Заједничким радом против пожара

-Саветодавци Пољопривредне стручне и саветодавне службе у Прокупљу, могу дати свој допринос у превенцији од пожара, речено је из Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу, на састанку са саветодавцима који је одржан у просторијама ове службе.

Локомотива на Железничкој станици пребацује се близу парка и постаје музијски експонат

На састанку се чуло да се због спаљивања жетвених остатака и ниског растиња повечао број пожара у овом делу године у односу на прошлу.
Вршилац дужности директора ПСС, Дејан Тонић, рекао је да се спаљивањем биљних остата, долази до деградирања пољопривредног земљишта и квари се његова структура.

Најбољи рецитатори учествују на Окружној смотри у Житорађи

-Сталним обиласком газдинстава и на предавањима, саветодавци пољопривредницима говоре о последицама које настају после пожара. У циљу превенције од пожара, у наредном периоду, саветодавци ће у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације одржати предавања, где ће посебна пажња бити посвећена узроцима избијања и последицама пожара, изјавио је Тонић и додао да у овим активностима треба да учествују и други надлежни органи.

Превентивни прегледи у Дому здравља поводом обележавања Дана борбе против канцера дојке

Представљена збирка поезије “Буди ми све”

За разлику од пођастребачких села, где спаљивања биљних остатака и ниског растиња на отвореном и пожара скоро и да нема, то се не би могло речи за подручје Житног Потока и села која гравитирају око њега, где је у последњих месец дана евидентиран велики број пожара.

-Благовремено информисање и обавештавање, додатна едукација и подела пропагандног материјала пољопривредницима, појачана контрола надлежних органа на терену, кажњавање оних који су проузроковали пожар допринеће да се смањи број пожара на сеоском подручју, закључено је на овом састанку.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупачкој публици представљен роман „Српско срце Јоханово“

(ФОТО) Прокупачки планинари путевима легендарног вође Топличког устанка Косте Пећанца

(ФОТО) Бивши функционери ојадили Општину Прокупље за преко милион динара?

За недељу дана рођено 12 беба

НЕСРЕЋА КОД ЖИТОРАЂЕ: Деда трактором прешао преко унука!

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име