Прокупачки медицинари други на такмичењу из здравствене неге, директор Небојша Лукић: Поносан сам на своје ученике и наставнике

Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Удружења медицинских школа Србије, на такмичењу из здравствене неге, које је 12. и 13. априла одржано у Београду, ученици Медицинске школе “Др Алекса Савић” у укупном пласману освојили су друго место.
Од 90 такмичара у појединачној конкуренцији, треће место заузела је Милица Милошевић.

-На седмом републичком такмичењу из здравствене неге, учествовало је 30 медицинских школа из Србије. Бити други у конкуренцији школа из Београда, Новог Сада, Ниша, Лесковца, Земуна, Суботице, Врања, Крушевца, Чачка, Ужица, Ваљева, Зајечара, Зрељанина и других градова и општина, успех је вредан пажње и за сваку похвалу, рекао је директор Медицинске школе “Др Алекса Савић” у Прокупљу Небојша Лукић и додао да су деца и наставници били прави школски амбасадори нашег града.

За ово такмичење, ученике Ђорђа Миљановића, Милицу Милошевић и Марију Станковић, под вођством ментора наставника здравствене неге Снежане Никић, припремали су наставници секције здравствене неге.
Да се са средњошколцима, будућим здравственим радницима, ради стручно, стрпљиво и плански, говоре многобројне награде које ђаци освајају на многим такмичењима широм Србије.

-Осим теоретске наставе, велика пажња поклања се практичном делу. Захваљујући разумевању менаџмента Опште болнице “Др Алекса Савић”, највећи део практичне наставе обавља се на одељењима Болнице. Део наставе обавља се и у Дому здравља. Уз стручни наџор својих наставника, средњошколци са великим успехом стичу вештине и знања у пружању здравствене неге и прве помоћи, каже Лукић и истиче да је поносан на своје ученике и све наставнике здравствене неге.

Ментор Снежана Никић истакла је да су на овом дводневно такмичењу деца дружила са својим вршњацима из других школа.
-Све је било на завидном нивоу. Добар, систематски, вишемесечни и организован рад са децом, донео је резултате. Осим такмичарског дела, средњошколци су на овим сусретима стекли нове пријатеље, изјавила је она и закључила да је организација такмичења била на завидном нивоу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Овог месеца први Међународни скуп бајкера у Прокупљу, учествује око 400 моториста из Србије и околних земаља

Топличанин преузео прво место на табели

Одборници СНС и владајуће коалиције у Прокупљу прекинули дежурство, али остају у приправности

Одборници СНС и владајуће коалиције у Прокупљу окупили се у Скупштинској сали: Штитимо изборну вољу грађана!

Почели радови на изградњи купалишног комплекса у Житорађи

НАПАДНУТ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЖИТОРАЂА У СВОЈОЈ КАНЦЕЛАРИЈИ!

ИЗМИШЉЕН ПРОТЕСТ СРЕДЊОШКОЛАЦА У МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ У ПРОКУПЉУ! СВЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ!

 

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here