Са данашњег скупштинског заседања: Усвојена Одлука о максималном броју запослених на неодређено време

На данашњем скупштинском заседању у Прокупљу, одборници су усвојили важне одлуке за град и грађане, а једна од њих је Одлука о максималном броју запослених на неодређено време.

Како каже градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, Град Прокупље добио је сагласност за додатно запошљавање четири васпитачице у Предшколској станови “Невен”, што ће много значити грађанима, обзиром да ће листе чекања бити смањене.

-Кадровска комисија Министарства државне управе и локалне самоуправе прихватила је наш захтев на основу промене статуса, пошто је Прокупље сада град… Добили смо сагласност, те ће у наредном период бити запослене четири нове васпитачице, истакао је градоначелник Симоновић.

Према његовим речима, локална самоуправа има 735 стално запослених радника, али је због природног одлива, одласка у пензију и слично, дошло до прерасподеле на радним местима и тако се указала прилика за ново запошљавање.

-Ово је веома позитивно за нас и у наредном периоду можемо очекивати још радних места, казао је Симоновић и нагласио да су запошљавањем четири васпитачице у Предшколској установи „Невен” добила и деца и запослени.

-Нама треба још васпитачица и још нових места за децу у вртићима и у том циљу смо већ разговарали са ресорним Министарством и руководством фабрике „Леони“, па се у догледно време у Прокупљу могу очеквати још два нова вртића у којима ће бити места за сву прокупачку децу, истакао је градоначелник Симоновић.

У даљем току седнице, одборници су усвојили и предлог  Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини Града Прокупља за 2019. годину.

На данашњем заседању, Скупштина је потврдила мандат новом одборнику Владимиру Ђорђевићу.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупачки глумци награђени у Софији

Јубилеј за понос свих глумаца прокупачког позоришта

Ученици Техничке школе на Сајму аутомобила у Београду

Обука послодаваца за ангажовање сезонских радника

Одбојкашице славиле у Бојнику

Представљена књига о диви српског глумишта Милени Дравић

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here