ИЗВРШИТЕЉИ НАВАЛИЛИ ДА ИЗБАЦУЈУ ЉУДЕ НА УЛИЦУ: Почели масовно да отимају куће и станове! Плаше се да ће им пући бизнис ЗБОГ ПРОМЕНЕ ЗАКОНА!

У последња два дана извршитељи покушали да иселе чак три породице у Београду. Жури им се, јер по новом закону више неће моћи да згрћу милионе препродајом туђих станова, кажу у удружењу “Кров над главом”.

Зовем се Милан чика Рамуше, и данас бих напунио 18 година…

Пропао покушај опозиције да се монтира протест у школи у Прокупљу! Све забележиле надзорне камере!

Прокупље Онлине 发布于 2019年3月20日周三

Јавни извршитељи у последње време масовно отимају људима куће и станове, јер се плаше да ће им најављене промене закона ускоро онемогућити да зарађују милионе препродајом туђих некретнина, сматрају у оргаинзацији „Кров над главом“.

Само у последња два дана извршитељи су покушали да избаце на улицу три породице у Београду, а данас ће покушати да иселе још једну. У организацији „Кров над главом“ кажу да се никада није десило да се за три дана из својих домова истерају чак четири породице и да је то доказ да извршитељи бахато покушавају да згрну што више новца док им нови прописи не ускрате ту могућност.

ТРИФУНОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ЛИКУЈЕ НАД ТРАГИЧНОМ СУДБИНОМ РАДОВАНА КАРАЏИЋА, али је убрзо добио одгов какав је заслужио!

По новом закону, лицитације ће се радити електронским путем, транспарентно, па ће преваре бити немогуће. Зато се њима жури…
Дејан Гавриловић, „Ефектива“

Како су нам рекли у удружењу „Кров над главом“, ова четири случаја нису усамљена, већ извршитељи последњих недеља заказују и по неколико исељавања дневно.

– Ове недеље имамо епидемију отимања домова у Београду. Заказана су четири исељења за свега три дана, али таквих случајева има још. То се никад пре није десило, него су се сада извршитељи уплашили да, када се усвоје измене Закона о извршењу, неће више моћи да раде шта им се прохте. Зато сад јуре и журе како би што више породица избацили на улицу. Да бисмо стали на пут овом бахатом понашању извршитеља, ми смо од Министарства правде тражили да реагују и зауставе извршења која су току док не стигне нови закон, који најављују за прву половину 2019. године. Надамо се да ће донети мораторијум, јер су и сами признали да је овај закон јако лош. Што онда не сачекати нови пропис, пре него што се униште многи животи због лошег закона – напомињу они и додају:

(ФОТО) ДЕА БИЈЕ ОДЛУЧУЈУЋУ БИТКУ: Водитељка се огласила из болничке постеље!

Комора: Радимо по закону

У Комори јавних извршитеља кажу да само спроводе законске прописе. Према њиховим речима, у Србији тренутно има 217 извршитеља који свакодневно поступају у великом броју извршних предмета у Србији.
– Они спроводе правоснажне извршне судске пресуде, у складу са овлашћењима која им је поверила држава. По слову закона, извршни поступак је хитан и није дозвољен застој у поступку, а неспровођење извршења представља тешку дисциплинску повреду јавног извршитеља – објашњавају у Комори.

Албанци прете смрћу и силовањем!

Прокупље Онлине 发布于 2019年3月22日周五

ВОЗАЧИ, ПРИПРЕМИТЕ СЕ: Власнике ОВИХ ВОЗИЛА чека НОВИ ТРОШАК, а ево О ЧЕМУ ЈЕ РЕЧ

На питање како је могуће да су у процесу извршења и случајеви који нису чисти и у којима нема пресуде у Комори одговарају:
– Рад јавних извршитеља је предмет троструке контроле, судова, Министарства правде и Коморе јавних извршитеља. Надлежни суд ће утврдити сваку неправилност у поступку, ако она постоји.

– Свакодневно нам се жале људи на велику количину стреса и здравствене проблеме узроковане чињеницом да неко може сваког дана да им упадне у кућу са полицијом и отме дом у коме живе. Закон о извршењу и обезбеђењу уништава животе целим породицама и наноси људима ненадокнадиву штету. Тај закон мора под хитно да се промени – кажу у овој организацији и додају да су јуче и у уторак већ успели да спрече исељавање породица Лаловић, Вуксановић и Јефтовић, а да ће данас бранити дом породице Тодоровић.

(ВИДЕО) ДРАМАТИЧНА СЦЕНА НА МАСТЕРСУ У МАЈАМИЈУ! Шпанац се срушио на терен усред поена и остао непомично да лежи!

Министарство правде: Размотрићемо све

У Министарству правде кажу да су примили предлоге организација „Кров над главом“ и „Ефектива“ и да ће их размотрити.
– Чланови Радне групе и даље раде на изради текста измена и допуна Закона о извршењу и обезбеђењу, те ће сви пристигли коментари и сугестије бити размотрени – кажу у ресорном министарству.

Дејан Гавриловић из удружења „Ефектива“ сумња да извршитељи и њима блиски људи зарађују огромне паре купујући и препродајући некретнине несрећних грађана.

– Нема сумње да извршитељи журе да реше што већи број случајева где је предмет извршења некретнина, како би пре измена закона ућарили што више новца. Измењени закон увешће електронске лицитације, које њима никако не одговарају. Постоји сумња и озбиљне индиције да извршитељи процене стан на много мање пара него што заиста вреди, а онда цену некретнине по закону додатно смањују на самим лицитацијама. Потом те некретнине по смешним ценама купују људи блиски извршитељима, а касније их продају и за по два или три пута више новца, па сви деле паре међу собом – каже Гавриловић и додаје да је управо то разлог овако великог броја извршења за свега неколико дана.

(ВИДЕО) Хтео је да убије младића, али је метак остао у цеви: Ухапшен нападач из Новог Пазара

Траже мораторијум

Тражили смо од Министарства правде да забрани пленидбу станова док се не промене прописи.

– Чим почне да се примењује нов закон, ова шема преваре извршитеља више неће бити могућа и они ће остати без енормне зараде. Зато они сада одбијају жалбе, предлоге и експресно спроводе извршење до краја.

Учесници протеста опозиције у Житорађи напали председника општине Ивана Станојевића!

Прокупље Онлине 发布于 2019年3月18日周一

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСИЈА БЕСНА НА ПОЉСКУ! ОВАКВУ УВРЕДУ ПУТИН ИМ НЕЋЕ ОПРОСТИТИ: Лидер Русије није позван на годишнијицу почетка Другог светског рата!

Педофил из Зајечара слао девојчици брутално вулгарне поруке: Није ни слутио шта га чека

Убићу и тебе и Милојка! Милијанином оцу пао мрак на очи, љубавна прича се претвара у хорор филм?!

Министар Шарчевић открио праву истину о “силовању мотком” у школи на Вождовцу!

МИЛО ХТЕО ДА УБИЈЕ МИЛОШЕВИЋА! Нова порука Кнежевића ОТКРИЛА ПРЉАВУ прошлост ЦРНОГОРСКОГ ТИРАНИНА

(ФОТО) КАКО СЕ КАРАЏИЋ МАСКИРАО У ДАБИЋА! Преварио комшиницу са спрата која ради у Интерполу! Одао га ОВАЈ КОБНИ ДЕТАЉ!

извор: Informer/Govori Srbija

фото: YouTube

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име