НЕМАЧКИ УДАР НА СРБИЈУ – ОВАЈ ПУТ НИЈЕ ВОЈНИ, АЛИ ЈЕ ПОГУБАН ПО НАШУ ЗЕМЉУ: Берлин тражи милион радника, 200.000 Срба спаковало кофере, 100.000 већ отишло!

У првом кварталу ове године у Немачкој је било непопуњено 1,38 милиона радних места, што је скоро 200.000 више него у истом периоду лане, саопштила је данас Савезна агенција за запошљавање, наводећи да је највећа потражња и даље за квалификованим радницима средњошколског образовања.

НОВИ БРУТАЛАН НАПАД АЛБАНАЦА НА СРПСКЕ СВЕТИЊЕ! Скинули крст са нове цркве па урадили нешто ОДВРАТНО!

– Тржиште рада је и даље неосетљиво на опасности које произлазе из назнака да би државни раст могао да ослаби. Број непопуњених радних места је почетком године опао, али то је повезано са сезонским кретањима. У поређењу с прошлом годином забележен је пораст потражње за радницима – рекао је Александер Кубис из Института за истраживање тржишта рада, који сарађује са Агенцијом за запошљавање.

Према најновијим подацима, на 170 незапослених долази 100 непопуњених радних места, највише у сектору услужних делатности, иза којих следе грађевинарство и здравство.

Највећа је потражња за радницима са средњом стручном спремом, али и даље влада велика потражња за инжењерима у сектору хемије, машинства и грађевинарства.

УБИЦА ЈЕ ЈЕЛЕНИ СКИНУО БУРМУ И ДИРАО ЈОЈ ГАЋЕ! Огласио се Владимир Марјановић о новој оптужници против Зорана и ШОКИРАО СВЕ!

Истовремено је, међутим, порасла и потражња за радницима без квалификације.

Дакле, много веће паре могу се зарадити, него у Србији. Као што се причало пре коју годину, када је масовно почело да се одлази на рад у иностранство: “Ко последњи изађе из Србије, нека угаси светло…”

Подсетимо, према проценама синдиката, чак 100 хиљада радника отишло је последњих година из наше земље у потрази за бољим условима рада и већим платама. Међу њима највише је било лекара и медицинских техничари, возачи, заваривачи, керамичара…

Србија на све начине покушава, ако не да спречи, оно бар да сведе на минималну подношљиву меру, масован одлазак радника. Влада је формирала Тим за одлив мозгова у коме су најеминентнијих људи који би требало да помогне предлажући мере, како би млади остајали у земљи, али и како би се они који су отишли, вратили у Србију.

(ВИДЕО) ДЕТЕ (6) ПАЛО У НАБУЈАЛИ ПОТОК: Дечакови родитељи завршили на психијатрији! Тражило га 300 људи, али извучкли само дукс и бицикл!

На руку нам не иде ни нови закон Немачке о усељавању који ће олакшати запошљавање грађана других држава у тој земљи, па и оних који долазе из држава које нису чланице ЕУ, што, између осталог, отвара могућност да и грађани Србије оду у Немачку у већем броју.

Подсетимо, немачки Закон о усељавању стручне радне снаге из других држава, укључујући и оних које нису чланице ЕУ, ступиће на снагу 1. јануара 2020. године. Процене синдиката су да ће Србија тада остати без 200.000 радника, махом лекара, медицинских техничара, професионалних возача, и занатлија свих профила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Човек из Денвера се огласио! Његови мотиви су јасни, одлучан је – НЕЋЕ СРБИНА НА ПРВЕНСТВУ

ПОСЛЕ РАСПРАВЕ КРЕНУО СТРАШАН ОБРАЧУН: Врањанац ножем напао тројицу мушкараца

ДРАМА У АВИОНУ: Србин реанимирао Американку 45 минута и постао ХЕРОЈ

Вучић са Хоџисом о дијалогу са Приштином: “Разговоре настављамо када укину таксе”

ХОРОР! ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У ПАРАЋИНУ: Комшије се свађале два сата због ролетне, а онда је Добрица избо Божидара на смрт!

(ВИДЕО) Дечак (6) пао са бицикла, па упао у набујали поток: У потрази пронађен ЈЕДАН предмет! НОВИ ДЕТАЉИ ХОРОРА! 

(ФОТО) ВЕЈЕ У СРБИЈИ! Хладно као за Божић! Места прекривена белим покривачем, ГРАЂАНИ У ПРИПРАВНОСТИ!

ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО ЈЕ ЦЕНТАР ШВЕРЦА ОРУЖЈА! Ево ко је човек који је МОЗАК ОПЕРАЦИЈЕ и који са Харадинајем ЗГРЋЕ МИЛИОНЕ!

ЈОКИЋ ЈЕ ЗАВРШИО СА СРБИЈОМ ЗАУВЕК АКО НЕ БУДЕ ИГРАО! Капичић без милости: Ја га више никад не бих звао!

АМЕРИ ИЗДАЛИ МИЛА! САД показале како пролазе нихови “партнери” КАД ИМ ВИШЕ НИСУ ПОТРЕБНИ!

(ФОТО/ВИДЕО) ДРАМА У ВАШИНГТОНУ! Америчка полиција упала у АМБАСАДУ ВЕНЕЦУЕЛЕ!

ВАНРЕДНО У РУСКОМ ЦЕНТРУ У НИШУ! Руси сателитима прете ситуацију, спремни да помогну Србији и региону у случају ВЕЛИКИХ ПОПЛАВА!

“Возили смо их, а један Србин ме је молио да и њега и жену УБИЈЕМО ОДМАХ…” ЈЕЗИВО СВЕДОЧЕЊЕ Албанца који је Србе превозио ка “Жутој кући”

(ФОТО) Упали УСРЕД НОЋИ и ПОБИЛИ их НА СПАВАЊУ: Сви детаљи МОНСТРУОЗНЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ Мијовића и Дебелог

извор: Informer.rs

фото: Informer.rs

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име