвених мрежа подносе се само ако се знају тачно време и место где је прекршај направљен, ако се виде таблице на колима и лице возача.

Готово ниједан бахати возач чија луда вожња осване на снимку на интернету не може бити процесуиран и кажњен, сазнаје се у Саобраћајној полицији и Прекршајном суду! Да би се уопште размишљало о пријави против манијака чије је дивљање на путевима забележено камерама, потребно је да се на основу снимка могу закључити место и време догађаја и да се јасно виде таблице и лице возача.

Спајају се болнице и домови здравља, а то значи ПЛАЋАЊЕ ПРЕГЛЕДА! Грађани, пазите да не будете ПРЕВАРЕНИ

Међутим, ти услови готово никада нису испуњени, па бахати возачи, иако су јасно снимљени у прекршају, пролазе некажњено. То је био случај и са три примера у последњих месец дана.

Валидан доказ

Извор из Саобраћајне полиције каже да једино снимак који направи МУП прекршајни судови прихватају као валидан доказ.

– Ми нажалост не можемо да подносимо пријаве против возача на основу снимака на друштвеним мрежама. Ко може да зна да ли је неко нешто уснимио данас, пре три дана или пре три године и да ли је то било на аутопуту код Ниша, Новог Сада или у некој другој земљи. Једино да се верује аутору снимка на реч, а то није довољно.

Живот обележен ТРАГЕДИЈАМА! Ћерка у Севојну случајно убила оца, а пре тога проживела ДВЕ НЕСРЕЋЕ

“Дестабилизацију у Србији могу да ИСКОРИСТЕ НЕПРИЈАТЕЉИ БЕОГРАДА”: Стигла упозорења из Москве

Због тога прекршајни судови такве снимке не вреднују као доказе и онда нема смисла то ни да пријављујемо. Додатна компликација је питање да ли возачи уопште имају права да снимају друге возаче и то каче на интернет. Оптужени би увек могао да иде на ту карту да је угрожена његова приватност – тврди добро обавештени извор из Саобраћајне полиције и додаје да су сви снимци грађана на друштвеним мрежама полицији ипак корисни:

– Ми можемо као полиција да обратимо пажњу на то возило и да га казнимо за пар дана кад понови прекршај. Исто тако, када нам сниме и пошаљу како на некој деоници возачи возе без кацига, ми сутрадан пошаљемо тамо патроле које све сниме и онда их казнимо.

НАТО НАМ ПОТРОВАО ГЕНЕРАЦИЈЕ МАЛИШАНА! Комисија потврдила: Деца рођена после 1999. ПОДЛОЖНА МАЛИГНИМ БОЛЕСТИМА!

Узалудан посао

Председник Удружења судија прекршајних судова Милан Мариновић каже да судије неће да покрену поступак због снимака са интернета јер би он био унапред изгубљен и адвокат туженог би лако оспорио такав доказ.

Руси имају камере на колима

Прекршајни судија Милан Мариновић каже да су Руси тај проблем решили тако што су на аутомобилима који имају каско осигурање поставили камере.

– Те камере тачно показују и време и локацију. На основу таквог снимка може да се покрене прекршајни поступак ако неко насилнички вози, престиже преко пуне линије или прође кроз црвено – каже Мариновић.

ЗАВРШЕНО и последње ВЕШТАЧЕЊЕ у случају убиства ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Ево коме припада НАЂЕНА КРВ у “Мерцедесу”

– Да би снимак био валидан доказ, на њему јасно мора да се виде време, место и начин прекршаја, таблице кола и слика онога ко њима управља. Све ове елементе не испуњава ниједан приватни снимак са интернета. А чак и да испуни, могло би се довести у питање да ли се ради о фото-монтажи. Судије због тога ни не желе да покрећу прекршајни поступак због приватних снимака – објаснио је Мариновић.

Професор Саобраћајног факултета Милан Вујанић истакао је за да су и аутори снимака на интернету углавном непознати и да их је често немогуће пронаћи и довести на суд.

(ВИДЕО) НА СРПСКИМ ЦРКВАМА ЛОМИО КРСТ, ПА УМРО У НАЈГОРИМ МУКАМА: Породица му је доживела муке, сви се плаше божје клетве 

– Доказивати нечију кривицу на основу снимка је узалудан посао. Морате да пронађете онога ко је окачио снимак, а тај углавном неће да се петља са полицијом и судовима и каже да нема ништа с тим. Да не говоримо о томе која је мука доказати да је на снимку управо она особа против које се подноси пријава – сматра Вујанић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСПОВЕСТ човека који је ПРЕВОЗИО ТЕЛО СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Ауто је био изударан. Сав је био у мушицама!

После компликације са плућима… Након БРУТАЛНИХ БАТИНА и ИЖИВЉАВАЊА, ево шта се сада дешава са Иваном

(ВИДЕО) БРУКА БУГАРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Покушали сузавцем да разбију демонстрације, али онда је дунуо ветар…СМЕХ ДО СУЗА

(ФОТО) ОВО ЈЕ ТРЕНЕР КОЈИ ЈЕ СИЛОВАО ДЕЧАКА У НОВОМ ПАЗАРУ! Признао кривицу, добио седам година затвора!

(ФОТО/ВИДЕО) Шешељ РАЗОТКРИО позадину НАСИЛНИХ ПРОТЕСТА, па нашем ПОЗНАТОМ ВОДИТЕЉУ упутио ЖЕСТОК ИЗАЗОВ

МАРИЈА МИЛОШЕВИЋ ПРЕКИНУЛА ЋУТАЊЕ ПОСЛЕ 18 ГОДИНА: Како је изгледао последњи разговор са Слобом, зашто не виђа мајку и брата, да ли ће доћи у Србију…

ЗОРАН ЛУТОВАЦ ОТКРИО: Бошко Обрадовић је задужен да РУКОВОДИ ЕКСТРЕМИСТИМА!

МИНИСТАР НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: Насер Орић није ушао у Србију, не долази ни на 50 км од границе! Чим крочи на српску територију биће ухапшен! ЕВО КАКВУ ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ СРБИЈА ИМА ЗА ЊЕГА

АЛБАНЦИ СУ ПРЕШЛИ МОСТ НА ИБРУ, А ТАТА ЈЕ КРЕНУО ГОЛОРУК ДА БРАНИ СВОЈ ДОМ! Одзвањали су рафали, било је на десетине повређених а онда сам ЧУО РЕЧИ КОЈЕ ЋУ ПАМТИТИ ДОК САМ ЖИВ…

Весељи ТРАЖИ РЕФЕРЕНДУМ, а најављује ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ?! Стижу ЗАПАЉИВЕ изјаве из ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ, Србија им је ТРН У ОКУ

Да ли је ово ЕВРОПСКА ДРЖАВА која ће ПРВА повући признање Косова? Једна је од кључних чланица ЕУ и НАТО

(ФОТО) НАЈВЕЋА СРАМОТА! Убица СРПСКЕ ДЕЦЕ Насер Орић се у СРЕД СРБИЈЕ БАХАТИ и ЛУМПУЈЕ са ПОЗНАТИМ ПЕВАЧЕМ

извор: SrbijaDanas/Informer

фото: SrbijaDanas/Profimedia

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име