Велики успех: Прокупачки планинари освојили златну медаљу у 2. колу Трекинг лиге Србије у брзом пешачењу

Прокупачки планинари, чланови Планинарско-скијашког клуба “Топлица” из Прокупља, забележили су одличне резултате на недавно одржаном 2. колу Трекинг лиге Србије у брзом пешачењу са лимитираним временом у Овчарско-кабларској клисури.

Члан ПСК “Топлица”, Јован Стаменковић, освојио је златну медаљу у конкуренцији ветерана на малој стази. Он је на овом великом такмичењу забележио фантастичан успех, тако што је био бољи од 144 планинара из целе Србије. Готово трчећим кораком, успео је да за рекордно време, од сат и 38 минута, пређе планинску стазу дугу 15,6 километара.

Планинарско-скијашки клуб “Топлица”, поред освојене златне медаље, остварио је и солидан пласман у екипној конкуренцији, а један од планинара, Бобан Стојковић, пласирао се на високо 28. место у конкуренцији сениора на средњој стази.

–На такмичењу, које је организовано на врхунском нивоу, учествовало је 366 планинара, рекао је председник ПСК “Топлица” Дарко Жарић.

Он је нагласио да је на овом елитном такмичењу, заједно са њим, учествовало седам планинара из прокупачког удружења, па су поред високо пласираних биле запажене и планинарке Ивана Петрушић, Ана Пантић и Сања Радоњић.

-Сада се спремамо за 3. коло, које ће се одржати на Озрену, подвукао је Дарко Жарић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нова победа фудбалера Топличанина

Село Бресничић-„Европа у малом”

Град Прокупље и ове године основце награђује бесплатним летовањем, на море-180 ученика!

У духу обележавања јубилеја Апотеке: Здравствени савет и топла пријатељска реч рецепт за оздрављење

Град Прокупље, општине Куршумлија, Блаце и Житорађа и Удружење „Освит“ потписали Меморандум о сарадњи: Заштитити жене од насиља

Апотека „Прокупље” обележава значајан јубилеј: Седам деценија постојања и успешног рада

(ВИДЕО/ФОТО) ПРОКУПЉЕ ПРОСЛАВИЛО ТИТУЛУ И ПЕХАР ПРЕД ПУНИМ ТРИБИНАМА!

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име