“Ћеро, купио сам те за 30.000 марака!” Србију шокирала исповест о крађи беба, ево како су близнакиње из Алексинца раздвојене на рођењу!

Ћеро, време је да сазнаш праву истину, нисам те усвојио већ купио, опрости ми и нађи праве родитеље и сестру, рекао је на самрти Нишлија који је 1981. године усвојио украдено дете.

Данас је летњи Свети Никола, а на његов дан ове ствари НИКАКО не треба да радите

– Ћеро, ускоро ћу умрети и време је да сазнаш праву истину. Ми тебе јесмо усвојили, али не легално, купио сам те после твог рођења за 30.000 марака. Молим те, опрости ми и нађи праве родитеље и сестру близнакињу.

Овим речима, непосредно пред смрт, један Нишлија је због гриже савести одлучио да каже истину о догађајима из 1981. године.

Прича о раздвојеним близнакињама из Ниша и Алексинца и њиховом каснијем сусрету је шокантна, а пријатељ породице је испричао шта се све догађало у протекле четири деценије.

ПЕНЗИЈЕ ЋЕ ОД 2020. РАСТИ ПО ШВАЈЦАРСКОМ МОДЕЛУ! Ево шта то значи за пензионере у Србији

– Ових дана поново се покренула прича о несталим бебама у Србији, а нарочито ме је погодила прича о несталим досијеима беба баш из болнице у Алексинцу. Решио сам да испричам потресну причу о људима чије су се судбине у међувремену испреплетале – прича он и додаје:

– Моја пријатељица породила се у Алексинцу 1981. Добила је близнакиње. Међутим, после порођаја саопштено јој је да једна беба није преживела, али да је друга добро. Рекли су јој: “Имате друго дете, будите срећни, оно ј епреживело”. Године су пролазиле, али мајка као да је предосећала да јој је друга ћерка ипак жива. Прве сумње почеле су да се јављају када су јој стизали позиви за вакцинацију за обе ћерке, као и позиви за школу. Све време је објашњавала да јој је друго дете мртво.

Када је затражила умрлицу, према његовим речима, настао је шок.

ОДЛИЧНА ВЕСТ ЗА СВЕ ПРОСВЕТАРЕ, ЛЕКАРЕ…Забрана запошљавања у јавном сектору се ускоро УКИДА

– Умрлицу нису могли да пронађу, није било доказа да је друга ћерка умрла. Онда је ова породица почела битку за истину – каже извор.
Готово у исто време судбина је умешала прсте и у Нишу – сестра близнакиња сазнала је праву истину.

– Пар из Ниша који није могао да има децу рекао је девојчици да је усвојена, али није знала да је украдена. Осамдесетих година прошлог века био је компликован процес усвајања деце, а очигледно да је постојао разрађен систем крађе беба. Тако је и овај човек, који је из угледне породице, решио да купи дете. Како је касније признао, поред 30.000 марака дао је и печено прасе и литар ракије за част – прича пријатељ породице.

ПРВИ ДОКАЗИ О КРАЂИ БЕБА У СРБИЈИ?! Тек рођен дечак у Алексинцу проглашен мртвим, а онда дат на усвајање!

Године су пролазиле, а девојчица је данас успешна пословна жена која живи у иностранству и у Нишу. После готово четири деценије права мајка и сестре поново су биле заједно.

– Био је то емотиван и дирљив сусрет. Ипак, украдена ћерка смогла је снаге да јој каже:

– Ви сте моја биолошка мајка, а ја вас не доживљавам као своју мајку. Моја мама је у Нишу и она ме је одгајала.

– Ипак, остале су у контакту. Друга ћерка има двоје деце, па им тетка долази на рођендане – прича извор.

Он објашњава да ова породица није случај пријављвала Комисији за нестале бебе, нити су хтели да је износе у медијима, али да је покренута истрага, која је обустављена јер су лекар који је обавио порођај, као и остали потенцијално осумњичени из тог времена у међувремену преминули.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Спремите се, без ових папира поздравите се од регистрације, а највише проблема је са овим аутомобилима

(ФОТО) Преминуо ЛЕГЕНДАРНИ шампион Формуле 1 Ники Лауда

ПАЛИ ЗБОГ МИТА ОД 800.000 ДИНАРА: Градском менаџеру Пожаревца и директору ЈКП одређан притвор 48 сати!

ПРВА ЈУТАРЊА КАФА ЈЕ СМРТ ЗА ОРГАНИЗАМ! Ево шта се дешава када је попијете на празан стомак!

ОТКРИВЕНИ УМОБОЛНИ ПЛАНОВИ АЛИЈАНСЕ ’99: НАТО хтео да сравни Теразије! Погинуло би бар 10.000 Срба!

Шок тврдња! Марић: Тадић и Коштуница пристајали на независност Косова, али под ОВИМ условом

извор: Alo.rs/Kurir.rs

фото: Tanjug/Filip Krajincancic

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име