Прокупачки гимназијалци настављају да нижу успехе

Ученици прокупачке Гимназије настављају да нижу успехе на такмичењима на којима учествују. Они су својој Школи донели награде са четвртог Републичког такмичења у певању традиционалне песме основних, средњих школа и гимназија, које је недавно одржано у Београду.

Награде су добили Андрија Станковић са освојених 100 поена, Милена Костић 99, Кристина Тасић 92, Михајло Марјановић 91, Тијана Цветковић 81, Богдана Лазовић 79 и Анђела Стаменковић са освојена 72 поена.

-Ученике је за такмичење припремала професор музике Татјана Цветановић, а ово није први пут да ђаци са којима она ради певање, освоје најбоље резултате на највишем рангу такмичења, рекао је директор прокупачке Гимназије Драгослав Минић.

Он се похвалио и наградама са Националне еколошке олимпијаде у Бору, на којој су као једини представници Топличког управног округа, учествовали баш прокупачки гимназијалци. Олимпијада је одржана прошлог викенда, а за учешће на истој, изборило се 90 средњошколаца из целе Србије, међу којима и седморо ученика прокупачке Гимназије. Они су тада освојили четири медаље. Јована Илић и Миља Тодоровић су освојиле прво место, а Предраг Стојковић и Катарина Вукашиновић друго.

-Ово такмичење се одржава сваке године са циљем да едукује младе људе и подигне ниво еколошке свести. Наше ученике, који су се први пут представили на оваквом једном такмичењу и одмах освојили запажене резултате, спремала је професор Снежана Пејић, која води еколошку секцију, истакао је директор Минић.

Он је овом приликом нагласио да се поноси успесима својих ђака и најавио нова такмичења на којима ће прокупачки гимназијалци учествовати. Тако већ данас, гимназијска Кошаркашка секција брани боје своје Школе на Међуокружном такмичењу у Крушевцу, а за предстојећи викенд најбољи србисти учествују на Републичком такмичењу у Тршићу, док ће четворо ученика у Београду одмерити снаге у познавању биологије.

(ProkupljeOnline.com)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одржан Сајам запошљавања у Прокупљу

Празник бокса у Прокупљу

Техничка школа богатија за нове компјутере и лаптопове

Сутра Сајам запошљавања у Прокупљу

ПСС Прокуплље: Потребно додатно третирање засада под воћем

Остави одговор

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име