Ушао у светске уџбенике о ВОЈНОЈ ВЕШТИНИ: ЕВО ко је Ахмед из Лесковца, који је ТРУБОМ преварио Турке!

Ахмед Адемовић био је српски војни трубач ромског порекла, учесник Балканских ратова, као и Првог светског рата. Носилац је војничког ордена Карађорђеве звезде са мачевима, као и још неколико одликовања и признања.

Макрон на коленима, потпуно потучен! Снаге које не признају Косово преузимају Европу!

За овај подвиг чувени Ахмед Адемовић о коме се и не зна толико био је одликован Карађорђевом звездом са мачевима.

Наизглед једноставан трик Адемовића ушао је у анале војне стратегије, а колико је битан говори и чињеница да је завршио у уџбеницима на француским и руским војним академијама као позитиван пример лукавства обичног војника.

ТАЧИ ЗАПРЕТИО ЕВРОПИ, ПА ЗИНУО НА СРБИЈУ: Прешево да се припоји Косову, а Косово Албанији, уколико их ЕУ буде игнорисала?!

ЛЕТО НИЈЕ НИ БЛИЗУ! Вадите јакне јер следи НАГЛО ЗАХЛАЂЕЊЕ

Ахмед Адемовић служио је као трубач у српској војсци. Ахмед током Кумановске битке 24. октобра 1912 године, у тренутку када се она, како ће касније се испотавити, ломила. Ахмед се ушуњао у позадину турске војске и одсвирао, по слуху, њихове трубне знаке за повлачење. Овај трик довео је до ситуације да је збуњена турска војска која је у том тренутку била у силовитом налету, почела да се повлачи.

После ове мелодије,која је била знак за повлачење неопажено је прешао назад међу српске трупе и одсвирао сигнал за јуриш. Његов подвиг је био један од кључних фактора за српску победу у овој битки. Овај Ахмедов подухват се изучавао и на војним академијама. Српска војска је нанела Турцима пораз и отворила пут за надирање долином Вардара.

ТУРЧИН ЈОЈ ОДВЕО ДЕЦУ ИЗ СРБИЈЕ! Нема краја Славичиним мукама, упркос пресуди суда

Овај частан војник је са друге стране имао несрећан живот. Наиме, током другог светског рата убијени су му двојица синова Реџа и Рама. У Лесковцу постоји спомен обележје у Араповој долини, код Хисара. То место познато је као место на ком су Немци 3. децембра стрељали око 500 Рома.

Иначе, мало позната информација је да је поред Ахмеда, одликовање Карађорђеве звезде са мачевима имало још двојица Лесковчана, такође трубач, ато су били каплар Амет Иде Аметовић, бомбаш српске војске из Лесковца и Рустем Сејдић из Бојника, прадеда познатог трубача Фејата Сејдића.

Последње године живота Ахмед је провео у беди, код свог унука Фадила. Умро је децембра 1965. године у својој 92. години.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЖИВОТ ЗА ОТАЏБИНУ ДАЛО БИ 46 ОДСТО СРБА! На свету најратоборнији Мароканци, док Јапанци, Французи и Немци неће пушку у руке!

(ВИДЕО) СТАКЛЕНИ МОСТ У КИНИ ЗА ХРАБРЕ И ОДЛУЧНЕ! Туристичка “ЕКСТРЕМНА” атракција баца туристе на колена!

ШОК ПРИЗНАЊЕ АМЕРИЧКОГ ВОЈНОГ ВРХА! ПЕНТАГОН: Јуримо ВАНЗЕМАЉЦЕ, истина је!

(ВИДЕО) ДОК ЈЕ ТРАЈКОВИЋЕВЕ, СРБИМА НЕ ТРЕБАЈУ ДРУГИ НЕПРИЈАТЕЉИ! БРУКА У СТУДИЈУ РТВ КИМ: Рада пљувала по јединственој и снажној Србији, а албански политичар се задовољно смешкао!

АКО ИМАТЕ НЕКУ ОД ОВИХ ДИПЛОМА, ОВО ЈЕ ОБЕЋАНА ЗЕМЉА ЗА ВАС! Плата од осам до десет хиљада евра!

(ВИДЕО) О ОВОМ СКАНДАЛУ БРУЈИ ЦЕО СВЕТ! Судија постигао гол, па га признао!

(ВИДЕО) ДЕТЕ ПАЛО СА ПЕТОГ СПРАТА! Младић херој, га спасао на невероватан начин!

Последице РАЗБУКТАЛОГ ЕКОНОМСКОГ РАТА и удар на “Хуавеј”: Како ће Кина ИЗОЛОВАТИ АМЕРИКУ?

НАТО СЕ УПЛАШИО РУСИЈЕ, СТОЛТЕНБЕРГ КУКА: Они нам нуклеарно прете, мораћемо да реагујемо новом СТРАТЕГИЈОМ!

Нови ХИПЕРСОНИЧНИ АВИОН летеће преко Атлантика за 90 минута! Ево КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ КАРТА за овај пут

Си Ђинпинг изненада отпутовао у МИСТЕРИОЗНО постројење на истоку земље: Употребљено средство одмазде! Почео је крах, срушиће цео свет!

Први задатак: Протерати Војску Србије – Санџак тражи гувернера и полицију, а све ће надгледати ГОСПОДАРИ СВЕТА ИЗ СЕНКЕ!

извор: Srbija Danas/Jovana Ćirković

фото: Youtube/printscreen/SenseProductionBG; Youtube/printscreen/RTS Sajt – Zvanični kanal

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here