Градоначелник Прокупља Александар Симоновић упутио писмо подршке градоначелнику Епона Ги Милеру: Ми смо уз наше побратиме

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић упутио је данас писмо подршке градоначелнику Епона Ги Милеру и том приликом изразио жаљење због пожара који је избио у париској катедрали Нотр Дам.

-Дубоко нас је погодила ова вест и грађани Прокупља су веома тужни због културолошке трагедије која је задесила Вашу земљу. Нотр Дам један је од симбола хришћанства. Срби и Французи су увек били на истој страни, а наш град и француски град Епон званично су побратимљени од 2018. године.

Ми смо у овом тренутку уз наше француске пријатеље, уз наше побратиме. Срећа у несрећи је што је основна структура сачувана, а ми верујемо да ће Богородична црква у Паризу, која је културно добро читавог човечанства и најпосећеније здање у Европи, бити обновљена у што краћем року, навео је, између осталог, у писму градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прокупачки медицинари други на такмичењу из здравствене неге, директор Небојша Лукић: Поносан сам на своје ученике и наставнике

Овог месеца први Међународни скуп бајкера у Прокупљу, учествује око 400 моториста из Србије и околних земаља

Топличанин преузео прво место на табели

Одборници СНС и владајуће коалиције у Прокупљу прекинули дежурство, али остају у приправности

Одборници СНС и владајуће коалиције у Прокупљу окупили се у Скупштинској сали: Штитимо изборну вољу грађана!

Почели радови на изградњи купалишног комплекса у Житорађи

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here