(ФОТО) Дом ученика средњих школа у Прокупљу Свечаном академијом прославио јубилеј

Свечаном академијом у Дому културе, Дом ученика средњих школа у Прокупљу данас је обележио шест деценија постојања и рада.

Свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, између осталих градоначелник Прокупља Александар Симоновић, чланови Градског већа, председник Скупштине Града Дејан Лазић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Марко Миленковић, директори установа и институција, бројни сарадници.

-Дом ученика у Прокупљу је широм отворио врата деци палих бораца народноослободилачких ратова, првим генерацијама Пољопривредне школе, Гимназије, Техничке и Медицинске школе. Шест деценија, сви запослени у Дому за смештај ученика у Прокупљу труде се да створе квалитетне услове за живот и рад ученика, да однос ученика и колектива буде добар, уз обострано разумевање и уважавање, казала је директорка Дома ученика Јелена Вуковић и додала да је циљ ове установе добробит и задовољство корисника, чување здравља, али и ефикасно учење, да млади људи који у њој бораве буду припремљени за успешан наставак школовања и професионални развој.

Она је овом приликом уручила захвалнице градоначелнику Прокупља Александру Симоновићу и државном секретару Марку Миленковићу, за труд и залагање да ова установа и њени корисници буду део успеха и напретка града Прокупља.

-Град Прокупље постао је град где се свакодневно нешто гради, адаптира, уређује, и то захваљујући изванредном тиму који води народни посланик Дарко Лакетић, са незаобилазном улогом градоначелника Александра Симоновића и председника Скупштине Дејана Лазић и њихових сарадника. Нама, министровим сарадницима је велико задовољство када, обилазећи Србију, видимо да људи из локалних самоуправа препознају потребу улагања у Домове ученика и школе, што је овде у Прокупљу посебно изражено, рекао је Миленковић.

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић је рекао да је Дом ученика у Прокупљу, деци која у њему бораве-дом у правом смислу те речи, јер она веома рано одлазе из својих кућа на школовање.

-Запослени у Дому свој посао обављају изванредно, прихватају децу као да су њихова. Ова установа је понос нашег града, која је поставила високу лествицу у свом раду. Трудићемо се да подржимо Дом и да запосленима помогнемо у остварењу још већих успеха, рекао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

(ProkupljeOnline.com)

 

 

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име