ДОБРО ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ова места су НАЈОПАСНИЈА у аутобусима, послушајте РЕЧ ЕКСПЕРТА – САЧУВАЈТЕ ЖИВОТ

Све три настрадале путнице код Куршумлије седеле су на местима која важе за најмање безбедна.

(ФОТО) ТУГА ДО НЕБА! Ово су жртве стравичног судара аутобуса и камиона код Куршумлије!

Ирена Весовић, Добрила Радовановић и Јелица Радовић, путнице су које су настрадале у стравичном удесу аутобуса и камиона код Куршумлије. Све три су тог дана седеле на предњим седиштима, иза возача.

Мало ко од нас, кад уђе у аутобус, уопште и помисли колико је безбедно седиште које му је тог дана запало. Разлога за такво преиспитивање и нема, јер у већини случајева путници који изгубе живот у аутобуским несрећама, страдају из скроз другог разлога.

Ипак, кад је реч о овако есктремним ситуацијама и жестоким сударима аутобуса и другог исто тако масивног возила, није небитно где седите. Најмање безбедна места су управо она на којима су три жене страдале – два предња тик иза возача и два предња преко пута.

(ФОТО) Добрила је умрла на операционом столу: Пета жртва страховите несреће код Прокупља је медицинска сестра!

фото: Profimedia

Свако четврто село у Србији на путу нестајања! Држава има решење!

Код јаких судара, ова места трпе најјачу силину удара или, у овом случају, пожара. Одмах после тих места, као најмање безбедна стручњаци означавају четири последња седишта, јер она трпе најјачи удар кад је аутобус јако ударен отпозади.

– Најбезбеднија места су седишта из задњих врата, на средини. Међутим, први ред седишта код савременијих аутобуса пројектован је тако да напред има систем који прима удар и преноси га на шасију аутобуса, односно доње чврсте делове возила. Функција овог система је да заштити путнике од удара приликом судара аутобуса и мањег возила, тако да би у том случају и возач једва имао повреде, а путници сигурно не – објашњава Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја.

(ФОТО) ПОЛИЦИЈА СЕ ОГЛАСИЛА ПОСЛЕ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД КУРШУМЛИЈЕ: Апелујемо на превознике да воде рачуна о ТЕХНИЧКОЈ ИСПРАВНОСТИ ВОЗИЛА И ВРЕМЕНУ ОДМОРА ВОЗАЧА!

Међутим, оваква заштита гарантована је код судара аутобуса и на пример аута. Ако приликом таквог судара, аутобус вози до 50 км/х, безбедност путника и возача се не доводи у питање. И тада није важно на ком сте седишту.

Судар код Куршумлије је другачији случај, екстреман, јер је ипак реч о удесу аутобуса и исто тако великог камиона. Званичан узрок несреће није утврђен и како Божовић поручује, требало би пустити суд да пресуди у овом случају, пре него што пожуримо да донесемо закључке. За сада се претпоставља да је возач аутобуса скренуо у супротну траку и тако се сударио са великим камионом, након чега су у великом пожару изгорела оба возача и три путнице.

ЊУЈОРК ТАЈМС О САМИТУ У БЕРЛИНУ: Ако Меркелова и Макрон хоће да прекину застој у преговорима, најпре морају да реше сукоб Тачија и Харадинаја

– У оваквом случају је тешко говорити о безбедности. Да су, рецимо, неки путници стајали приликом судара, они не би могли да се задрже, пали би и вероватно ударили главом. У том случају је стајати било опасно исто колико и седети напред, иза возача – додаје Божовић.

Он истиче да највећи број страдалих путника погине приликом превртања аутобуса и то зато што нису везани, али се то слабо помиње у јавности.

– Највећи број жртава бележимо приликом превртања. Путници погину тако што поиспадају из аутобуса јер нису везани. Појасеве има већина аутобуса, али их путници не примете, јер нису навикли. Везивање у аутобусу једнако је важно и исто вам чува живот колико и везивање у аутобусу – поручује наш саговорник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЦРНА УДОВИЦА ЖИВЕЛА БАШ БУРНО! Првог МУЖА ВАРАЛА СА ДРУГИМ, а онда је њега УБИО ЊЕН НОВИ ЉУБАВНИК!

Ово ће бити ВЕК УЈЕДИЊЕЊА Срба: Политичка прогноза бившег председника Републике Српске

ЖЕСТОК СУКОБ МАКРОНА СА ХАРАДИНАЈЕМ У БЕРЛИНУ! Француски председник оштро напао злочинца ОВК, па УПЕРИО ПРСТ У ЊЕГА ЗБОГ ТАКСИ НА СРПСКУ РОБУ!

Ево шта пише на званичном сајту Ангеле Меркел! Обратите пажњу на СЛЕДЕЋИ СЕГМЕНТ

РАДОЈИЦУ ИЗ БАРЛОВА БОГ ЈЕ ПОГЛЕДАО, ЈУТРОС ЈЕ ЧЕКАО БАШ ТАЈ АУТОБУС: Видео сам кад су се сударили… Људи су запомагали, одмах сам утрчао и почео да извлачим путнике, а онда је букнула ватра

(ВИДЕО) ЈАК ГРАД РАЗБИО ТОПОЛУ И ОКОЛИНУ! Велико невреме у Шумадији, ЛЕД ВЕЛИЧИНЕ ГРАШКА ТУКАО 15 МИНУТА!

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ НА ВАКСРШЊОЈ СЛУЖБИ У ГУСИЊУ! Шиптари упали током богослужења, СВЕШТЕНИК СПРЕЧИО НАЈГОРЕ!

НИЈЕ КРАЈ МУКАМА! Порастао број жртава у судару код Прокупља: ЧЕТВОРО ИЗГОРЕЛИХ нису једини умрли

извор: Srbija Danas/Telegraf

фото: Srbija Danas

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име