Продужени боравак у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“

У циљу пружања помоћи запосленим родитељима, а уз одобрење Министраства, Основна школа „Никодије Стојановић Татко“ је од ове школске године отворила продужени боравак у својим просторијама у ваннаставном времену, као облик васпитнообразовног рада. У њему сваког радног дана од 7 до 15 часова, а по потреби и дуже, борави 25 малишана, који похађају први разред.

Одбојкаши гостују у Неготину

Њихова учитељица је Снежана Лазић, а према речима заменика директора Лидије Вељковић, следеће школске године ће то бити неко други.
-Рад у продуженом боравку разликује се од рада у редовној настави. У њему се преплићу и повезују рад, учење и игра. Атмосфера у нашем боравку је увек пријатна, а по потреби је и радна и забавна. Школа ученицима обезбеђује могућност исхране, која се врши у школској трпезарији, која је као и цео продужени биравак опремљена по најмодернијим европским стандардима, рекла је Вељковић и додала да родитељи за ужину свом детету плаћају дневно по 50 динара, а за ручак 150.

Влада Швајцарске помаже локалним самоуправама у пружању помоћи социјално рањивим групама

Она је посебно нагласила да је основни и најважнији задатак овог боравка, али и запослених у школи да олакшају родитељима, јер прваци овде проводе време пре и после школске наставе. Они у боравку раде домаће задатке, учествују у едукативним радионицама и што је најважније потпуно су безбедни, јер је све прилагођено њиховом узрасту. Учионица у којој проводе већи део дана је светла, довољно велика и опремљена аудио-визуелном опремом, дидактичким помагалима и рачунарима. За различите активности ученика, обезбеђен је и школски материјал у виду папира, бојица и пластелина.

Рукометаши очекују победу

У Школи истичу да ће приликом уписа деце у први разред, родитељи добити анкетне листиће, где ће се изјаснити да ли желе да њихово дете буде у продуженом боравку и уколико буде постојало интересовање, тражиће се дозвола од Министарства за формирање још једне групе.

Основна школа „Никодије Стојановић Татко“, заједно са својим издвојеним одељењима, има 854 ученика, а први разред ове школске године чине три одељења.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Топлички фудбалски дерби у Прокупљу. Топличанин апсолутни фаворит

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име