УЖАС У ЛЕСКОВЦУ, ОТКРИВЕН ЛОГОР ЗА ПСЕ: Пит булови се гаје у страшним условима због илегалних борби, полудивље животиње све агресивније, надлежни не реагују јер се плаше да их узгајивач не пребије

У Србији постоји више хиљада узгајивачница паса које нису пријављене, нико их не контролише, не плаћају порез и у њима чувају животиње у крајње нехуманим условима, а једну такву, новинари портала јуГмедиа открили су на градском земљишту у Лесковцу у Текстилној улици, у близини старе Топлане.

БАБИЋ СА ШТАКАМА ДОШАО НА САСЛУШАЊЕ: Ништа нисам видео, спавао сам!

Још горе је то што се у овом шипражју заправо месецима одгајају, како се сазнаје, питбулови, који нису признати на српском кинолошком тржишту и за њих се не може добити родовник, који иначе издаје Кинолошки савез Србије, наводи Југмедиа.рс.

На фотографијама које су достављене тој редакцији, јасно се види да се ове животиње чувају у крајње нехуманим условима, у импровизованим кутијама и љускама од шпорета, док поједини Лесковчани тврде да су јако агресивни и често нападају оне који залутају у овај крај.

ПРЕСУЂЕНО ЋУРУВИЈИНИМ УБИЦАМА! По 30 година робије за Марковића и Радоњића, а по 20 година Ромићу и Кураку!

“Једном ловцу су пре неколико недеља напали керушу коју је једва отргао и спасао из њихових чељусти. У том потезу, пошто је то градска индустријска зона, пролазе радници из околних фабрика. Да ли ће неко да реагује тек ако, не дај Боже, неко од њих страда?”, пита се овај човек који захтева анонимност.

Сумња се да у овако језивим условима, за сада непознати власник, тренутно одгаја осам животиња и то за илегалне борбе паса.

(ФОТО) УРНЕБЕСНО: Биковића прозвали на Твитеру, а он у 2 речи дао ХИТ одговор! Нећете престати да се смејете!

“Ово није једино место где се такви пси припремају за борбе. Распитајте се мало шта се дешава у појединим викендицама на Хисару где ретко ко залази осим ако тамо нема плац. Још зимус сам надлежним органима проследила снимке и доказе, али све је на томе остало”, твди за јуГмедиу Лесковчанка која се већ годинама бави заштитом животиња у овом граду, али овога пута такође захтева анонимност због личне безбедности.

Један од надлежних је новинарима овог портала у телефонском разговору казао да он “то не би чачкао јер неко може да га искрши”.

(ФОТО) МАГАРАЦ ПОЗИРАО ИСПРЕД ЛУКСУЗНОГ ЦРНОГ BMW: Ево ко је возач који је албанском заставом провоцирао усред Београда! НАШЛИ СМО ГА!

Надлежни органи, којима су прослеђене фотографије ове дивље одгајивачнице, не само да тврде да нису били упознати са њеним постојањем, него покушавају да пребаце одговорност са једних на друге.

„Оно што је до нас, то је да покушамо да нађемо власника тих паса, ко је он, када ту долази, па ако га нађемо, онда да покренемо поступак. Мада, то је могла да уради и Комунална полиција јер они имају права да га легитимишу. Наш инспектор то не може да уради“, истиче начелник Одељења инспекцијских послова града Лесковца Саша Пешић.

Са друге стране, у Комуналној полицији је речено да је ово заправо посао за инспекцију јер је реч о кривичном делу, те да они само могу да убележе пријаву, али не и да изричу казне.

Пола Србије стоји због катастра: Штрајк у РГЗ траје скоро 3 месеца

Правилник о условима које морају да испуњавају одгајивачнице за животиње у Србији је усвојен још 2012. године и он стриктно прописује да одгајивачница мора да буде изграђена и конструисана на начин којим се обезбеђују оптимални услови својствени животињама које су у њој смештене, као и добро здравствено стање и добробит животиња.

“Одгајивачница мора да буде конструисана и одржавана тако да се на најмању могућу меру смањи ризик од повреда, преношења болести, крађе или бежања животиња или уласка неовлашћених лица. Ако се одгајивачница гради у насељеном месту, одгајивачница мора да буде ограђена чврстом оградом која онемогућава неконтролисани улаз и излаз животиња и људи и да буде повезана са главним саобраћајницама и мора да буде обезбеђена њена звучна и визуелна изолованост од околине”, каже члан 4 овог правилника.

Скандалозна одлука! Приштински суд одредио КУЋНИ ПРИТВОР за трговце органима

Такође, унутар круга одгајивачнице мора да се налази просторија за администрацију (пословна администрација, евиденција и сл.), просторија за боравак, одмор и исхрану лица која раде у одгајивачници и просторија за пресвлачење лица која раде у одгајивачници (гардероба), просторија или простор за припрему хране за животиње, просторија или простор за прање посуда за храну и воду за животиње, просторија или простор за складиштење хране за животиње и санитарни чвор.

Одгајивачница мора да има и смештајни простор за животиње, изолатор за оболеле и повређене животиње и купаоницу за животиње.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ђурађа стафорди изуједали НАСМРТ, власница паса дала скандалозно објашњење

Пред нама је тешка недеља, грађани спремите се на временске непогоде!

Његов брат испричао: У понедељак су га звали са посла и рекли да мора хитно да дође да потпише неки документ!

АНТЕ ГОТОВИНА ВИЂЕН НА КОСОВУ! Хрватски ЗЛОЧИНАЦ обучава Албанце за нову “ОЛУЈУ”, Србија МОРА ДА ОДГОВОРИ

ПРОГЛАШЕНИ НАЈПАМЕТНИЈИ ЉУДИ СВИХ ВРЕМЕНА! На листи од 23 ЈЕДАН СРБИН, и само четири жене!

ДОНЕТА ОДЛУКА! Снаге НАТО пакта СПРЕМНЕ да УДАРЕ НА Русију, бојно поље – ЦРНО МОРЕ

НЕВИЂЕНА БРУКА И СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ: Мило хапси српске патриоте и јунаке по ТАЧИЈЕВОМ НАЛОГУ!

ХАРАДИНАЈ У ПАНИЦИ БЕЗ ДОКАЗА ОПТУЖУЈЕ: Владимир Путин тајно Србима дао МОЋНИ РАКЕТНИ СИСТЕМ!

МОРА ДА ПАДНЕ КРВ: Вук, Бошко и Ђилас гурају Србију у рат, хоће да по сваку цену ОТМУ ВЛАСТ!

ИСКОРИШЋАВАЛИ малолетно лице за ПОРНОГРАФИЈУ! Полиција УХАПСИЛА двојицу осумљичених!

(УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО) Погледајте како је Јеремићев одборник насрнуо на жену испред Скупштине града! 

Огласио се КФОР, ево зашто су довели Шиптаре на север Косова! Издали СРАМНО САОПШТЕЊЕ!

ШОК! ОТКРИВЕНА НОВА ЖУТА КУЋА НА КОСОВУ! Албанци опет ваде органе Србима?!

УЗБУНА У БОКИ! Полиција поново хоће да руши крстионицу, верници долазе да је бране!

(ВИДЕО) Ово је НАЈЈЕЗИВИЈЕ место у Србији! Са УКЛЕТОГ Мртвачког моста чују се КРИЦИ кољача, силоватеља и УБИЦА

РУСИЈА ЈЕ СПРЕЧИЛА СРБЕ ДА ПОРАЗЕ НАТО 1999! Новинар ББЦ се “укакио” по САД, АМЕРИ НЕ ГОВОРЕ ИСТИНУ О РАТУ ПРОТИВ СРЈ!

извор: Kurir/Jugmedia

фото: Jugmedia/D.Marinkovic

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here