Прокупачка Библиотека обележава Дан установе

Народна библиотека „Раде Драинац“ данас обележава Дан установе и тим поводом је припремила несвакидашњи програм. У оквиру њега, на велику радост љубитеља књижевности, Библиотека ће угостити писца из Ниша Дејана Стојиљковића и издавача Владу Манића. Стојиљковић ће премијерно, у 15 часова, пред читалачком публиком у нашем граду, представити своју нову књигу „Вучја браћа“, која је објављена пре недељу дана. Реч је о драми која говори о Стефану Немањи и његовом брату Тихомиру.

Представљена „Азбукијада“ прокупачког афористичара Миливоја Крстића

-Оно што у току целог дана наше чланове очекује, јесте и поклон књига, коју ће сами изабрати, уколико данас дођу да замене књигу коју су прочитали. Поклоне ће добити и најактивнији читаоци у прошлој години, рекао је директор ове установе Драган Огњановић.

Овим важним и свечаним поводом, публику на гостовању нишког писца Стојиљковића чиниће средњошколци из прокупачких школа. Они ће, пре него што чују о чему је у новој књизи писао, разговарати са њим на тему „књижевност и филм“. Овај разговор ће почети у 14 часова и 30 минута.

Продужени боравак у Основној школи „Никодије Стојановић Татко“

-Наша публика је наменски одабрана за данашњи дан, јер сматрамо да је мало програма у граду који је намењен баш њима. Стога сматрамо да ће уживати, разговајајући и слушајући шта ће им испричати о филму и књижевности, познати, а некима и омиљени писац Дејан Стојиљковић, нагласио је Драган Огњановић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Топлички фудбалски дерби у Прокупљу. Топличанин апсолутни фаворит

Одбојкаши гостују у Неготину

Влада Швајцарске помаже локалним самоуправама у пружању помоћи социјално рањивим групама

Рукометаши очекују победу

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име