АЛАРМАНТНО! ТИХИ УБИЦА ХАРА СРБИЈОМ: Ово зло нам на свака два сата узме по 1 живот, други смо у свету по смртности од рака плућа

У Србији од рака плућа годишње оболи око 6.000 људи, а умре више од 4.600, што нас сврстава на друго место у свету по смртности.

Неславна статистика каже да од рака плућа дневно умре 13 људи, односно на свака два сата једна особа. Један од главних разлога високе смртности је што се болест открије касно у одмаклој фази.

(ВИДЕО) ОПЕРАЦИЈА “ЗЛАТНА САБЉА”! Готовина са Албанцима спрема нову “Олују”: Паклени план има ТРИ ДЕЛА!

Карцином плућа је један од најчешћих карцинома у свету. Како болест препознати на време и како је лечити, само су неке од тема Првог националног онколошког форума који се у Београду одржава у петак 19. априла под слоганом “Рачунајте на нас”.

На скупу ће се говорити и о другим најчешћим карциномима, као што су рак дојке, рак јајника – како их препознати и лечити.

Организују га Удружење медикалних онколога Србије, Удружење за борбу против рака плућа “Пуним плућима”, Удружење за борбу против рака јајника “Проговори” и Форум Пацијената Србије.

Ово није било ни у Титово време: СзС има НЕВЕРОВАТАН ЗАХТЕВ за Амфилохија!

Крај невоља са “швајцарцима”! ТАЧНА РАЧУНИЦА: Ево колика ће сада бити рата кредита!

Члан председништва Удружења медикалних онколога Србије др Даворин Радосављевић каже да је важно чути глас удружења оболелих од малигних болести.

“Све је више пацијената који данас живе са малигном болешћу, јер напредак свих видова онколошког лечења води продуженом преживљавању ових пацијената, те је разумљива њихова заинтересованост да им буду доступни савремени начини лечења”, каже Радосављевић, а наводи се у саопштењу организатори Форума.

Он је нагласио да се у лечењу малигних болести користи мноштво молекуларно циљаних лекова и имунолошких лекова у свету, али и окружењу, а да је циљ лекара у Србији да пацијентима омогуће што већи број иновативних лекова, али и свих других који се користе у тој тешкој борби за претварање малигних болести у хроничне.

“Овакви састанци су корисни јер се са представницима пацијената разговара о савременом лечењу, али и о могућностима нашег здравственог система да се што већи број иновативних лекова, доступних за сада само кроз донације или клиничке студије, нађе на Листи лекова, на терет здравственог осигурања”, истакао је Радосављевић.

СРБИЈА ИМА СПРЕМАН ОДГОВОР! До сада смо се СУЗДРЖАВАЛИ, Приштина ће МОРАТИ да повуче ЗЛОЧИНАЧКЕ ТАКСЕ

Представница удружења за борбу против рака плућа Оља Ћоровић нагласила је да се као удружење боре да се лечење рака плућа иновативним терапијама системски реши, а не да се пацијенти лече уз помоћ донација и клиничких студија.

Она наводи да су се за помоћ осим РФЗО, обратили и председнику Србије, премијерки, Министарству здравља.

“Надамо се да ће сви препознати проблем и помоћи нам како би се и у Србији, оболели од најмасовнијег карцинома данашњице, лечили савременим лековима”, нагласила је Цхоровић, а наводи се у саопштењу.

Један од организатора онколошког форума је и Удружење за борбу против рака јајника “Проговори”, а о борби са најсмтоноснијим женским раком Горица Ђокић каже да је само заједничким снагама могућа борба против рака и да само тако постоји шанса за победу.

Породио супругу на путу до нишке болнице

Назире ли се крај косовског питања? Немачка и Француска нуде дупли суверенитет као решење?!

“Зато и иницирамо овакав скуп, на једном месту биће пацијенти, лекари и држава. Да добре ствари додатно унапредимо, али и да нађемо нова решења како бисмо статус оболелих подигли на виши ниво. Рак јајника је најсмртоноснији гинеколошки канцер који годишње однесе више од 450 живота”, истакла је Ђокић.

На скупу ће осим представника удружења пацијената говорити проф. Даворин Радосављевић, председник Републичке стручне комисије за цитотоксичне лекове, проф. др Лидија Кандолф Секуловић ВМА, Проф. др Сузана Васовић-ИОРС, др Горан Стојановић из Института у Каменици, а очекује се и учешће представника Министарства здравља и РФЗО.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мира неће бити сахрањена поред Слобе?! Ћерка Марија се противи, ево где жели да јој мајка почива!

СТИГЛА ГА БОЖЈА КАЗНА! УБИЦА СРПСКЕ ДЕЦЕ једе на сламчицу, а ево и како данас живи

Пензионисани полицајац пресрео четири дечака, наредио им да легну на пут, а онда је кренуло иживљавање!

Морала сваког дана орално да задовољи хранитеља?! Потресно СВЕДОЧЕЊЕ ДЕВОЈЧИЦЕ која је силована 10 година

САСТАНАК ВУЧИЋА И ПУТИНА У АПРИЛУ

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ: На данашњи дан убијена је НЕДУЖНА ДЕВОЈЧИЦА, имала је свега ТРИ ГОДИНЕ!

Наша земља ускоро добија нешто најсавременије што постоји у овом делу Европе!

МИРУ МАРКОВИЋ И ЊЕНУ ПОРОДИЦУ ЧУВАЛА РУСКА СЛУЖБА?! Удовица Слободана Милошевића умрла у БОЛНИЦИ КГБ!

(ФОТО/ВИДЕО) УКЛЕТИ 15. АПРИЛ: На исти датум кад је изгорео НОТР ДАМ, догодиле су се још 3 ВЕЛИКЕ НЕСРЕЋЕ!

ВОДИТЕЉ ОТКРИО МРАЧНЕ ТАЈНЕ МИЛОШЕВИЋА! СЛОБА ПОЛУДЕО ОД БЕСА ПА ГАЂАО МИРУ: Носи то ђубре из куће! А онда је Марић остао без посла… УМАЛО И БЕЗ ГЛАВЕ!

(ВИДЕО) НОСТРАДАМУС ПОГОДИО ПОЖАР НОТР ДАМА: Предвидео катастрофу ТАЧНО У ДАН! Ево које језиве ствари следе одмах после ове несреће!

(ФОТО) ОСВАНУЛА ЧИТУЉА У НОВИНАМА Ево ко је ЈЕДИНИ одао последњи поздрав Мири Марковић

ОПЕРАЦИЈА ЗЛАТНА САБЉА: Хрватски ветерани из Олује обучавају Албанце! Ево каква је улога Готовине

РОДИТЕЉИ ПАЗИТЕ ШТА КУПУЈЕТЕ ИЗ ФОТЕЉЕ: Смртоносне колевке продају на интернету!

Црногорски министар провоцира Србе: Косово је лидер на Балкану у поштовању мањинских права

ДУЛЕ САВИЋ ПРОЗВАО ФРАНЦУЗЕ: Терориста је СЕДЕО поред вашег председника! Сећате ли се заставе … (ФОТО)

Ова два европска лидера одлучују о судбини Косова! 29. априла биће донета кључна одлука!

извор: Kurir/Tanjug

фото: Dragana Udovicic/Shutterstock

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име