Одведен је у породицу, у село близу Алексинца, али МАТИЧНА КЊИГА крије језиве податке!

У Алексиначком центру за социјални рад откривено да недостају предмети о усвојеним малишанима. Документација потиче из периода 1976 -1985, када је највише новорођенчади украдено.

Сећате се Јасмине која је нађена у замрзивачу? Догодио се ВЕЛИКИ ОБРТ, пронађен ДОКАЗ који води до УБИЦЕ

Чак 29 досијеа о усвајању беба у периоду од 1976. до 1985. године нестало је из алексиначког Центра за социјални рад. До овог шокантног открића дошли су представници Владине комисије за нестале бебе и Удружења „За истину и правду о бебама“, истражујући случај усвојеног мушкарца за ког се сумња да је као новорођенче украден из крушевачке Опште болнице.

– Међу тих 29 досијеа који недостају налази се и предмет човека који је тражио од нас помоћ, и он је добио писмену потврду од Центра да његовог досијеа нема. И ми смо добили потврду о нестанку 29 предмета, јер желимо да поднесемо кривичне пријаве Тужилаштву за организовани криминал. Досијеи о усвојењу морају да се чувају све до смрти усвојеног. Јасно је да су ови досијеи украдени, што представља кривично дело. Склоњени су јер припадају усвојеној деци која су вероватно украдена из породилишта – каже Радиша Павловић, члан Владине комисије и председник Удружења.

“Ћеро, купио сам те за 30.000 марака!” Србију шокирала исповест о крађи беба, ево како су близнакиње из Алексинца раздвојене на рођењу!

Како тврди, у аферу су очигледно били умешани појединци запослени у болници, полицији и центру за социјални рад. Неки су били на функцијама, па су направили добро организован криминални ланац. Случај усвојеника за ког се верује да је украден из крушевачке болнице показује модел по ком се радило. Деца су проглашавана, објашњава Павловић, умрлом, склањана су и за њих су прављени нови папири са фиктивним родитељима, који су фиктивно потписивали документа да дају тек рођене бебе на усвајање, односно да их се одричу.

До овог открића Комисија је дошла трагајући за подацима о мајци усвојеника, рођеног марта 1981. Матична служба у овом случају потврдила је да мајка која се води као биолошка – не постоји и никада није постојала ни под девојачким, ни под удатим именом и презименом! У њеним измишљеним подацима наводи се да је из околине Алексинца, због чега су се и обратили алексиначком центру, где им је лично директорка потврдила да је тај досије о усвојењу нестао! И не само тај.

Данас је летњи Свети Никола, а на његов дан ове ствари НИКАКО не треба да радите

Пре одласка у алексиначки центар, представници Удружења и усвојеник, који тражи биолошке родитеље, срели су се са начелником Полицијске управе Крушевац, коме су доставили документацију и који је обећао да ће о целом случају обавестити тужилаштво.

– Дечак је, према папирима, рођен 3. марта 1981. и у болници је био три дана, када је директно одведен у породицу, у село близу Алексинца. Ту је 7. марта добио пребивалиште, да би накнадно били фалсификовани папири са измишљеним именом мајке (имена оца има само на првој пријави рођења, после чега се појављује и друга пријава, у којој га нема). Пребивалиште му је, дакле, уписано пре него што је уопште заведен у матичне књиге рођених, 10. марта! У матичне књиге заведен је дан пре него што је стигла пријава његовог рођења – каже Павловић.

ПЕНЗИЈЕ ЋЕ ОД 2020. РАСТИ ПО ШВАЈЦАРСКОМ МОДЕЛУ! Ево шта то значи за пензионере у Србији

Он наглашава да се све то дешавало у периоду када је највише беба проглашено умрлим, а заправо су отете из породилишта и дате на усвајање.

– У истрази ове афере имамо пуну подршку Центра за социјални рад, МУП-а, државног врха и тужилаштва – констатује Павловић.

Три удружења родитеља несталих беба – Београда, Србије и Војводине, организоваће у Бечу, 24. и 25. маја, дељење памфлета на Шведенплацу. Жеља им је да упознају Аустријанце са афером крађе беба у Србији, јер један број родитеља који сумњају да су им деца отета данас живи тамо. После Беча сличне манифестације биће организоване и у другим европским градовима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОДЛИЧНА ВЕСТ ЗА СВЕ ПРОСВЕТАРЕ, ЛЕКАРЕ…Забрана запошљавања у јавном сектору се ускоро УКИДА

ПРВИ ДОКАЗИ О КРАЂИ БЕБА У СРБИЈИ?! Тек рођен дечак у Алексинцу проглашен мртвим, а онда дат на усвајање!

Спремите се, без ових папира поздравите се од регистрације, а највише проблема је са овим аутомобилима

(ФОТО) Преминуо ЛЕГЕНДАРНИ шампион Формуле 1 Ники Лауда

ПАЛИ ЗБОГ МИТА ОД 800.000 ДИНАРА: Градском менаџеру Пожаревца и директору ЈКП одређан притвор 48 сати!

ПРВА ЈУТАРЊА КАФА ЈЕ СМРТ ЗА ОРГАНИЗАМ! Ево шта се дешава када је попијете на празан стомак!

ОТКРИВЕНИ УМОБОЛНИ ПЛАНОВИ АЛИЈАНСЕ ’99: НАТО хтео да сравни Теразије! Погинуло би бар 10.000 Срба!

Шок тврдња! Марић: Тадић и Коштуница пристајали на независност Косова, али под ОВИМ условом

извор: Alo.rs/ Novosti

фото: Tanjug/Dragan Kujundžić

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here