Упис и обнова регистрације газдинстава траје до 30. априла

Пољопривредници који још нису извршили обнову и регистрацију својих пољопривредних газдинстава, то могу да ураде до 30. априла. Већих гужви на шалтерима Управе за трезор у Прокупљу, где се предаје документације, до сада није било.

-На основу Правилника о регистрацији и обнови регистрације пољопривредних газдинстава, до краја регистрације остало је још неколико радних дана. Због предстојећих празника, било би добро да сви пољопривредници који желе да се региструју то ураде што пре, изјавио је заменик градоначелника Прокупља Мирољуб Пауновић и додао да је у интересу самих пољопривредника да региструју своја газдинства.

Према његовим речима, од 1. марта, када је почела регистрација, до сада велику помоћ у попуни неопходне документације, пољопривредници су имали од стране Одељења за пољопривреду у Прокупљу и Пољопривредне стручне и саветодавне службе.

Пауновић истиче да само регистрована домаћинства могу да остваре подстицајна и бесповратна средства од стране међународних фондова, Министарства пољопривреде и локалне самоуправе.

Пољопривредници који желе да се региструју, потребну документацију неће добити на кућну адресу, као што је то било ранијих година, већ у Управи за трезор у Прокупљу (бивша зграда СДК).

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одржани Духовни разговори у сусрет највећем хришћанском празнику Ускрсу у Музеју у Прокупљу

Ученици из Прокупља ове године на „Играма пријатељства“ у Немачкој, двадесеторо најспретнијих иде у Ер-Еркеншвик по признање

Поводом јубилеја, Апотека “Прокупље” уручила поклоне корисницима и здравственим радницима Дома старих

Градоначелник Прокупља Александар Симоновић упутио писмо подршке градоначелнику Епона Ги Милеру: Ми смо уз наше побратиме

Прокупачки медицинари други на такмичењу из здравствене неге, директор Небојша Лукић: Поносан сам на своје ученике и наставнике

Овог месеца први Међународни скуп бајкера у Прокупљу, учествује око 400 моториста из Србије и околних земаља

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име