(ФОТО) КАКО СЕ КАРАЏИЋ МАСКИРАО У ДАБИЋА! Преварио комшиницу са спрата која ради у Интерполу! Одао га ОВАЈ КОБНИ ДЕТАЉ!

Радован Караџић осуђен је правоснажно на доживотну робију за геноцид, злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања, одлучило је жалбено веће у Хагу у другостепеном поступку.

Он је ухапшен 2008. године, а читав свет брујао је о хашком бегунцу који се крио под лажним именом доктор Драган Дабић и појављивао се на телевизији, држао предавања, док нико није слутио ко се крије иза дуге косе и седе браде.

(ФОТО) ДЕА БИЈЕ ОДЛУЧУЈУЋУ БИТКУ: Водитељка се огласила из болничке постеље!

Под лажним именом почео је да ствара нову каријеру, почео је да ствара мале заједнице присталица здравог живота, алтернативне медицине, али и једне врсте медитације познате као тиховање. Нудио је лекарску помоћ за астму, дијабетес, епилепсију и сексуалне сметње.

Држао је предавања широм Србије, најаве наступа су биле јавне. Имао је свој сајт, на коме је јавно био објављен његов број телефона, као и имејл адреса. Изгледао је као човек који нема шта да крије, а наводно је путовао и ван земље.

“Руска војска је обишла ЦЕЛО КОСОВО, имају СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ о ГЕНОЦИДУ над Србима!” НАТО злочини ће бити ОТКРИВЕНИ

Наиме, живео је у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду, а “локални клинци звали су га Деда Мраз, фини човек који би увек стао и попричао са њима на путу до продавнице”, описано је у књизи Џулијана Борџера.

Иначе, једна од његових комшиница са спрата била је жена која је радила за Интерпол и чији је посао био да координише лов на међународне бегунце као што је Караџић.

(ВИДЕО) НАЈМЛАЂИ СРПСКИ ЈУНАК СА 15 ГОДИНА ДАО ЖИВОТ ЗА СРПСКУ: Споменка су убили муслимани на данашњи дан док је БРАНИО СВОЈЕ СЕЛО

Све више је веровао у поузданост своје маске, па је тако слободно шетао улицом и почео да посећује бар „Луда кућа“. Маску му је на крају разоткрила грешка његовог брата Луке на пролеће 2008. године. Позвао је Дабића са старе СИМ картице коју су пратили људи који су га јурили. Сумњив податак је прослеђен до БИА.

У мају је један од њихових људи позван да истражи примаоца позива са те картице. После неког времена и сам Караџић је знао да га прате.

Хапшење у аутобусу, али без сведока

Током ноћи 18. јула 2008. човек познат као Драган Дабић изашао је из улаза број 267 у Улици Јурија Гагарина. На себи је имао светлоплаву мајицу и сламени шешир. Носио је пластичну кесу, једну торбу за продавницу и ранац. Све је деловало пуно.

ПИСМО ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА ИЗ ЗАТВОРА У ФИНСКОЈ: Сведоци сте ми пред Богом, нисам злочинац! Ви сте, драги моји хероји, ушли у легенду! Ево шта је написао саборцима из Треће армије поводом 20 година од агресије на СРЈ

Прошетао је до оближње аутобуске станице, где су му се ускоро придружио један човек – агент БИА. Ушли су у аутубос, Дабић је сео напред, његова сенка неколико седишта позади. У једном тренутку у аутобус је ушло и четворо полицајаца – два напред, два позади. Нашли су се на средини, а људима у аутобусу су показивали своје значке и тражили карте.

Страх и неверица због Малчанског берберина: Због изопаченог манијака људи стрепе за своју децу

Старац са сламеним шеширом је по џепу тражио своју карту када га је полицајац ухватио за руку.

„Доктор Караџић?“, питао је полицајац.

„Не, Драган Дабић“, одговорио је човек.

„Не, Радован Караџић“, навео је полицајац.

„Да ли су ваши надређени свесни шта радите“, питао га је човек са сламеним шеширом.

„Да, потпуно“, одговорио је он.

ДОЖИВОТНА РОБИЈА ЗА РАДОВАНА КАРАЏИЋА! Жалбено изрекло најсуровију казну!

Медији су прво јављали да је Караџић ухапшен на потезу од Кошутњака до Топчидера. Онда је стигла вест да је ухапшен на Врачару, па да је пронађен на Космају.

Иначе, било је информација да је ухапшен још у мају 2007. године у Бечу, где је живео са хрватским пасошем под именом Петар Глумац, као и да је аустријска полиција разговарала са њим због случаја самоубиства у области у којој је живео, али да га нису препознали.

Са друге стране, Караџић тврди да су га ухапсили 18. јула 2008. године, а затим пуна три дана држали затвореног. Очевици из аутобуса никада нису пронађени, као ни возач аутобуса. Занимљиво је и то да су сви аутопревозници демантовали да је у њиховим возилима било ко тог дана ухапшен.

Претукао старицу због 700 динара: Ухапшен насилник из Житорађе

Како сам постао Дабић

Караџић је у једном интервјуу за Новости испричао и како је одлучио да постане Дабић и како се маскирао.

“Проблем током мог бекства је био мој лаптоп и сви елекстронски уређаји које сам имао. Све су могли да лоцирају термовизијском камером. Моје обезбеђење се трудило да ми обезбеди смештај у урбаним срединама које су биле близу банака, пошта, тамо где има много компјутера.

Тада сте дошли у Србију?

– Када је Ђинђић убијен, у исто време је усвојен Закон о сарадњи РС са Хагом, а ја сам се тада захвалио људима који су ме чували и завршио сарадњу, јер нисам желео да их инкриминишем. Тада сам почео да живим сам, излазио сам касно ноћу, шетао и куповао да једем. Међутим, полиција је почела да трага за “земунцима” и њиховим скровиштима. Занимали су их станови у којима наводно нико не живи. Зато сам решио да се покажем комшијама, да виде да ту живи некакав “чичица”.

Језива драма у Ариљу: Муж насрнуо ножем на жену, викао “Убићу те”, “Заклаћу те”

Појавили сте се као Давид Дабић.

– Најпре сам морао да са 112 килограма спаднем на 80. Почео сам да носим другу одећу, ролке, широке мајице, све оно што никад нисам. Говорио сам екавски. Кренуо сам да се занимам за здрав начин исхране, па сам се обрео на неколико предавања и упао у све то. У том тренутку нестало ми је пара, па сам почео да држим предавања о здравој исхрани. Радио сам за неке компаније, а потом и као консултант у неколико приватних лекарских ординација. Завршио сам курс из парапсихологије. Учитељ ми је био један врло необичан човек, обдарен. Он ми је дао име Давид.

Ухапсили су вас 2008.године. Шта сте тада прво помислили?

Знао сам да је Хаг као разјарени бик. Још у авиону Владе Србије схватио сам да им нисам нешто нарочито битан, осим као српска парадигма, коју ће васпитно и егземпларно ударити, да се српство, или бар РС и њен народ, никд не опораве. На првом месту ми је било да не браним само себе, већ цело српство, јер ме због тога и траже.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПОСТАВЉА УЛТИМАТУМ СРБИЈИ Немачка види само једно решење за Косово! Ово је њена последња ПОНУДА!

“Пази да не завршиш као твоји претходници”: НАСЕР ОРИЋ УПУТИО ПРЕТЊЕ СМРЋУ НЕБОЈШИ СТЕФАНОВИЋУ

Крај СНОВА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Да ли ће ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ у ЕУ заувек прекинути ПРИШТИНСКИ КОШМАР?

Возачи, не можете бити кажњени на основу СНИМКА! “Рупа у закону” за коју нико не зна!

Спајају се болнице и домови здравља, а то значи ПЛАЋАЊЕ ПРЕГЛЕДА! Грађани, пазите да не будете ПРЕВАРЕНИ

Живот обележен ТРАГЕДИЈАМА! Ћерка у Севојну случајно убила оца, а пре тога проживела ДВЕ НЕСРЕЋЕ

“Дестабилизацију у Србији могу да ИСКОРИСТЕ НЕПРИЈАТЕЉИ БЕОГРАДА”: Стигла упозорења из Москве

НАТО НАМ ПОТРОВАО ГЕНЕРАЦИЈЕ МАЛИШАНА! Комисија потврдила: Деца рођена после 1999. ПОДЛОЖНА МАЛИГНИМ БОЛЕСТИМА!

извор: SrbijaDanas/Kurir

фото: Profimedia

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име