ПРОДАО САМ СЕСТРУ ЈЕВРЕЈКИ ЗА ПАР ЖУТИХ ЦИПЕЛА: Миша Јанкетић никад себи није опростио што су му на ПРЕВАРУ одвели сестрицу, а речи покојне МАЈКЕ су му ОДЗВАЊАЛЕ целог живота

Миша Јанкетић преминуо је 15. маја, само девет дана пред свој 81. рођендан, а себи никада није опростио овај догађај.

Негде почетком 1947. године пред основном школом у Шаховићима, данашњем Томашеву, зауставио се војни џип. Човек који је изашао из возила за тренутак је посматрао узаврелу гомилу ђака која је истрачала у двориште на велики одмор, а онда се запутио ка Михаилу Јанкетићу, тада ђаку трећег разреда, који је деловао некако зрелије од остале деце и стајао мало по страни.

НОВА ОДВРАТНА ИГРА У ШКОЛАМА ПО СРБИЈИ, ИСПОВЕСТ ЂАКА: Скидају се па се снимају?! Мене су терали да скинем дукс да провере је ли оригинал, само лузери носе патике испод 20.000 ДИНАРА?!

Јеремић извређао Патријарха Иринеја и Српску православну цркву

“Јеси ли ти Циле?”, упитао је збуњеног дечака, очигледно зачуђеног ко је незнанац који зна његов надимак од најранијег детињства.

“Имаш ли ти сестру?”, питао је човек даље не чекајући да дечак макар климне главом и потврди да је он Циле.

“Немам”, прибрао се дечак у неко доба.

“Никад је ниси ни имао”, упоран је био непознати.

“Имао сам, али је више немам”, одговорио је малишан све слободније и отреситије

Макронов “БОМБА ПАКЕТ” за Србију

“А како се звала твоја сестра?”

“Милена!”, прозборио дечак тихо, дрхтавим гласом. Незнанац га загрли и помилова…

Ово је почетак једне од невеселих епизода из живота славног глумца, барда српског и црногорског, односно југословенског глумишта, Михаила – Мише Јанкетића, који је имао само пет и по година када су му злогласни четнички џелати Божо Бјелица и поп Милорад Вукојичић, звани Маца, у априлу 1944. године у Пљевљима убили мајку Милицу и у изнајмљеној собици га оставили на милост и немилост судбине са две године млађом сестром Миленом.

Време је да из ЧИЗАМА УСКОЧИМО У ПАПУЧЕ И САНДАЛЕ: Љутом ЦИКЛОНУ који потреса Србију ДОЛАЗИ КРАЈ!

“Моја сестра и ја смо после остали у Пљевљима код породице Ђенисијевић код које је моја мајка била изнајмила собу. Ту у комшилуку је живео трговац, мађарски Јеврејин, са женом. Била такође Јеврејка. Заборавио сам им, нажалост, имена, али знам да је некако у то време он умро и да је она потом одлучила да бежи из Пљеваља. Све је распродала буџашто и почела да вреба прилику за бекство. Успут је мене стално убеђивала да допустим да поведе са собом и моју Милену. Нисам жив дао, памтио сам шта ми је мајка рекла и какав ми је аманет оставила кад је кренула из куће у смрт, да морам да чувам и пазим сестрицу”, присећао се Миша.

(ФОТО) ШОК И НЕВЕРИЦА! Сви се питају где је Јокић, а Никола у Сомбору цирка пиво у кладионици

МИЛО, САД СИ СТВАРНО ГОТОВ! Експертска мисија из ЕУ стиже у Црну Гору – имају само ЈЕДАН ЦИЉ!

“Јеврејка није одустајала и упорно је покушавала да ме одобровољи да пристанем. Једног дана ми донесе пар финих жутих ципела. И данас их памтим као да је то јуче било. Кожне, дубоке, са тврдим ђоном, до пола се шнирале везицама, а онда копчама… Тешко је то сада и описати и дочарати, шта су такве ципеле у то време значиле за мене скоро босоногог. Заслепљен том лепотом и преокупиран ципелама, нисам готово ни приметио кад је Јеврејка отишла и повела моју Милену. Схватио сам тек после да сам ја, у ствари, продао сестру за те жуте ципеле, али је тада било прекасно”, испричао је емотивно велики глумац.

Шта се догодило и како је било касније дознао је Миливоја Милићевића, месара из Вишеграда, који је 1947. године бануо и нашао Мишу пред школом у Шаховићима.

АМЕРИКА И ИРАН НА ИВИЦИ РАТА! Немачка и Холандија обуставили војне обуке, САД издале ХИТНУ НАРЕДБУ! Кувајтска војска у приправности

“Пошли смо одатле код моје добре и племените стрине Иве, код које сам тада живео и он нам је све испричао. Јеврејка се с мојом сестром негде укрцала у некакав злосрећни воз и некако стигла до Добруна код Вишеграда, али их ту мокрогорски четници скинули с воза и њу одмах заклали чим су јој нашли неколико дуката сакривених у дуплом дну од кофера. Кад су кренули да убију и моју сестру, притрчи једна девојка, ту из Добруна била, и отме им је из руку: “Немојте, не дам да убијете ово дете грешно, но ми га дајте, имам брата у Вишеграду који нема деце, њему ћу да га дарујем”, испричао је Јанкетић шта се дешавало.

– Била је то сестра Миливоја Милићевића, која је моју Милену, престрављену и шугаву, после заиста довела и предала брату, али она није умела да каже ни ко је ни одакле је, само је упорно понављала да има брата Цила.

(ВИДЕО) НАСТАВЉА СЕ ПОТРАГА ЗА ДЕЧАКОМ из Беговог хана: Набујали поток га је однео пре два дана, а сада су се појавиле СТРАШНЕ СУМЊЕ

“Једнога дана те 1947, мало пре него што је дошао у Шаховиће, Миливоје Милићевић се враћао возом из неке трговине од Прибоја, Рудог, одакле ли, имао пун вагон стоке за месару. У купеу, у којем је седео, нашла се и нека жена из Пљеваља. Путовала возом у Београд код сина. У неко доба почела да прича о рату и неким догађајима из тог мучног и несрећног времена и та Пљевљакиња испричала како су њену пријатељицу и школску другарицу Милицу Дајовић Јанкетић заклали четници, да јој се ништа не зна ни за мужа Радомира, који је одведен некуд у заробљеништво, да су имали и троје деце, да је једно мушко умрло уз рат, друго се негде злопати од немила до недрага, а трећем, ћеркици несрећној, не зна се ни гроба ни мрамора.

“Док је рат трајао одвела ју је некуд нека жена из Пљеваља и ту јој се изгубио сваки траг… Миливоје јој онда ту исприча да има и да подиже једно туђе женско дете, каже и како му је дошло у кућу, и да по свему сумња да је дете однекуд из Црне Горе. Зна да каже само да има брата Цила, да за млеко каже да је вареника, а за мердевине стубе, и све збори ијекавски…

ДАНАС ЈЕ ДАН ВЕЛИКИХ МУЧЕНИКА Тимотеја и Мавре: Никако НЕ СМЕТЕ да урадите ОВУ СТВАР, јер вас може пратити ПРОКЛЕТСТВО

– Милићевић се одмах потом мало распитао и запутио у Шаховиће да тражи мене. Он је мојој стрини тада испричао и како је неки зликовац, из злогласне Ханџар дивизије, Врана се презивао и био је, како ми се чини, из неког места ту између Пљеваља и Рудог, кога су ухватили озновци, изјавио на суду да он није учествовао ни у каквим злочинима према православном живљу, већ да су њему четници отели ћерку Хајрију Врану и да је дознао да се налази у Вишеграду код месара Миливоја Милићевића. Зато мора и мене повести у Вишеград како би на суду доказао да Врана лаже…

– Поведе мене Милићевић у Вишеград и састави коначно са сестром. Сашије ту и њој и мени фина оделца од неке енглеске униформе, личили смо једно на друго као близанци, и онда нас једног дана одведе на суд да демантује причу и лажи тога Вране. Судија је истог часа кад нас је видео једно поред другог прекинуо суђење, јер је све било толико очигледно…

– Моја сестра сада живи у Новом Саду. Има фину породицу и потомство, али, нисмо, нажалост, више тако често скупа. А док смо били, па кад бих је ја нешто наљутио, она би ме изгрдила, изгрдила и на крају кад више не зна шта би ми још рекла, каже: – Можда ја, заиста и нисам твоја сестра, можда сам ја стварно Хајрија Врана.

– А ја се никад нисам љутио на њу јер ме до данас гризе савест како сам је “продао” за оне жуте ципелице – испричао је с грчом у гласу славни глумац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОЛИЦИЈА ХАПСИЛА ШИРОМ СРБИЈЕ, ПАЛА КРИМИНАЛНА ГРУПА: 20 приведено за фалсификовање на хиљаде пасоша, личних и возачких ЕУ! УЗИМАЛИ ОД 100 ДО 800 ЕВРА

ПРЕД НАШИМ ОЧИМА СТВАРАЈУ ЧУДОВИШТЕ! Ево шта је позадина НАТО обуке за ВОЈСКУ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ

ИМПЕРИЈЕ ПОДЗЕМЉА! ДОШАО У ЧИКАГО, ЛИКВИДИРАО ВОЂУ ПОДЗЕМЉА И ПОЧЕО ДА ВЛАДА! Успон и пад бруталног Ал Капонеа! Овај потез га је коштао свега!

(ФОТО) БИЗАРНА СЦЕНА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА ЗГРОЗИЛА СРПСКУ ЈАВНОСТ: Мушкарац прошетао дете на повоцу за псе?! ШОК

ДРАМА ИСПРЕД СУДА У ВЛАСЕНИЦИ: Судски полицајац СЛУЧАЈНО УБИО ЧОВЕКА који је дошао на суђење

ЈОВАНУ СУ ИШЧУПАЛИ СРЦЕ У ЖУТОЈ КУЋИ И ПРОДАЛИ ГА БОГАТОМ НЕМЦУ! НОЋНЕ МОРЕ ГА ПРОГАЊАЛЕ ДОК НИЈЕ ОТИШАО НА КОСОВО

(ФОТО) МИША ЈЕ ИЗА СЕБЕ ОСТАВИО ДОСЛЕДНОГ НАСЛЕДНИКА: Свако вече његовог СИНА гледате у ХИТ серији “Убице мога оца”

Да препукне срце: Отац дечака (12) који је побегао од куће ОТКРИО РАЗЛОГ НЕСТАНКА ЊЕГОВОГ СИНА!

Весна Пешић поручила посланицима да не гласају за Тијанин закон, онда јој се десило нешто што досад није искусила!

ТАКО СЕ ТО РАДИ! ШЕШЕЉ ЛОВИ ЦРНОГОРЦЕ ПО БЕОГРАДУ! Лидер радикала смислио САВРШЕН начин како да се освети Милу Ђукановићу!

Миша Јанкетић ПРЕДОСЕТИО СМРТ! Комшиница открила каквог га је затекла пре трагедије!

извор: Kurir

фото: Aleksandar Jovanović/Dragan Kadić/Luka Sarac

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име