ДРОГИРАНИ БРИТАНЦИ ПОКУШАЛИ ДА ПРАТЕ РУСКУ ПОДМОРНИЦУ! Свет никад није био ближе катаклизми, ЛОНДОН ПОКУШАО ДА САКРИЈЕ ИНЦИДЕНТ!

Скандали у британској војсци се умножавају. Прво је почетком априла Министарство одбране Велике Британије покренуло хитну истрагу пошто се на друштвеним мрежама појавио снимак на којем припадници падобранске бригаде у Кабулу вежбају гађање пуцајући у плакат на коме се налази лик лидера лабуриста Џеремија Корбина.

ДРЖАВА ВАМ ПОМАЖЕ ДА КУПИТЕ НОВИ АУТО! Олакшице и попусти за овај тип возила

Десетак дана после „вежбе гађања“ избио је још жешћи скандал.

Седам морнара британске нуклеарне подморнице „Талент“, која је требало да започне операцију праћења руске подморнице у Северном мору, уочи испловљавања било је суспендовано због употребе кокаина, пише „Дејли мејл“.

Након потврде резултата анализа, морнари су предати војној полицији, док је испловљавање „Талента“ одложено. Разлог за одлагање није наведен, али како пише „Дејли мејл“ испловљавање захтева присуство целе посаде подморнице.

Мира Марковић биће КРЕМИРАНА У МОСКВИ, воде се преговори са Маријом и Марком

Професор др Митар Ковач, генерал-мајор у пензији, каже за Спутњик да су ти инциденти индикатор озбиљних промена у савременим професионалним војскама, првенствено на Западу, јер у суштини се све вредносне промене које се дешавају у друштву рефлектују и на оружане снаге.

– Све ово с чим се кроз медије информишемо само представља један аспект или бледу слику реалних процеса који се дешавају у тим оружаним снагама. Кад говоримо о наркоманији и сличним проблемима, они јесу видљиви у државама Запада, првенствено у британској војсци и рефлектују се кроз различите појаве недисциплине, па чак и у таквим стратегијским снагама као што су нуклеарне подморнице и ваздухопловство – објашњава Ковач.

И у моралној димензији постоји такође суноврат, сматра наш саговорник и додаје да у демократским друштвима, у складу са демократским принципима, војска не би требало да се меша у унутрашње политичке односе и међустраначке борбе.

Наша војска по Резолуцији 1244 има ПРАВО да се врати на КиМ! ЕВО КО ЈЕ ИЗДАО ДРУГАЧИЈЕ НАРЕЂЕЊЕ

Вежба гађања на Корбиновом лику говори да је дошло до промена и по том питању и да војска на тај начин врши неку врсту политизације и бави се питањима односа кључних играча на политичкој сцени, истиче Ковач.

– У сваком случају, то се негативно рефлектује и на стабилност самог друштва, на унутрашњу безбедност, а може се рећи и да се негативно рефлектује и на међународну безбедност, поготово што говоримо о држави са нуклеарним потенцијалима, традиционалној колонијалној војној сили која се и даље не одриче аспирација да битно утиче на светска кретања, а посебно на безбедност у Европи – наглашава генерал-мајор у пензији.

Такође, острашћеност Велике Британије у односима према Русији јесте проблем који се може рефлектовати на посезање оружја у неким конфликтним ситуацијама у регионима попут Балтика, Средоземља или Црног мора, као и на кризе која се пројектују у вези са Украјином и другим регионима дуж линије поделе успостављене на европском континенту, закључује Ковач.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Митинг посвађао шефове опозиције: Расуло међу лидерима СЗС!

Детаљи убиства у Будви: Србин млатио познаника столицом до смрти, па побегао!

ОД ПРЕВАРА ТЕШКО БОЛЕСНИХ КУПИО СТАН ОД 60.000 ЕВРА: Зоран Шумадинац лажно лечио, а стварно наплаћивао! СТРАШНО!

ДИВЉАЧКИ НАПАД ПИРОМАНА У СЕЛУ КОД ВРАЊА: Напали радника обезбеђења па запалили 6 миксера, 3 кипера, радне машине и чак 3 објекта?! Потрага у току

(ВИДЕО) ПУТИН ПОСРАМИО ЗАПАДНЕ ЕКСПЕРТЕ: Ево када ће моћна ракета која може да уништи цео Тексас ући у употребу

Ово је рекла у ДВЕ кратке и јасне реченице

Мира је на рођењу добила завереничко име од мајке, у почетку су је овако звали!

Била сам параван ЦРНОГОРСКОМ ГЕЈ МИНИСТРУ! Био је у вези са познатим глумцем, а ја сам МОРАЛА ОВО ДА РАДИМ

Унук јој испуњава последњу жељу: Мира Марковић ће почивати на месту на ком је одувек желела!

Животна ТРАГЕДИЈА МИРЕ МАРКОВИЋ након које ставља ЦВЕТ У КОСУ: Од тада ДВОЈЕ ЉУДИ волела је више од свега!

Девојка која је раскринкала Михаила, ДОБИЛА ПОЛИЦИЈСКУ ЗАШТИТУ: Студенткињи прете и макро и КЛИЈЕНТИ!

Русија ПРЕКИНУЛА СВАКУ САРАДЊУ са НАТО-ом!

ЈАВИЛА СЕ БОЈАНА (17), за којом је породица ТРАГАЛА ДАНИМА: Рекла је код кога је била

извор: Sputnjik/Informer

фото: Reuters/fotomontaža

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here