(ВИДЕО) ЕНГЛЕЗИ, НЕ СЕ*ИТЕ! Оптужујете Србе да су геноцидни, а ВАША ИСТОРИЈА ЈЕДАНКО ЈЕ ГЕНОЦИД!

Ванредни професор на Филозофском факултету у Београду Милош Ковић рекао је у Андрићграду на предавању „20. век геноцида над српским народом“ да је потребно да се разуме да се Србима намеће реч геноцид, како би се замаглили геноциди које су Срби претрпели у 20. веку.

ЂУКАНОВИЋУ, КО ТЕБЕ ШТА ПИТА О РАЗГРАНИЧЕЊУ СРБИЈЕ И ПРИШТИНЕ! Мило се обрушио на Београд, ПА ДОБИО ПО ПРСТИМА!

– Србе оптужују Енглези да су геноцидни, а они су покушали да провуку ту резолуцију у Савету безбедности. Историја свих америчких држава коју су створили Енглези је почела геноцидом. И сада смо дошли у ситуацију да нас они оптужују да смо геноцидан народ, да нам они држе предавања о људским правима – навео је Ковић на предавању у Андрићевом институту, у оквиру циклуса 20. век.

Он сматра да свест о геноциду над српским народом мора бити у темељу српског националног идентитета, као што су Свети Сава, Свети Симеун или кнез Лазар.

Ковић је истакао да се на томе мора радити не само западно, него и источно од ријеке Дрине.

– То је наш примарни задатак у будућности, не зато да би мрзили своје суседе друге вере или нације, већ зато да би се ослободили наивности, да бисмо се ослободили илузија и да би сачували животе за будућност – рекао је Ковић.

ВУЧИЋ УЈЕДИНИО СРБИЈУ: Величанствен митинг у Београду окупио више од 150.000 људи

Он је истакао да је Република Српска гарант да се то неће поновити. „Учити о геноциду, значи знати шта се догодило као брана да се то поново не догоди, да се то никада не догоди“, нагласио је Ковић.

Ковић је рекао да је порекло геноцида у Подрињу и почиње у Првом светском рату.

ВАЖНО! ОВИ ЛЕКОВИ СЕ ПОВЛАЧЕ СА ТРЖИШТА: Србија донела одлуку – СТАВЉА СЕ ЗАБРАНА

– То разумемо када видимо шта је Аустроугарска урадила. Онда долази Други светски рат Јасеновац, Пребиловци и долази посљедњи рат уништење Крајине, уништење српског становништва на Косову и Метохији, у Сарајеву и то је историја геноцида над српским народом – истакао је Ковић.

Он је напоменуо да је српски народ најзападнији православни народ, да је најзападнија православна територија била Крајина, а да је сада то Република Српска.

Десет година се С*КСУАЛНО ИЖИВЉАВАО на девојчици, па добио НАНОГИЦУ?! Десио се ВЕЛИКИ ОБРТ, ипак ће добити ЗАСЛУЖЕНО

– Ми се само под различитим изговорима суочавамо са оним што смо видели у 20. веку. Срби не желе да прихвате тутора, они желе ауторитет али који сами признају. То је зато јер Срби имају дубока, укоријењена историјска сећања која им је подарио Свети Сава – истакао је Ковић.

Ковић каже да историчари воле да се враћају у прошлост сваке појаве.

– Моје предавање је посвећено покушају да се објасни где је сада место геноцида над српским народом у националном идентитету српског народа – рекао је Ковић.

ИВАНА ЈЕ БИЛА ИЗВРСТАН СТУДЕНТ ФАРМАЦЕУТСКОГ ФАКУЛТЕТА, ВРЕДНА И УВЕК НАСМЕЈАНА: Ово је лепа Краљевчанка која је преминула након стравичне несреће на Ибарској…ВЕЛИКА ТУГА

Он је указао да данас нема никаквих претњи, никаквих притисака који би Србе спречавали да се баве геноцидом и да постављају питања зашто се то догодило.

– Двадесети век јесте век геноцида, али одакле све то долази. Предавање сам поставио у две компаративне равне. Једна је хоризонтална, а друга вертикална. То су поређења са геноцидима које знамо из историје, прије свега геноцид на територији америчког континента. Затим геноциди који су обележили Први светски рат, који су углавном починили Турци над Грцима и геноциди Другог светског рата који су највише извршили Немци над Јеврејима, Словенима, над Русима, Србима, Пољацима – навео је Ковић.

Према његовим речима, најстарији трагови геноцида, тада се мисли на планирано уништење једне етничке, религијске, националне групе, када су Срби у питању, јесте 14. век када Турци стижу на Балкан.

СРПСКО ЈЕДИНСТВО је НАЈВЕЋИ СТРАХ ПРИШТИНЕ: Не смемо дозволити Албанцима да ОТМУ СРПСКЕ ГРАДОВЕ, морамо на ИЗБОРЕ

Према његовим речима, то је турски начин вођења ратова, ужасан период који су Срби претрпјели, о којем сведоче и многи турски извори.

– Онда долази време мира, када Турска граница креће даље према северу. У другој половини 16. века имамо процват Српске православне цркве. Манастири су бројнији, има више калуђера него данас, а онда долази време новог сукоба од краја 16. до краја 18. века. У рукама римокатоличких империја Срби такође трпе геноциде. Имамо паралелно уништавање српске популације, врши се преверавање, прелазак на ислам и римокатоличку веру. Иза сваког преверавања стоји социјална репресија, сила и све оно што се касније дешавало јесте рат између оних који говоре исти језик, а различите су вере и тако све то деведестих година 20. века – закључио је.

Шта све једемо: Пасуљ из Киргистана, а лук из Кине

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Милица је његова талија, а Данило понос: Вучићева деца подржала оца и послала громовиту поруку, када је будете прочитали, биће вам све јасно!

Концерт је почео једном посебном песмом, својим стиховима је послао јасну поруку целој Србији!

Данас је Лазарева субота – ВРБИЦА: Испоштујте обичаје, а овом празнику се посебно радују ДЕЦА

Сутра славимо ЦВЕТИ и Исусов улазак у Јерусалим! Ево шта ОБАВЕЗНО морате урадити ВЕЧЕРАС, ако сте НЕУДАТИ!

“Мој син је страдао као јунак, БРАНИО ЈЕ СВОЈУ ОТАЏБИНУ!” Потресна исповест мајке Насера Вучеља, једног од ХЕРОЈА СА КОШАРА

Наш стари пријатељ се удружио са Приштином, дижу војну сарадњу, спремају ЗЛО СРБИЈИ!

СВЕТ БРУЈИ О БЕОГРАДУ! Сви медији писали о Србији, овај детаљ приметила је само америчка агенција!

(ФОТО) Вучић пред 150.000 људи: Србија ће брзином ракете да иде напред!

У офанзиви украјинске војске погинула три борца ДНР! Устаници узвратили и победили! Откривен РАЗЛОГ НАПАДА!

Оливер Мандић запевао, хоће ли Трифуновић испунити своје обећање?

ОПАСНА ИГРА СЕ НАСТАВЉА: Америка позвала СВЕ ЗЕМЉЕ да руским авионима БЛОКИРАЈУ ПУТ ка Венецуели!

Београд се ВАЉАО ОД СМЕХА, Бора једном фором бацио на патос целу Србију: Чујем да је овде 800 новинара, али не знају српски!

Запад ћути на албански “план А”, али Русија ступа на сцену! Путин чека одговор на НАЈВАЖНИЈЕ ПИТАЊЕ!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА СРБИЈУ НА ВЕЛИКИ АМЕРИЧКИ БЛЕФ: Одговорићемо Приштини да их ЗАБОЛИ! 

НОВО ПРАВИЛО ЗА ВОЗАЧЕ! Ако немате ОВАЈ ПАПИР – НЕЋЕТЕ ПРОЋИ технички: ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ

ОТАЦ МОНСТРУМ У ПРИТВОРУ! Зорана (28) иритирао плач гладног петомесечног сина, убио га са ДВА УДАРЦА У ГЛАВУ

извор: Informer

фото: AP