НАТО бомбе и данас убијају децу

Др Дарко Лакетић о стравичним последицама агресије на Србију 1999. године. Малишани подложнији малигним болестима због непознатог токсина.

(ВИДЕО) НОВИ НАПАД НА РУСКУ БАЗУ У СИРИЈИ: Други пут гранатирана Хмејмим, ПВО уништио џихадистичка гнезда! 

Председник Комисије за истраживање последица НАТО бомбардовања Дарко Лакетић износи, за “Новости”, да је у сарадњи са Институтом “Батут” урађено научно-медицинско истраживање које је показало да је постојао токсин који је децу од пете до девете године учинио подложнијом на настанак малигних болести.

Он је објаснио да је истраживање спроведено на генерацији деце рођеној након НАТО бомбардовања јер је било могуће искључити све факторе ризика, што није могуће када се испитује старије становништво.

– Као испитивану групу смо узели децу, јер ту не постоје фактори ризика и само истраживање зато има велику научну вредност – напомиње председник Комисије за истраживање последице НАТО бомбардовања.

У наредној фази истраживања Комисија ће покушати да идентификује о ком токсину је реч, додаје Лакетић.

СРБИ У ХРВАТСКОЈ ИМАЋЕ СНАГУ КАКВУ ДО САД НИСУ ИМАЛИ! Срби улазе у већа 19 жупанија, 77 градова и 148 општина, УСТАШЕ ЋЕ ПОЛУДЕТИ!

– Од тренутка излагања токсину до манифестације болести потребно је да прође неко време. За малигне болести крви треба око осам година, а за солидне туморе од 14 до 18 година. Имамо довољну временску дистанцу да урадимо истраживање – истиче Лакетић.

Он објашњава да постоје чист и прљав осиромашени уранијум.

– Чист осиромашени уранијум настаје као споредни продукт фисије у реакторима. Прљави осиромашени уранијум је истрошено нуклеарно гориво где постоје и примесе плутонијума, америцијума, а они повећавају токсицитет. Значајно за осиромашени уранијум јесте да је он нефротоксичан (оштећују бубреге), цитотоксичан (оштећује ћелије) и канцероген – напомиње Лакетић.

СРБИЈА ОД АМЕРИКЕ ДОБИЛА ПОНУДУ ЗА КОСОВО!? О овоме морамо добро размислити, ОВО ЈЕ САД НА СТОЛУ, НЕЋЕ БИТИ ЈОШ ДУГО!

Уранил јон лако реагује са биолошким молекулима, што осиромашени уранијум чини штетним. Лакетић подсећа да је НАТО током агресије циљао објекте инфраструктуре у којима се налазе једињења са јачим негативним ефектом на људском здравље него уранијум. Као пример наводи Крагујевац, у ком су погођени електротрансформатори пуни трафо-уља.

Он истиче да Србија сада може да спроведе мере превенције становништва, рано лечење и асанацију животне средине где је неопходно. Подсећа да је НАТО агресија извршена противправно – без сагласности Савета безбедности. Због тога, додаје, Србија има право да тражи помоћ у лечењу, превенцији, санацији животне средине пре свега од западних земаља. Први прелиминарни извештај о последицама бомбардовања биће објављен 2020. годин

(ФОТО) ОВО ЈЕ КРВНИК КОЈИ ЈЕ ШУТИРАО ТАСТА ДОК ГА НИЈЕ УБИО! Детаљи стравичног злочина код Новог Сада!

ДОКАЗИ И ЕМОЦИЈЕ
Подсећајући на бројне састанке са представницима Италијанске комисије која је формирана за утврђивање смртности војника из састава Кфора из ове земље који су били на Космету, др Лакетић истиче да су посебно емитивни били састанци са члановима породица преминулих италијанских војника. Они имају врло озбиљне доказе о повезаности смрти својих најближих са боравком на терену који је бомбардован на подручју КиМ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) УДАРНА ГРУПА САД ПЛОВИ КА ИРАНУ: На челу је моћни носач авиона, повод одлука Техерана да ПРОДАЈЕ НАФТУ НА ЦРНОМ ТРЖИШТУ?!

“Пуна истина о свему” – Натерао је Драгану да попије СОНУ КИСЕЛИНУ, а сада из затвора шаље ЈЕЗИВУ ПОРУКУ!

(ФОТО) НЕВЕРОВАТАН ПРИЗОР НА ЂУРЂЕВДАН! Завејан део Републике Српске! МЕШТАНИ У ЧУДУ 

ИМАТЕ ИДЕЈУ, АЛИ НЕМАТЕ НОВЦА: Држава даје 60 МИЛИОНА бесповратно!

ХОРОР КОД НОВОГ САДА! Тукао бившег таста, па шутирао ногама у главу док га није УБИО!

Путин поставио нуклеарке у Венецуели? Амери у паници, упаљен црвени аларм!

СВАКО КО МУ СЕ ОБРАТИ, ПОМОЋИ ЋЕ МУ! Ево зашто толико Срба слави Ђурђевдан

У ВОЗУ СМРТИ КОЈИ ЈЕ ИШАО ДО ЈАСЕНОВЦА НАСТАЛА ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈТУЖНИЈИХ СРПСКИХ ПЕСАМА: Када су заробљени Срби запевали ове стихове, усташе су побеснеле и решиле да 3.000 душа оставе без ваздуха…

Туга на Ђурђевдан! Уместо да славе, сахранили Миљана: Јецаји одзвањали Лесковцем, а ОВО ЈЕ УЗРОК СМРТИ?!

БОЖИЈИ ЗНАК КОЈИ СРБИ ЧЕКАЈУ НА ЂУРЂЕВДАН: Шта значи кад загрми на СВЕТИ ДАН, а шта нам се спрема кад ПАДА КИША?

ЗАСТАВА ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ НА КОПАОНИКУ!? Нема повратка на СТАРО СТАЊЕ СТВАРИ, Србија мора да КРЕНЕ У АКЦИЈУ

АЛБАНСКИ СНАЈПЕР УБИО ЈЕ СРПСКОГ ШАМПИОНА: Уместо на такмичење, легендарни ас је отишао да БРАНИ КОСОВО! Његове речи пред полазак у РАТ и дан данас оџвањају Србијом!

(ВИДЕО) СТРАВИЧНИ СНИМЦИ, ПРОЋИ ЋЕ ВАС ЈЕЗА! Од руског авиона остао сам УЖАС! У пакленом пожару страдала најмање 41 особа!

извор: novosti.rs

фото:  Н. Фифић

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име