Све Албанке које пријаве да су их силовали Срби добијају доживотну пензију: Масовно се пријављују, од лажи направили уносан БИЗНИС!

Невероватно!

“Коме показујемо мишиће? Онима који Србији не мисле добро!” Лазански о паради у Нишу, упутио Скоту БРУТАЛНУ ПОРУКУ!

Приштина је пред усвајањем резолуције којом ће извршити додатни притисак на Србију и захтевати признање „почињеног геноцида на Косову“ и накнаду штете. Како се сазнаје, тежиште ће бити на наводима о силованим Албанкама.

Албански политичари тврде да је током рата 1998-1999. године силовано 20.000 албанских жена на Косову и Метохији. Ове податке износе јавно и презентују их на важним међународним скуповима, недавно и у УН. Број од 20.000 жртава сексуалног насиља премашује чак и број наводно убијених у рату – 13.595.

Ово је младожења који је ПОГИНУО НАКОН СВАДБЕ: Језиви детаљи саобраћајке

Први корак тзв. косовски политичари направили су 2015. године. Подигнут је споменик у центру Приштине – 20.000 игала које приказују лице албанске жене, што је симбол трајне почасти жртвама. Од споменика који је дизајнирао Илир Блакцори до данас, Приштина је обезбедила буџет и основала комисију задужену за испитивање захтева жртава.

Обратило им се 1.300

Иако политичари не одустају од 20.000, конкретни подаци до којих смо успели да дођемо о броју жена које тврде да су силоване драстично се разликује. Према подацима, комисији се обратило 1.300 жена које тврде да су жртве силовања, али ни тај број могућих жртава није опстао јер је косовску комисију прошло њих 400. У међувремену је скупштина у Приштини допунила и изменила закон о категоријама жртава рата тако да сад има и одредбу „жртве ратног сексуалног насиља“. Власти у Приштини су позвале жене да се пријављују, а изменом закона је омогућено да жене добијају право на пензију.

Фотографије покојника крију тајну: Ако их ставите на ова места могу бити веома опасне! СКЛОНИТЕ ИХ!

фото: Tanjug/Edib Tahirović

САМИ СЕБЕ УКОПАЛИ: Албанци рекли сурову истину о таксама које су још увек на снази на КиМ!

Она износи 230 евра, готово колико и просечна зарада на КиМ.

Оно што је приметно у изјавама косовских политичара, да чак и да нису упитани, обавезно говоре неколико ставки. Прво да нису могли раније силовањима да се баве јер је то табу тема за друштво какво је косовско. Друго, да би више жртава прошло комисију, али немају довољно новца за пензије. Такође, и да се ово питање потеже сад, 20 година после, јер раније није било фонда за жртве. Косовски политичари тврде да је менталитет кочница да се више жена пријави, али да се надају да ће „напредовати“.

Чињенице и Хаг

И не само Срби и Албанци, кажу: „Рат буде и прође“. Остају ране, видљиве, али и оне невидиљиве оком. Можда од тога како се односимо као појединци или држава према жртвама, зависи и какви смо. Да ли се искрено приступа могућим жртвама, бројем унесрећених или их политичари додатно виктимизују зарад политичког циља?

Чињеница је да данас, 20 година од рата на Косову и Метохији, имамо две пресудно битне чињенице: пред Судом у Хагу нашли су се и Срби и Албанци, који су одговарали или ће им тек бити пресуђено за ратне злочине и, још увек, јужна српска покрајина је у фази одређивања коначног статуса.

У понедељак сви на протест, да срушимо ” Балканског мадура”

фото: EPA

(ВИДЕО/ФОТО) НЕПРЕГЛЕДНА РЕКА ЉУДИ ПОД ОСТРОГОМ: Хиљаде верника слило се са свих страна света да се поклони моштима Светог Василија! 

Док власти у Београду најновије потезе и наводе Приштине тумаче као показатељ да им није стало ни до преговора ни до компромиса, западни медији у последња два месеца пишу о готово заборављеној тематици са наших простора. Један од тих медија, утицајни амерички „Блумберг“, преноси исповест 22-годишње Албанке чији је идентитет сакривен иницијалима Л. А.

Трудна Албанка

– Трудна косовска Албанка мислила је да би ношење платнене пелене као шал покрило њену младост и заштитило је од српских војника. Једне вечери, она је одведена у куц́у њеног оца на западном Косову и – баш као и две њене сестре пре ње – била је силована. Било је то априла 1999. године, мање од месец дана након што је НАТО започео кампању бомбардовања да би отерао српске снаге из бивше југословенске покрајине. Две деценије касније, реперкусије се и даље појављују и њена прича је једна од хиљада оних који показују зашто политичко помирење остаје неухватљиво – наводи „Блумберг“.

(ВИДЕО) НОВАК КАО СУПЕРМЕН: Моћни Ђоковић разбио Циципаса и трећи пут покорио Мадрид! Доминација Србина и на шљаци 

фото: Alo.rs

УСИЈАНА АТМОСФЕРА У РУСИЈИ: Путин од понедељка са војним врхом!

Васфија Краснићи Гудман, која је до сада најчешће давала изјаве о преживљеном насиљу, присуствовала је са бившом тзв. председницом Косова Атифетом Јахјагом у Комитету за спољне послове Представничког дома Конгреса САД. Било је то јавно слушање на којем су изнета сведочења о, како се наводи, силовању Албанки. Неколико дана раније, у УН, искористивши двадесетегодишњицу Резолуције 1325 која се тиче жена и безбедности, Јахјага је изнова изнела податак о 20.000 силованих Албанки.

Дачић: Казнити насилнике, али број од 20.000…

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да Србија најоштрије осуђује сексуално насиље и да за такав ужасан вид насиља сви починиоци морају бити кажњени, а жртвама пружена адекватна заштита и помоћ. Он додаје да је Србија тражила од Светске здравствене организације одговор да ли је дала или поседује податак од 20.000 жртава силовања и добијен је одговор да немају такве податке.

(ФОТО) На путу ка Острогу забележена ФОТОГРАФИЈА која је ШАМАР Милу Ђукановићу

фото: Tanjug/Antonio Russo

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! У НАРЕДНА 2 САТА СНАЖНИ ПЉУСКОВИ: Провала облака у ових 5 округа Србије, опасност и од поплава!

– Број жртава сексуалног насиља у конфликтима не умањује стравичан ефекат таквог вида насиља на сваку жртву појединачно. Међутим, исто тако, спекулисање бројевима не доприноси остваривању правде и води политизацији и успоравању процеса помирења у постконфликтним друштвима. Подаци из извештаја комисије за верификацију и признавање статуса жртава сексуалног насиља на КиМ сведоче да представници Приштине годинама уназад пред УН износе неистине, позивајући се при томе на Светску здравствену организацију која ове податке уопште не поседује. Више пута смо на овим састанцима чули наводе о 20.000 жртава… Као да су српске жртве мање важне, као да је сексуално насиље над припадницима српске националности оправдано и некажњиво – поручује Дачић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) НОВИ НАПАД НА КАТОЛИЧКУ ЦРКВУ: Броје се мртви! 

Ако идете на Острог, ово НИКАКО не смете РАДИТИ! Веома је битно да ово ИСПОШТУЈЕТЕ!

(ВИДЕО) ПРИВЕДЕНО СЕДАМ МАЛОЛЕТНИКА ЗБОГ НАПАДА НА РОМЕ! Пријављена три случаја насилиништва у Лесковцу

Детаљи стравичне несреће у Умчарима: Возио је 110 на сат, био је син јединац, страдао пред рођендан

“Приштина ће предузети снажне мере против Београда”: Пацоли најавио НОВО АЛБАНСКО МАЛТРЕТИРАЊЕ СРБИЈЕ

УРНЕБЕСАН СНИМАК! Истакнути члан Вукове странке бавио се имагинарним сатанистима

“Сам нас је СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ СПАСИО”: Житељи Ниша верују да их је ЧУДОТВОРАЦ САЧУВАО од 2.000 касетних бомби

Исповест жене којој се јавио Свети Василије: Кренула сам ка манастиру, а он ми је послао ЈЕЗИВУ ПОРУКУ

извор: alo.rs

фото: AP/Visar Kryieziu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here