СРБИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Због ОВОГА могу да вас ВРАТЕ СА ГРАНИЦЕ, само ПАСОШ више НИЈЕ ДОВОЉАН

Ову одлуку, коју су усагласили амбасадори земаља ЕУ, сада треба да потврди Европски парламент.

ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ АМЕРИЧКОГ ГЕНЕРАЛА: Русија може да нас уништи!

Држављани земаља Западног Балкана ће морати да преко интернета убудуће од Европске уније затраже дозволу за улазак у простор Шенгена иако им није потребна виза и да плате таксу од седам евра, у склопу мера које ЕУ уводи за много строжи наџор спољних граница Уније.

Ову одлуку, коју су усагласили амбасадори земаља ЕУ, сада треба да потврди Европски парламент а потом усвоји и Савјет министара Уније и од јануара 2021. ће ступити на снагу ове нове мере у склопу система ЕТИАС.

То ће обухватити држављане свих земаља изван Уније, којима није потребна улазна виза у шенгенски простор ЕУ, укључујући државе Западног Балкана, рекли су званичници у Савету министара ЕУ.

ХОРОР У УЖИЧКОЈ БОЛНИЦИ: Човека с преломом лобање истерали из болнице, ТРИ ДАНА НАКОН ТОГА УМРО! Породица у шоку!

фото: Profimedia

(ФОТО) “ПИ*КИЦЕ, ДОЂИТЕ!” РАТ НА ТВИТЕРУ! Жељко Митровић поручио Сергеју да га у суботу чека испред “Пинка” 

После подношења захтева, путник који намјерава да крене у шенгенски простор ЕУ ће у року од 96 сати добити одговор, односно 96 сати пошто у систему ЕТИАС буде примљен захтев, ако би била потребна додатна провера података.

Дозвола за путовање ће важити три године, односно до краја важности путних докумената, истиче се у објашњењу мера у склопу система ЕТИАС.

Циљ је, како је изјавио Валентин Радев, министар унутрашњих послова Бугарске, председавајућег ЕУ, да се “зна ко долази у ЕУ пре него стигне на границу, тако да ћемо бити у стању да боље зауставимо оне који могу представљати претњу нашим грађанима”.

Како се наводи у образложењу одлуке,”ЕТИАС ће омогућити да се унапред провери и, ако буде нужно, одбије дозвола за путовање и улазак у шенгенски простор грађанима трећих земаља којима није потребна виза”.

(ФОТО) Ово је СНЕЖАНА КОЈОЈ ЈЕ УБИЦА ЗАРИО НОЖ У ВРАТ, па је ЗАДАВИО: Бивши муж јој се након убиства ОБЕСИО! 

фото: Srbija Danas

УКИНУТ ИМУНИТЕТ ОПОЗИЦИОНОМ ЛИДЕРУ ВЕНЕЦУЕЛЕ! Следи хапшење Хуана Гваида због УЗУРПИРАЊА ВЛАСТИ!

“То ће”, додаје се, “побољшати унутрашњу безбедност, спречити илегалну имиграцију, заштитити здравље грађана и смањити време проласка преко граница јер ће бити утврђено која лица могу представљати опасност за ова подручја и пре него што дођу на спољне границе ЕУ”.

Европска комисија је послије крвавих атентата 2015. и 2016. у Паризу и Бриселу, као и имигрантске кризе предложила чланицама Уније да осетно појачају наџор спољних граница и уведу строгу контролу свих путника који улазе и излазе из Уније.

 ПОГИНУЛО ДЕТЕ (14) КОД КИКИНДЕ! Стравична несрећа у Србији!

Примена система ЕТИАС ће отуд убудуће за држављане земаља Западног Балкана значити да ће они пре путовања у шенгенски простор ЕУ преко интернет странице морати да претходно затраже дозволу и за то плате седам евра таксе.

Све информације које поднесе држављанин земље с безвизним режимом за Шенген, аутоматски ће се обрадити у базама података ЕУ и Интерпола да би се утврдило да ли има основе да се одбије дозвола за путовање.

У образложењу ових мера ЕУ се наводи и да ће авиопревозници и бродарске компаније пре укрцавања путника бити обавезне да провере да ли они располажу важећом дозволом за прелазак спољне границе Уније и улазак у шенгенски простор.

Такође је предочено да “дозвола за путовање не значи аутоматско право да се уђе и борави у ЕУ, јер ће погранична полиција о томе донети коначну одлуку”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Време је за потврду: Додик повлачи нови потез за признање РОЂЕНДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

(ФОТО) Они су родитељи једне од 13 мртвих беба из замрзивача краљевачке болнице: Сумњамо у све што су нам рекли!

(ФОТО) ОВО ЈЕ ИЛИЈАНА, МАЈКА ДВОЈЕ ДЕЦЕ КОЈУ ЈЕ БРУТАЛНО УБИО СВЕКАР! Сметало му што излази са пријатељицама и не кува?!

НЕМАМ СНАГЕ ДА ЈЕ ГЛЕДАМ У БОЛНИЦИ! Деина мајка отворила душу и открила у каквом је здравственом стању водитељка

ВАСПИТАЧ ЧУДОВИШТЕ! Тровао децу у вртићу!

ЗВАНИЧНО СМЕЊЕН! Јутка више није председник општине Брус!

Зашто је Обрадовић АДЕКВАТАН ПРЕДСЕДНИК Ђиласовог Савеза за Србију!

Италијани траже истину о осиромашеном уранијуму коришћеном у бомбардовању СРЈ

МАЈКА ЧЕТВОРО ДЕЦЕ са кухињским ножем у грудима превезена у пожешку болницу! Истрага у току!

(ФОТО) Подршка за АЛБАНСКЕ ТЕРОРИСТЕ из Црне Горе! Срамотни призор ДОКАЗ да СЕПАРАТИСТИ дивљају уз Милово ОДОБРЕЊЕ

(ФОТО) КУКАВИЧКА ПРОВОКАЦИЈА! Албанац се сликао испред знака СРБИЈА усред ноћи, раширио заставу Албаније, па ПОБЕГАО!

извор: Srbija Danas

фото: Profimedia/ilustracija

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име