Процурео шокантан исказ Јовице Станишића: Ево шта је бивши шеф ДБ рекао два дана после атентата на Ђинђића

Пензионисани шеф Службе државне безбедности Јовица Станишић дао је исказ у Управи за борбу против организованог криминала, два дана након убиства премијера Зорана Ђинђића и дан након што је лишен слободе због постојања сумње да је учествовао у завери у којој је Ђинђић убијен. Све оно што је Стеван Ј. извукао из шесточасовног разговора са шефом тајне полиције о атентату, о неколико стотина политичких убистава из Милошевићевог времена, стало је на три листа папира.

Дипломате откривају каква нас понуда чека у Берлину – Србија има спреман одговор: ДВА АДУТА враћају преговоре у УН!

Записник из саслушања Станишића који је објавио Експрес преносимо у целости:

– Дана 13.03.2003. године у просторијама УБПОК-а, у времену до 20,00 часова, обављен је информативни разговор са Станишић Јовицом са пребивалиштем у Београду на околности извршеног убиства на премијера Републике Србије Ђинђић Зорана, као и нерасветљених кривичних дела убистава извршених у ранијем периоду.

Јовица Станишић је изјавио да је у пензији већ четири и по године, да је лошег здраственог стања – карцином дебелог црева. Са активним припадницима БИА нема посебне контакте, већ контакте и пријатељство остварује са одређеним бившим припадницима Службе ДБ, као и кругом људи из културног и друштвеног живота.

(ФОТО) Ово је НАЈМОЋНИЈА воћка, спречава појаву РАКА! Ево како треба да је конзумирате

У последње време чешће остварује контакте са бившим радником РДБ Франком Симатовићем – Френкијем, углавном на околности припреме одбране у односу на евентуално кривично дело ратног злочина и подизање оптужнице од стране Хашког трибунала.

Зорана Ђинђића познаје дужи низ година, остваривао је контакте са њим још почетком 90-тих година. Посебно истиче контакт од 6.10.2000. године којом приликом је Ђинђић долазио код њега тражећи савете у односу на одређена будућа кадровска решења у држави. Са премијером је имао неколико личних контаката, углавном саветодавног карактера, када би он то од њега тражио.

(ФОТО) “Са болом у срцу обавештавамо да је Борисав Бора Ђорђевић изненада преминуо…”

Приликом једног од тих контаката саветовао је премијера да није добро решење да Улемек Милорад звани Легија даље остане на челу ЈСО имајући у виду његов профил личности и криминалне активности о којима се причало.

Милорада Луковића Легију познаје као припадника ЈСО-а, виђао га је врло ретко, искључиво поводом обиласка јединице ЈСО. По сећању само је два пута имао лични контакт са њима. По мишљењу Јовице Станишића, Легија је психо-физички изузетно способан за извођење “борбених операција”, одлично је обучен и има вискок степен искуства имајући у виду његова ангажовања у великом броју операција ЈСО-а.

Албански екстремисти спремају разоран план: Окупираће север Косова 5. јуна?!

(ФОТО/ВИДЕО) ПРАВИ САВЕЗНИК! Кина ће ОЈАЧАТИ СРПСКУ УДАРНУ МОЋ, добијамо и МОЋНИ ПВО СИСТЕМ?

Ради се о човеку скромнијих интелектуалних могућности, слабијег образовања и да није представљао било какву перспективу у ЈСО и РДБ-у у време док је службом руководио Јовица Станишић.

Милорад Луковић – Легија на значају добија тек доласком Радета Марковића на чело РДБ-а, постао је члан ужег оперативног колегијума РДБ-а и практично први сарадник Радета Марковића, а што по мишљењу Јовице Станишића представља преседан у пракси обавештајних служби.

ПРВИ СРБИН КОЈИ ЈЕ ТИТУ РЕКАО – НЕ! ЛАВОВСКИ СЕ СУПРОТСТАВИО Брозовој перфидној АНТИСРПСКОЈ ПОЛИТИЦИ, А ТИТО МУ НИКАДА НИЈЕ ОПРОСТИО СТАЉИНОВУ ЗДРАВИЦУ!

ПРВИ СРБИН КОЈИ ЈЕ ТИТУ РЕКАО – НЕ! ЛАВОВСКИ СЕ СУПРОТСТАВИО Брозовој перфидној АНТИСРПСКОЈ ПОЛИТИЦИ, А ТИТО МУ НИКАДА НИЈЕ ОПРОСТИО СТАЉИНОВУ ЗДРАВИЦУ!

Ни у једној држави командант специјалне јединице не бави се обавештајним радом, и не присуствује радним колегијумима и нису му доступни обавештајни и оперативни подаци. По мишљењу Станишића овакав поступак Радета Марковића говори о његовим спремностима и опредељењу примени “екстремних репресивних метода” у решавању проблема са којима се сусреће РДБ у свом раду. Раде Марковић је и у ранијим контактима са Миром Марковић (пре него што је постављен за руководиоца РДБ-а) показивао склоност репресивним методама и предлагао их је Мири Марковић.

(ВИДЕО) КИНА ТО ДАЈЕ САМО ПРИЈАТЕЉИМА! За Србију спремо шест ДРОН-БОМБАРДЕРА “ВИНГ ЛУНГ” И КИНСКИ С 300 – ФК-3!

Јовици Станишићу је познато да се Улемек Милорад – Легија бави актуелним криминалним активностима заједно са Душаном Спасојевићем, Љубишом Бухом, али нема конкретна сазнања.
Познато му је да су се последњих година, криминалне активности одвијале углавном на релацији Владимир Поповић – Беба, Душан Спасојевић, Љубиша Буха и Милорад Луковић – Легија.

Повреде на телу певачице Јелене Марјановић откривају нешто ужасно о УБИЦИ!

„СИЛОВАЛИ СУ МЕ И ПРЕТИЛИ ДА ЋЕ МЕ ЗАКЛАТИ“ Језиво сведочење Српкиње, жртве припадника Петог корпуса

Владимира Поповића – Бебу, Јовица Стаснишић упознао је у току 2000. године приликом једног контакта са премијером Ђинђић Зораном, али професионално познато му је да је Владимир Поповић Беба био врбован од стране обавештајне службе Велике Британије. По његовим сазнањима ради се о врло опасном човеку, склоном криминалним активностима који је настојао да се постасви као “бос мафије” (наводно, Беба је ранијих година интензивно читао литературу о мафији и одушевљавао се Ал Капонеом – психолошки и умишљајни проблем).

Мишљење Јовице Станишића је да постоји висок степен вероватноће да је Владимир Поповић – Беба на одређени начин имао удела у убиству премијер Ђинђића, јер је за њега био везан само интересно са високим криминалним аспирацијама, а настојање Ђинђића да организовани криминал доведе под контролу сигурно му је представљао велику препреку.

ПРАВИ ЈОСИП БРОЗ ЈЕ ПОГИНУО НА УСКРС 1915! Невероватно сведочење Мирослава Тодоровића: О замени која се одиграла на руском фронту, зашто никад није посетио Јасеновац, КО МУ ЈЕ ЗАИСТА БИО ОТАЦ…

Закључује да је на одређени начин Владимир Поповић – Беба представљао и један вид политичке подршке акту убиства Ђинђића, те је сигуран да ако би се Владимир Поповић Беба полицијски “правилно обрадио” решила би се највећа и најсложенија кривична дела организованог криминала изврешена последњих година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СРБИ У НЕМАЧКОЈ ПРИМАЈУ МАЊУ ПЛАТУ ОД НЕМАЦА ЗА ИСТИ ПОСАО?! Немци примају просечно бруто 2.313 евра, странци 1.918, а држављани Сирије, Авганистана, Ирака и осталих земаља 1.647!

Склоните веш са терасе, паркирајте аутомобиле у гаражу! Ако то не учините, мучићете муку до краја недеље

Бранко испалио МЕТАК У ГРУДИ своје супруге, па пуцао себи у главу!

(ВИДЕО) Скоте, коме продајеш маглу? Студенти у Крагујевцу очитали буквицу америчком амбасадору

(ВИДЕО) 22. АПРИЛА ПОЧЕО РАТ НА КОСОВУ: Терористи ОВК упали у кафану и побили људе, НАЈКРВАВИЈЕ БИЛО У ДЕЧАНИМА

Открио шта пише у ТЕСТАМЕНТУ, као и ГДЕ су паре које је Шаулић узео за наступе до 2021. године! Све је то Гоца урадила!

ОБЈАВЉЕНО КО СТОЈИ ИЗА МАСАКРА НА УСКРС

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР ТУРСКОЈ: Бирајте између С-400 и САНКЦИЈА

ОТАЦ (47) и СИН (9) ПРОНАЂЕНИ МРТВИ: Убица их упуцао и оставио у напуштеним колима!

(ВИДЕО) Насеров официр СПРЕМА РАТ?! Памтимо његов НАПАД НА СРБЕ, а сада ЗАХТЕВА НЕШТО ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ

(ВИДЕО) СМЕЈ СЕ ПИЧ*ЕТИНО, ТЕБЕ ЋЕМО ДА ЈЕ*ЕМО! Паклен дочек за кошаркаше Будућности на аеродрому!

ДАЧИЋ ПОРУЧИО ВЕСЕЉИЈУ: Маните се писања, ЕМ СТЕ НЕПИСМЕНИ, ЕМ СТЕ ОДАВНО ПРОЧИТАНИ!

извор: SrbijaDanas/Republika

фото: Profimedia/Tanjug

1 КОМЕНТАР

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име